Рецептата DNES: Пай с круши

Вкусна и лесна рецепта за почивните дни
2
Рецептата DNES: Пай с круши
Снимка: Pixabay

Крушите са едни от най-подценяваните плодове. Не са толкова привлекателни като ягодите и черешите, но пък имат също толкова полезни свойства за организма ни. Освен това, те са чудесно средство за освежаване и бързо засищат апетита.

Тези плодове са прекрасен източник на фибри, витамините А, В, С и Е, фолиева киселина, калий, калций, йод, желязо, други минерали и са подходящи за цялото семейство. Експертите съветват да започваме деня си с една круша, за да можем да се заредим с нужната енергия.

Но тези плодове са толкова вкусни, че често ни се иска да изядем по-голямо количество. Затова ви представяме една вкусна рецепта за сладкиш с круши, който хем ще засити апетита ви, хем ще ви снабди с всички полезни хранителни съставки, нужни на организма.

Как да приготвим пай с круши

Необходими продукти:

150 г брашно

100 г смлени бадеми

80 г захар

1 ч.л. канела

1 яйце

1 с.л. мед

Кората от половин лимон

150 г масло

1 кг круши

2 с. л. лимонов сок

3 бр. белтъци

100 г пудра захар

3 с.л. филирани бадеми

Начин на приготвяне:

В удобна купа смесете захарта, брашното, смлените бадеми и канелата. Направете си кладенче, в което да изсипете яйцето, меда, солта, настърганата лимонена кора и маслото. Направете тесто, от което да оформите топка. Завийте я във фолио и я оставете да престои на хладно за 60 минути.

През това време обелете крушите, премахнете сърцевината им и ги нарежете на кубчета. Поръсете ги с лимоновия сок.

Разточете тестото и го сложете в кръгла форма за печене. Надупчете го с вилица и върху него наредете плодовете, които да залеете с 1 супена лъжица мед. Печете пая в предварително загрята на 220 градуса фурна. След 30 минути трябва да бъде готов.

Докато сладкишът се пече, разбийте белтъците на сняг и към тях постепенно прибавете пудрата захар. С тази смес намажете пая и го поръсете с филираните бадеми. Отново го вкарайте във фурната, за да се запече докато се образуват светлокафяви връхчета.

Още вкусни рецепти ще намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Браво на Правителството и лично на Министър-председателя ген. Борисов, които дори и в такъв кризисен момент; в епоха на тежка пандемия, икономически трудности и политическа криза, дори и за момент не спират да работят за благополучието на народа и работят неуморно за да осигурят на хората пай с круши.Браво!
1
2
 
6
 
! Отговори
Ясъмкон преди 3 години
Това на снимката прилича на повръщано