Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници

За едни няма нищо нередно, за други - заблуда на потребителите
158
Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници
Снимка: Pixabay

Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това е нова мода сред кокетните кафе-сладкарници, сподели собственик на подобно заведение пред „Телеграф“. Кафето се намира в централната част на столицата.

Според собственика, шоколадовите торти, които предлага, са много по-качествени от такива, които биха били направени в България. Причината била в нискокачествените продукти, които ползвали нашите сладкарски цехове. Представете си какво се слага в една торта, която се продава в търговски вериги, след като струва между 7- 8 лв., пълни боклуци, попита и си отговори той.

Според него, няма нищо нередно, че сладкишите се предлагат за пресни, а се размразяват. Шоколадът е истински, белгийски, аргументира се той. 4,50 лв. минимум струва такова парче шоколадов сладкиш.

Използването на замразени продукти в хранителната индустрия не е забранено в България, но не е редно да се заблуждават потребителите, че ядат прясна храна, коментираха търговци от бранша. Внасяйки готов белгийски продукт, те избягват огромните разходи за поддръжка на цех и работни заплати.

В заведение в същия район, сладкари предлагаха торти, поръсени с модното „червено кадифе“, което въведе успешно верига сладкарници. Изобретателните им колеги разказаха, че освен червеното правят и оранжево и зелено кадифе. Като използват за поръсващата смес съответно малинови плодове, за зеленото шамфъстък, а за оранжевото портокал.

Допитване на „Телеграф“ до авторите на „червеното кадифе“ установи, че всъщност това са трохи от блатовете на сладкарското изкушение. Красивият цвят, който напомня английско червено, се получава от боядисването на какаото със сладкарска боя, което след това се влага в сместа за блата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: вностортабелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
10
 
! Отговори
гурмант преди 3 години
Аз предпочитам белгийска замразена вместо българска развалена.
39
3
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Че се сетих за СИДНИТО- имам последни Новини от него- вървял по някакво шосе и видял малко крокодилче -леко ударено от автомобил-Било в Кома -Сиднито му оказал веднага (както би постъпил всеки австралиец) Първа Помощ -дишане уста в уста- Крокодилчето се свестило и му отхапало носът-Сега е в Болницата по Пластична Хирургия_Присаждат му нос подобен на Ангелкова-так така ,,,,
38
1
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Тортите сами ли се продават, както разбираме от умното ви заглавие?
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е открих те топлата вода, торти по 10лв парчето ужасно гнусни
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой луд би ходил в тея т.нр сладкарници ами решиш да си вземеш примерно кроасани с масло или питки то и зъбите ти ще се счупят престоели от година толкова пресни да са...няма как
35
0
 
12
 
! Отговори
Мммдаааа преди 3 години
Почти всички храни с голям срок на годност са компромисни и или са с много консерванти , това е проблем с качеството и истинския вкус. Няма как да има голям срок на годност продукт с много яйца, сурово прясно мляко и пресни плодове, защото те самите са нетрайни, следователно се предлага откровени ментета храни или набъкани с химия, която никоя разумна и неразумна твар не консумира. Торта може да е прясна ден, два, три, след което е за *** втасва. Всеки сам си решава какво да яде
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново се хвърля една бомба в публичното пространство, без да се назоват конкретните нарушители или виновници. А утре това ще бъде забравено, а порочната практика ще стане масова!
33
4
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
дивият мед е като дивите ягодки -просто няма как да се сравни с оранжеините ягоди!-само че е опасно ) в Бразилия бяхме в една джунгла до градче Арату близо до град Салвадор- отидохме 3-4 човека да берем диви банани _Уникални са -малки и сладки като мед- И един от нас настъпа един кошер с пчели-въобще не се вижда -долу на земята и седи като продълговат тъмносив варовик-Направо пчелите го направиха "НА РЕШЕТО" ЕДВАМ СЕ СПАСИХМЕ!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisОпитвал съм. Даже имаше опит да се "отглеждат" диви пчели в Троянския балкан.Явно си един от тия, дето цял жиот е вярвал в нещо и като го оспорят изпадаш в истерия.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност използва ли се яйце в направата на торта трайността става 5-7 дена, препоръчително 3 дена ,съхранение в хладно 0-5 градуса.Замразяването прецаква вкусовите качества на тортата.Явно в Белгийското сладкарство работят без яйца.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisМеда предизвиква инсулинова реакция като захарта. Въпроси имаш ли?
29
1
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Щом мечките ядат мед -значи е полезен -даже се чудя дали ще усетят фалшификата и няма да го ядат?
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisЗначи като е "уникална вкусотия" не говори глупости за дивия мед и после за "меда" като цяло. И както казах, в организма какъвто и мед да е проблемът е един и същ. Истината е, че меда не е много по-полезен от захарта генерално.
27
0
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Не съм толкова богат -Но ако имах едни 50 бона за хвърлянеЩеше да затворя една сладкарница както е пълна с торти -и след един месец ще я отворя-ГАРАНТИРАМ ВИ ЧЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЩЕ СА ВСЕ ЕДНО СА НАПРАВЕНИ ДНЕС!!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората ще поръчват вече само замразени белгийски торти.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има два сладкарски продукта за които трайността е голяма чистата торта гараш и меденката ,просто в тях няма продукти които да се развалят въпреки че продуктите са естествена натурални, все пак не разчитайте, че издържат като мед на 3000 години.Но други сладкарки продукти с висока трайност може да има само ако производителя не използва естествени продукти а химия тя е издържлива най вече естественото яйце и изкуствената имитация на яйце.
24
0
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До 21 -като си много отворен -Отвори някой сайт за зареждане на сиропи бои и т.н за сладкарски цехове - Има цели туби сиропи фруктози и всякакви химии за по 5- 10лв )) Вафлите същата работа- Е-та има над 200!!
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisПич, ти див мед от диви пчели виждал ли си на живо?Впрочем, и той се разпада по същия начин като домашния.Иначе меда е също толкова вреден, защото много бързо влиза в кръвообръщението и предизвиква интензивно отделяне на инсулин в организма - същия проблем като със захарта.Вземете се ограмотете малко.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да това е важно новина
21
1
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До21- Мога да споря с теб че дори захарта в магазините е ПОД СЪМНЕНИЕ!! НО КОЙ ДА ПРОВЕРИ?? БАБХ ЛИ? (бабите там в Инспекцията )