Как бързо да охладим нагрята от слънцето кола?

Само за секунди температурата в купето пада с 8 градуса
8 авг 2020 12:58, Елка Василева
18
Как бързо да охладим нагрята от слънцето кола?

Един от съвсем малкото недостатъци на лятото е, че често се налага да влизаме в напечени като фурна автомобили. Но има един изключително прост трик, който ще охлади почти светкавично купето и ще ви предпази от разтопяване. Показвали сме го, но си струва да го припомним с това японско видео, което демонстрира бързия му ефект, пише automedia.bg.
    
Eто какво трябва да направите: отваряте докрай един прозорец, без значение кой, след това отивате до срещуположната врата и я отваряте и затваряте 4-5 пъти.

Направете го съвсем нормално, без да влагате сила или допълнителен замах.

Това ще изкара горещия въздух от купето и ще го замени с нормален, което ще улесни значително задачата на климатика след това.

Японците измерват 30.5 градуса по Целзий температура на външния въздух и цели 41.6 градуса на въздуха в паркираната кола. Пет затваряния на вратата по-късно температурата вътре е вече далеч по-поносимите 33.5 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За целта продават едни кори облепени с алуминиево фолио, слагат се на предният джам и колата вътре остава хладна даже след напичане на слънце цял ден. Прозорците се иставят съвсем леко отворени, това е известно на всички варненци, апък софиянците да маат врати и да си мислят че правят нещо.
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един *** трик. Палиш и оставаш отвън за минута да си свърши климатроника работата
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма начин при външна температура от 30С, вътре да е 41С. При нагрята кола, температурите вътре достигат над 70С. Каквото искаш прави остава си вряло, волан и скорости трудно се пипат....
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от 30.5 става 33.5Доста по-поносими наистина!Дебела далавера!А на самия клип показват трети неща :D
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При мен е затрудняващо, защото предните са със въртоци. Най-добре се охлажда кабриото. Имаме едно пред блока, изпъжда блоковата котка от задната седалка и газ. Пичът я кара само за гъзария, на работа ходи с една кола.
10
2
 
9
 
! Отговори
Ние в БГ преди 3 години
Го наричаме Гараж. Особенно ако е с бял покрив...лятото може да се простудиш вътре.
9
2
 
17
 
! Отговори
До сашо преди 3 години
Баба ти цял живот на климатик е била.
8
1
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Ами да бе. Така са и написали. Чети.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама на видеото отварят и затварят вратата а не прозореца! Прозореца и да го отваряш и затваряш сто пъти все тая, трябва вратата защото тя прави напор и горещия въздух излиза през срещуположния прозорец бързо!
6
1
 
7
 
! Отговори
до гошето преди 3 години
За тебе е написано също - вземи бърз кредит. Тоя трик работи защото всъщност изкарва топлия въздух от купето.и до там.Все едно да пръднеш и да отвориш джама.
5
2
 
13
 
! Отговори
до гошето преди 3 години
Гоше Гоше.По си *** от Ален ***.Има едни копчета - викат им Ел стъкла.Сваляш.джамовете до долу,минават 5 минути и въздуха от вънка - 36 градуса,сменя въздуха от вътре - 60 градуса.Туй то.После пак използваш копчетата и дигаш стъклата.И пускаш климатика на едно.
4
11
 
5
 
! Отговори
Гошето преди 3 години
До ПепиГaлфон, написали са ти и са ти показали. Иначе е ясно, че ти и родата ти сте свикнали без климатик в катуна и по 10 човека в колата.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вятъра от отворен прозорец по време на движение,ще оправи температурата набързо!
2
17
 
11
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Може би трика действа еднократно - не съм опитвал. Но да караш с отворени прозорци при силен пек не е разумно,защото си вкарваш само горещ въздух в купето....Най си е добре с климатик...
1
4
 
23
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Влизаме вътре , отваряме всички прозорци до долу и тръгваме.