Туристка върна откраднати артефакти от Помпей - били прокълнати

36-годишна канадка ги вини за нещастията в живота си
Обновена: 12 окт 2020 16:01 | 12 окт 2020 15:37, Нели Христова
32
Туристка върна откраднати артефакти от Помпей - били прокълнати
Снимка: БГНЕС

"Моля ви, вземете си ги обратно, те носят лош късмет." С това послание канадска туристка върнала обратно в Италия артефактите, които откарднала от Помпей преди 15 години.

Жената, която според британските медии носи името Никол, изпратила пакет, който съдържал две плочки от мозайка, парче от амфора и парче керамика до офиса на туристически агент в Помпей. Към предметите тя добавила и бележка с признание.

В писмото тя разказва, че посетила града, когато била на около 20 години и искала да има "парче история, което никой друг не притежава". Но реликвите "имали толкова много негативна енергия", тъй като били свързани със земя, изпълнена с разрушение. Никол е убедена, че артефактите са "прокълнати" и са довели до поредица от злощастия в живота й, включително до финансови затруднения и рак на гърдата, който се появява два пъти.

През 79 г. сл. Хр.Помпей е погребан под вулканична пепел след като вулканът Везувий изригва с невиждана мощ. Открит е отново през 16 век, а телата на жертвите и до ден днешен са останали застинали така, както през онзи катастрофален ден, когато от небето се сипе огън. Древният обект е една от най-посещаваните атракции в Италия и от години се налага да се справя с туристите, които крадат артефакти от него.

В своето писмо Никол пише, че е научила урока си и иска "прошка от Бог".

"Сега съм на 36 години и два пъти имах рак на гърдата. Последният път завърши с двойна мастектомия. Със семейството ми също имахме финансови проблеми. Ние сме добри хора и не искам да предам това проклятие на семейството или децата си", пише канадката.

Никол не е единствената, която иска прошка. Пакетът съдържа още едно писмо от двойка, също от Канада, заедно с камъни, откраднати от Помпей през 2005 г.

"Взехме ги, без да мислим за болката и страданието, които тези бедни души са преживели по време на изригването на Везувий и тяхната ужасна смърт. Съжаляваме, моля да ни простите за този ужасен избор. Нека душите им почиват в мир", пишат те.

През годините толкова много артефакти са били върнати заедно с писма, в които крадците им се разкайват, че властите създадоха специален музей за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Земята как пък да не е плоска?Аз всяка вечер гледам статуята на свободата от балкона ми на 5-тия етаж.
24
1
 
5
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Човекът не е всезнаещ и не е добре да отрича всичко ,което не знае и не познава.Възможно е всички нещастия,които са сполетели жената,да имат нещо общо с откраднатите предмети от Везувий,а възможно е всичко това да е нейно внушение поради гузната и съвест.Никога няма да знаем със сигурност!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И рече глупец в сърце си: "Няма Бог!"
22
7
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Мале, мале... Плоскоземец антиваксър, цар на конспиративната теория (то са синоними това). Че чак и сам плюсове си сложил. Леле...
21
7
 
11
 
! Отговори
До номер 1 преди 3 години
....продължение: Има и такива, които вярват, че коронавирусът ще бъде победен веднага щом един добър, клюнонос чичко - Бил Гейтс, успее да забърка невероятен коктейл, с който да инжектира тях и децата им и нямат търпение да го открие. На фона на изброените вярващи, вярващоте в Бог Създател не са чак толкова зле, не мислиш ли?
20
5
 
19
 
! Отговори
До номер 1 преди 3 години
... продължение: .има и такива, което вярват, че кулите близнаци бяха съборени от тумбa млади араби, които въоръжени с ножчета за рязане на картон отвлякоха 4 самолета и с тях свалиха 7 сгради, че Адолф Хитлер е обгазил, убил и изпепелил 6 милиона евреи, но за това няма абсолютно нито едно доказателство, освен холивудски артефакти, произведени след войната, че Исляма е религията на мира и любовта, че касапите от 3я свят, които са изпратени да подменят белия човек са изстрадали сирийски бежанци
19
3
 
5
 
! Отговори
Лошо няма преди 3 години
Това са житейски уроци... не познавам богати крадци, както и сполучили от присвоено чуждо имане. Нужно е уважение и себеуважение, също и морал иначе няма да сме еволюирал вид. Дори животните не заграбват не ужни им чужда храна, дори не убиват да трупат за в бъдеще
18
4
 
8
 
! Отговори
До номер 1 преди 3 години
21 век хората още вярват в богове, магии, проклятия, духове, зодии и всеподобни простотии... а уж сме били интелигентни...=========Има и много по- зле, а именно такива, която вярват, че Земята е кръгла, въртяща се със стотици хиляди километри в час топка, че масоните от НАСА са ходили 6 пъти на Луната и че са карали коли там, че няма Създател, а всичко е възникнало, когато Нищото е избухнало в Голям Взрив, че човека е продукт на еволюция, тръгнала от бацили и микроби и минала през динозаври!
17
3
 
15
 
! Отговори
Феликс преди 3 години
Не изключвам това "откровенно признание" да е измислено от италянските местни власти, щото им е втръснало от туристи отмъкващи артефакти.Суеверията струват по евтино от охранителна фирма.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеННякак си нищо не сме знаели, ама ти си много запознат...
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН"ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ РИБА ИМА ТОВА И ИЗВЪНЗЕМНИ НЕ МОГАТ ДА ГО СЪЗДАДАТ И ТО СВРЪХ УМНИ И ВСЕМОГЪЩИ!!!"Първо: Стига си викал. Културни хора сме, все пак!Второ: Изкаването ти твърди, че има някакви извънземни (дали са единна група или различни групи от такива, не е ясно), а след това не се разбира точно, но има две интерперации:1- Извънземните са свръхуми и могъщи, но не могат да "го" създадът.2- Извънземните не могат да създават свръхъмна и всемогъща риба.Ко? Не!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Да ти кажа, дай ми на Васко ти Черепа милионите, па си зимай Българията.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я кажи тоз твоя бог щом е безгрешен защо се е издънил 8 пъти с 8 доказани всемирни "потопа" и хипотези за още 18 пъти?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кода в главЪта ти е празно-празно-дупка.
11
1
 
2
 
! Отговори
А преди 3 години
сега да видим кои и къде са ***...
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно има нещо вярно..Вижте Васко Черепа- или трябва да върне милионите или ще гледа България през крив макарон...
9
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 6С МЕН МОЖЕ ДА СЕ ШЕГУВАШ НО С БОГ ШЕГА НЕ СИ ПРАВИ ЩОТО СИ НЯМАШ НА ПРЕДСТАВА ЩО ЗА СЪЗДАНИЕ Е И В КОЕ ТОЧНО ИЗМЕРЕНИЕ ЖИВЕЕ ПАРАЛЕЛНО С НАШЕТО КАТО НАШИТЕ ВЪЗПРИЯТИЯ НЕ СА ДОСТАТЪЧНО РАЗВИТИ ЗА ДА ГО ВИДИМ И УСЕТИМ!!!ДАЛИ ИМА АД И РАЙ ТОВА Е НЕСИГУРНО НО БОГ НА 100% ИМА И СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА НО НЕ БЪРЗА ВСЕ ПАК ЦЕЛТА Е ДА СИ ЗАПЪЛВА ВРЕМЕТО СЪС ЗАБАВЛЕНИЯ КАТО СЪЗДАВА СВЕТОВЕ УНИЩОЖАВА ГИ КАКВОТО СИ ИСКА ОПАСНО СЪЗДАНИЕ Е КОДА НА АТОМА Е ПОРЕДИЦА ОТ ПРАЗНО И СВЕТЛО
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко минуси нацвъкали на Анонимен 1 .. разбираш какъв е пълнежа в този сайт
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Хаха добре :))) хайде сега обратно в леглото :)
6
9
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 1ТОЧНО ТИ НЯМАШ ГРАМ ИНТЕЛЕКТ!!ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ РИБА ИМА ТОВА И ИЗВЪНЗЕМНИ НЕ МОГАТ ДА ГО СЪЗДАДАТ И ТО СВРЪХ УМНИ И ВСЕМОГЪЩИ!!!ИМА БОГ А НИЕ СМЕ МУ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЕ ДА СИ ЗАПЪЛВА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ВЕЧНОСТТА