Да запазим свежестта на спалното бельо

Колко често е добре да се сменят комплектите?
27 окт 2020 05:00, Екип на Tialoto.bg
4
Да запазим свежестта на спалното бельо
Снимка: PR

За да запазите свежестта и красотата на спалното си бельо, когато го поставяте за съхранение в гардероба или скрина, е добре да спазвате определени правила. Ето няколко съвета, които ще са ви от полза.

Комплектите спално бельо не трябва да се поставят в найлонови торбички. Така рискувате да се появи миризма на гнило и да се наложи повторно пране.

На рафта, където се намират спалните комплекти, можете да напръскате с аромати или да поставите торбички с билки. Те ще осигурят приятна миризма, която ще попие в бельото. Някои използват стръкове лавандула и други билки. Но не забравяйте, че сушените билки са склонни да се трошат и затова е по-добре да ги поставите в специална торбичка или марля.

Прибирайте за съхранение само напълно изсушено спално бельо. В противен случай то ще се сдобие с неприятна миризма. Ако влажността в стаята за съхранение на спалното бельо е постоянно висока, гладенето му става задължително.

Ако страдате от алергия, по-добрият начин за съхранение е като поставите прането в затворени торби от плат, за да предотвратите натрупването на прах в него.

Колко често трябва да се сменят комплектите спално бельо, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз преди да се изрежа се отвивам и пъхам глава под възглавницата, а също така след яко чокане ползвам пердето , а не чаршафите.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В хотелите с 5 звезди, спалното бельо се сменя всеки ден, 3 звезди - на три дни, една звезда - преди да се счупи.