Какво никога да не изхвърляте в канала?

На първо място - препарати и медикаменти
12 авг 2020 18:40, Михаела Лазарова
9
Какво никога да не изхвърляте в канала?
Снимка: Istock

Когато измиваме съдовете за хранене в канала на мивката попадат всякакви хранителни остатъци. Понякога съвсем съзнателно изхвърляме в канала храни, които са развалени или са останали в повече при готвенето. Каквато и да е причината да го правите, помислете преди да изхвърлите нещо с лека ръка в канала следващия път. Докато някои храни и течности са безобидни, други биха могли да ви създадат сериозни проблеми, като запушване на тръба.

Какво никога да не изхвърляте в канализацията?

Ориз

Оризът набъбва при съприкосновение с водата. Ако изхвърлите ориз в канала той може да задръсти много сериозно тръбите и да предизвика запушване. Никога не го правете.

Олио, зехтин

Течните мазнини, като зехтинът и олиото, могат да изглеждат като безобидни за канала, но не са. В контакт с водата те образуват лепкава смес, която е основа за облагане с плаки по стените на тръбите, което води до запушване вследствие на други попаднали и залепнали по олиото частици.

Брашно

Брашното също е неподходящо за безопасно изхвърляне в канала, защото заедно с водата образува лепкава каша, която задръства канализацията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 месеца
Една даскалица по Биология в кв. Хаджи Димитър София, беше изхвърляла някакви химикалки в канала, и капака на шахтата и беше откъснал главата. Мъжа и и някаква нейна приятелка бяха ранени. Това беше преди десетина години.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дамски превръзки.
3
0
 
10
 
! Отговори
Я Я Вундаба преди 8 месеца
Хвърляйте сперматозоидите в тръбите на съседката, не в канала.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А като миеш редовно с веро и топла вода защо да е проблем олиото?
1
5
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 8 месеца
Ракия - това е углавно престъпление!