Рецептата Dnes: Мармалад от сини сливи

Време е да приготвите буркани за зимата
3
Рецептата Dnes: Мармалад от сини сливи
Pixabay
Месец август вече започна, което означава само едно – остава ни съвсем малко от лятото. Тази година не успяхме да се порадваме на топлите дни заради пандемията от коронавирус. Все пак ни е тъжно, че лятото си отива и на негово място ще се настани есента, която ще ни донесе малко по-студено и дъждовно време.
 
Но следващият сезон също си има своя чар. Красивите природни картини не са за изпускане, а тогава се появяват и сините сливи. Освен че са вкусни и много сладки, тези плодове притежават много полезни свойства за организма. Съдържанието им на фибри помага за отслабването и потискането на апетита.
 
Сините сливи са богати на витамини, минерали, ензими и целулоза. Използват се като профилактично средство срещу анемия, физическа и психическа умора, депресия, нарушена функция на черния дроб и проблеми с храносмилането. Освен това те съдържат и калий, който пък поддържа кръвното налягане в норма и подобрява работата на сърцето.
 
Тези сладки плодове могат да се хапват и в суров вариант, но са чудесни и за направата на един вкусен мармалад.
 
Необходими продукти:
 
2 кг сини сливи

1 кг захар

1/2 ч.л. лимонтузу
 
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Хаха, толкова си категоричен, че чак ми се допи.През целия си живот сумарно да съм изпила 2-3 литра. Сега зорлем на стари години може да стана алкохоличка.Моите уважения към ценителите.