Тренировки с велоергометър - как да са по-ефективни?

Вижте коя е успешната формула за отслабване
5 юли 2020 21:22, Иванка Гъркова
11
Тренировки с велоергометър - как да са по-ефективни?
IStockphoto

Случвало ли ви се е да отидете на фитнес и да не знаете от кой уред да започнете тренировката си? Чудите се дали първо да отидете на пътечката, или пък е по-добре да започнете с вдигането на тежести. Дилемата е твърде голяма и затова често се насочвате към среден вариант – уред, който комбинира кардио и стягане на мускулите.

 
Точно така, говорим за велоергометъра, който е един от най-използваните уреди в залата. Много от нас дори притежават такова статично колело, с което тренировките вкъщи стават напълно задължителни. Най-голямото предимство е, че велоергометърът не натоварва толкова ставите в сравнение с бягането, така че е идеален избор за всеки.
 
Ключът към отслабването е правилното балансиране на приема на калории и изгаряните калории на ден. Редовните тренировки със статично колело могат да ви помогнат да постигнете желаната фигура.
 
Формула за отслабване
 
За да загубите 500 грама телесни мазнини, трябва да изгорите и да намалите приема на калории с 3500. Може да ви звучи много, но това са само 500 калории на ден, за да успеете да изгорите 500 грама на седмица. Това е постижима цел, ако тренирате на велоергометъра всеки ден.
 
Ако графикът ви не позволява седем тренировки седмично, намалете целта си за отслабване до около 300 грама на седмица. Това е еквивалент на необходимостта да изгорите 350 калории на тренировка, пет дни в седмицата, за да постигнете желаните резултати.
 
Изгорени калории при каране на статично колело
Един 81-килограмов човек изгаря около 286 калории, ако кара колело с умерено темпо в продължение на 30 минути. За още по-голям ефект, може да увеличите нивото на трудност, покачвайки скоростта. В този случай човек би изгорил 464 калории по време на 30-минутна тренировка.
 
Още за тренировките с велоергометър и техните ползи за топенето на калории четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова скучно изглежда, че може би единственото по-скучно нещо е да седнеш на него и да чакаш резултат. Явно наистина се препоръчва за пълни лаици.
10
0
 
1
 
! Отговори
Ин то дъ Трап преди 3 години
Като махнеш седалката
9
0
 
5
 
! Отговори
До Пи Ле: преди 3 години
Пере те съчмата мойто момче.Твоят проблем е как да изразходиш зобта, която ако се контролираше нормално от полицията вече да те караха да пишеш обяснения.Кардиото трябва да бъде основното занимание за аматьори. Не знам откъде дойде модата на надутите мускули тип общак на строеж.Такива изкуствени надути мускули са баласт и може да видиш какво прави Тайсън Фюри в последния си мач с един с такива надути мускули.Живота си е твой, като искаш на 40-50 години да имаш инсулт/инфаркт никой не може да
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторът на фейлетона и редакцията изглежда са съзнавали, че такавадръзка клевета срещу трудещите се в София не би могла да бъде възпри-ета от читателите и навярно затова са се опитали езоповски да маскиратмислите си, като са представили, че главната героиня е видял първомайскатаманифестация в състояние на безсъзнание след злополука. С това обаче,положението не се изменя.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шшшшш, Иванке. Как само ги сметна, браво моме.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пи ЛеЕ ти сигурно имаш друга био-химия , не като на хората . Ама пък си изпонаписал куп глупости .
5
6
 
2
 
! Отговори
Пи Ле преди 3 години
Велото е подходящо за хора с контузии или много затлъстели, които не могат ефективно да изпълняват друг тип кардио.В краен случай кардиото е в края на тренировката(при изчерпани гликогенни запаси в опит да гориш мазнини) с бавно темпо(мазнините горят бавно). Кардио преди тренировка е лудост.Идеалното кардио е час след последното хранене, час преди сън. Изразходва гликогенните запаси и принуждава тялото да гори мазнини докато спите.Таргета е слабо, но постоянно натоварване 30-60 минути.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече от 7-8 минути на този уред не издържам. Имам си го вкъщи. Измерва и калориите. Колко са калориите зависи от скоростта и степента на трудност. Аз обикновено съм с около 30 км/ч, независимо от степента на трудност, като най-често използвам 5 или 6 степен при скала от 1 до 8. Целта ми не са калориите, а движение на ставите.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БубетоОпитай следващия път да започнеш със загряващи и разтегателни упражнения, преди да се качиш на велоргометъра .
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един 81-килограмов човек изгаря около 286 калории, ако кара колело с умерено темпо в продължение на 30 минути.Сериозно ?? А какво е "умеренео темпо" за начинаещ и за трениращ с 3 годишен стаж ?Въобще ,подобни "статии" повече объркват , от колкото разясняват .И смяната на темпото и трудноста са задължителни - точно както при реално колоездене , земята не е идеална свера а има "баири" за изкачване и "спускания" и равни участъци .
1
2
 
9
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
М, да, и аз започвам тренировката първо с велоергометъра.