6 грешки в почистването, които правят дома по-мръсен

Рядко почиствате филтъра на прахосмукачката
11 авг 2020 15:17, Михаела Лазарова
0
6 грешки в почистването, които правят дома по-мръсен
Снимка: Istock

Всеки чисти дома си. Няма как да живеем в хармония и чистота, ако не положим усилия да направим жилището си по-чисто място. Често бързаме и нямаме време да се замислим дали чистим дома си правилно. Понякога допускаме редица грешки от бързане или неглижиране, които всъщност правят дома ни по-мръсен, отколкото си мислим.

Какви са най-честите грешки в почистването на дома, които допускате и които го правят по-мръсен?

Ползвате пръчка с пера за почистване на прах

Тези пособия са широко рекламирани и предпочитани от някои домакини, защото предлагат бързо премахване на праха от повърхностите в дома. Не се налага да използвате мокър парцал, който да перете след няколко избърсвания, което спестява време. Всъщност тези пособия правят дома още по-прашен и мръсен, защото не обират праха, а го разпръскват из въздуха, което не само замърсява, но и причинява алергии, кашлица, кихане, течащ нос и сълзящи очи.

Използвате една и съща кърпа за почистване

Микрофибърна кърпа или парцал – няма значение какво точно използвате. Важното е да не ползвате една и съща тъкан за всички повърхности. Ако го правите вие разнасяте мръсотиите от една повърхност на друга и правите дома по-мръсен, а не обратното.

Рядко почиствате филтъра на прахосмукачката

Филтрите на прахосмукачката трябва да се почистват редовно. В противен случай уредът не работи добре, не изсмуква качествено праха и освен това го разпръсква обратно из помещенията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари