Грешни храни, гладуване ... Кое пречи на отслабването?

Похапването на по-малко, но на често, е за предпочитане
24 сеп 2020 20:24, Екип на Tialoto.bg
5
Грешни храни, гладуване ... Кое пречи на отслабването?
Pixabay

Нека си го кажем направо – много по-лесно е да напълнеем, отколкото да отслабнем. Много често се случва известно време да се опитваме усилено да свалим излишните килограми, но в крайна сметка да не успеем и накрая да се откажем.

Преди да изгубите мотивацията си, прочетете този списък със 7 изненадващи причини, които може би са пречката към идеалното ви тегло:

1. Не консумирате достатъчно протеини
 
Протеинът е най-важното хранително вещество, от което се нуждаете, когато се опитвате да отслабнете. Протеините помагат за загубата на тегло по доста начини. Хранителният режим с в високо съдържание на протеини ще ви държи по-сити и по-рядко ще усещате къркорене на червата от глад.
 
2. Ядете грешните т.нар. „леки храни“
 
Междинните закуски са чудесен начин да се поддържате сити между основните хранения, но те могат да осуетят свалянето на килограмите. Дори да консумирате здравословни неща като сушени плодове и/или ядки, например, те могат да съдържат скрити мазнини или захари и така да ви доставят т.нар. „празни“ калории, без хранителна стойност.
 
3. Не се храните достатъчно често
 
За да постигнат калориен дефицит, много хора гледат да намалят приема на калории до минимум, но и този метод си има своите капани. Много проучвания разкриват, че когато човек гладува, тялото му започва да складира повече мазнини и калории, подобно на мечките. Този цикъл в крайна сметка работи срещу вашите цели за отслабване, така че се уверете, че се храните достатъчно често, макар и по малко.
 
Още причини, които ви пречат да отслабнете, четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз свалих доста кг, но със сериозно намаляване на калориите. Да не кажа направо гладуване. За сега има добър ефект и вече не ми е дискомфортно. Обаче в началото си трябваше воля да не се нахвърля на всичко, което видя. При 160 бях 80 кг. :( сега съм около 70 и имам още доста, но вече си личи напредъка и това ме мотивира.
4
10
 
5
 
! Отговори
az преди 3 години
Спрете хляба и месото и сте в бизнеса. Не става с мазни кюфтета и дюнери. Елементарно е.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите не могат да остлабнат по следните причини:- Който спортува или тича в парка го приемат за лyд- консумация на хляб и захарни изделия след определена възраст се трупа определено в като излишни килограми- алкохол - въпреки, че се смеем на руснаците и англичаните ние българите пием много.
2
6
 
10
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Тва за протеина ми хареса! Запомнете! Кравата има търбух като океан, защото трябва да има място за една ливада трева, 2-3 бали сено и люцерна и няколко кофи вода на ден! Плюс 1 кофа ярма! Кучето му е достатъчно 2-3 пържоли и е високо и стройно!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше лесно всички щяха да са със стегнати тела и със здрави организми. Но изкушенията дебнат отвсякъде - сладко, алкохол, мазни храни и т.н.