5 начина да се справите с плодовите мухи?

Използвайте босилек
2
5 начина да се справите с плодовите мухи?
Снимка: Istock

Плодовите мухи или винарките, както още ги наричат, са привлечени от ферментиращи или гниещи плодове. Не е необичайно явление да се появят в кухнята ви по всяко време на годината. Въпреки че се смятат за безвредни, тези насекоми снасят яйцата си върху плодовете и зеленчуците, както и върху други храни наоколо, което може да ги направи заразни.

Как да се справите с плодовите мухи?

Изплаквайте плодовете веднага след внасянето им вкъщи

Възможно е неволно да сте купили или донесли плодове, които са леко презрели или смачкани. Заедно с тях може да сте внесли плодови мушици, които ще се размножат в дома ви и ще оставят яйцата си върху останалите плодове и хранителни продукти, правейки ги замърсени за консумация.

Затова изплаквайте плодовете и зеленчуците с вода и малко оцет веднага щом се приберете от магазина или пазара. Този разтвор има силен аромат и ще отблъсне мушиците.

Поддържайте кухнята си чиста

За да нямате плодови мушици в кухнята си, старайте се да я поддържате максимално чиста без задържане на развалени плодове, зеленчуци и храни. Редовното прочистване на местата за съхранение на храна е много важно, за да избегнете поява на привлекателна за мухите зона в дома ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
Петдесет и 5° преди 3 години
Сипвате им една малка домашна ракия и до сутринта махмурлукът ще ги е довършил.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Босилек идва от 'базилико' лат. защото е растял около църквите, в последствие е установено че пргонва мухите, в Италия го слагат на повечето си манджи.