Мистериозна находка: Метален стълб се издига в пустинята в Юта

Не е ясно как той се е появил там
24 ное 2020 19:21, Нели Христова
109
Мистериозна находка: Метален стълб се издига в пустинята в Юта
Снимка: Instagram

Докато броят овце със своя хеликоптер, няколко държавни служители забелязват нещо странно сред скалите на Юта - висок метален блок стърчи в нищото.

Мистериозният монолит е с височина около 3 метра и е забит в скалите. Не е ясно от какъв метал е направен, но блясъкът му е в остър контраст с червените скали, които го заобикалят. Магистралният патрул на Юта сподели изображения както на овцете, така и на странната структура.

Пилотът на хеликоптера, Брет Хъчингс сподели пред местния новинарски канал KSLTV: "Това е най-странното нещо, което съм срещал в Юта през всичките си години и множество полети." Той е от отдела за обществена безопасност, който помага на биолозите в щата.

"Един от биолозите го забеляза първи и просто прелетяхме директно над върха му", разказва Хъчингс. "Той извика: "Уау, уау, уау, обърни, обърни!" А аз го попитах "Какво?" И той каза "Това нещо - трябва да отидем да го разгледаме!"

Според Хъчингс обектът e изкуствено създаден от човек и изглежда е бил здраво забит в земята. Със сигурност не е паднал от небето.

"Предполагам, че това е инсталация на някой модерен артист или нещо подобно. А, знаете ли, може и да е от някой, който е голям почитател на "2001: Космическата одисея", казва Хъчингс.

Наистина - монолитът и обстановката край него наистина навяват спомени за великата лента на Стенли Кубрик от 1968 г., в която група маймуни откриват гигантска плоча. Властите обаче отбелязват, че ако металният стълб е поставен от човек, то това е направено незаконно, тъй като никой не е поискал разрешение.

Донякъде маймунското поведение на двама от членовете на екипажа, облечени в научно-фантастични гащеризони, които се оказаха принудени да се качат един върху друг, за да видят горната част на структурата, само направи сцената още по-реалистична.

"Шегувахме се, че ако някой от нас внезапно изчезне, тогава останалите просто ще избягаме", каза Хъчингс.

Овцете, които екипът брои, живеят в някои от най-суровите и отдалечени райони на Юта и оцеляват при враждебни климатични условия. Опасявайки се, че любителите изследователи може да се изгубят в пустинята, докато търсят монолита, те решават да не разкрият точното му местоположение.


А потребителите в социалните мрежи побързаха да се пошегуват, че парчето метал може и да е знак от извънземни и предупредиха: "Не го пипайте преди 2020 г. да свърши".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
според мен е поредната дивотия,измислена с рекламна цел...Обърнете внимание на кадрите от 57-та секунда на видеото!Какво забелязвате?..Имаме "стълпб",хвърляш дълга сянка и отразяващ околния пейзаж,имаме и некакъв си,който също хвърля сянка и минава ПРЕД "чудото"!..Но о,ДРУГО чудо:-Нито сянката му се мярка на "стълпа",нито фигурата му се отразява от огледалната повърхност на "чудото"..!!!!....с две думи:-Менте история!
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛелеЧе то има ли друга причина, поради която да влизаш тука!
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛелеДа, като не кажеш нищо, мижеш да твърдиш всичко.
24
2
 
24
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Преди години един приятел в България, склуптур, 'дето не го свърта на едно място- докато бяхме на палатки цялата компания в еди си коя планина и той се събудил рано, намерил един камък, оформил го криво-ляво, издълбал си знаци и всичко. След 15-тина години Няма Да Казвам Кой Археолог излезе с потресаваща новина- намерил останки от неизвестна цивилизация - познайте кой камък беше "намерил" ааааахахаха а онова нещо вече си завъдило мъх, изглеждаше действително древно:D
23
3
 
3
 
! Отговори
Черни седмици 10: преди 3 години
Кажи им Джак защо изгонихте СССР от Афганистан - и не беше заради комунисти срещу капиталисти. Кажи им Джак - 80 % от Опиумния мак се произвежда в Афганистан, което означава и 80% от световния хероин, морфин и производни произхождат от там. Талибаните и съветите искаха да сложат край на това, край на мръсните пари дето се наливаха в ЦРУ от търговия с дрога. Вие се намесихте и реката потече отново ... Джаки бой - Овърмайнд бой.
22
2
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Антена за далечна...космическа връзка на извънземна база,която се намира развърната на 5-6 етажа под нея.Пилотите ако бяха...разкопали с крак около...антената,щяха да видят плочата на горния етаж.Дано се сетят и се...върнат,ама антената вече ще я няма;извънземните и те не са...будали.
21
3
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Анонимен 25-ТАКА ЛИ КАРАТЕ КОЛИТЕ У МАКЕДОНИЯ?-СЪС ЗЕЛЕНИ КАРТИ?
20
3
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ СКАЛАТА ОТ ЛЯВО ИМА ИЗОБРАЖЕНИЕ НА ГЛАВА НА ГУЩЕР-А ОТ ДЯСНО ЛИЦЕ С ОТВОРЕНА УСТА.
19
1
 
7
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Коментарите под тази статия са по- забавни от статията хаха :))))
18
7
 
1
 
! Отговори
Черни седмици 9: преди 3 години
Когато победили чрез моджахидините СССР в Афганистан - в ЦРУ се получили поздравления , а ЦРУ отговорили: Хубаво, ама не бяхме ние - Джак беше! А Джак докарвал стингъри за 100 000 и учили дечицата как се свалят хеликоптери за 25 милиона с тях. Без значение дали старият Джак е отговорен за Българският случай или средният Джак или младият Джак отговора, който ще получиш е : да те преследват като животно и да ти се случи всичко което се е случило на мен и на бившия ми шеф и на много хора!
17
5
 
6
 
! Отговори
Imperium dominos преди 3 години
Това е трансмитер на рептилите. Дават сигнал, че ковид почти е постигнал целта и е време за активиране на операция "Ганадиус" или тотално подчинение и робство.
16
0
 
7
 
! Отговори
Уулвърийн преди 3 години
Чукът на Тор!
15
2
 
7
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Из "Една одисея в Космоса през 2001 година"
14
3
 
3
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Част от стилаж паднала от самолет
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пророчеството се сбъдна.
12
0
 
12
 
! Отговори
Alien преди 3 години
Може и от него да е излязъл вируса!
11
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕДВАМ УСПЕЛИ ДА ГО ЗАКОПАЯТ ЗА ПОЛОВИН МЕТЪР ЩОТО ГИ МЪРЗЯЛО!!!
10
7
 
2
 
! Отговори
Черни седмици 8: преди 3 години
С детайли Джак с детайли и знаеш какво искам - 1,2,3 - и има и четири - Парите да бъдат върнати в хазната и да са под наблюдение на Хага и международният съд за военни престъпления .... Пълни самопризнания Джак - и да бъдат пратени в ООН и в UN. Часовникът тиктака Джак ....
9
4
 
10
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 3 години
Чудо голямо, някой гавраджия с доста пари забил неръждаем стоманен профил насред нищото, за да види дали ще има шаш и паника. Ако се направи спектрометричен анализ на материала, може да се установи кой го е произвел и даже кой го е закупил, защото всеки ден и час такива масивни заготовки не се купуват.
8
11
 
3
 
! Отговори
Черни седмици 7: преди 3 години
Малко след свалянето на социалистическия режим през 1989 година момчетата на Джак или момчетата на МИ5 или МИ6 са изготвили списък с потенциално опасни врагове на грабежа и на бъдещият милиардер Симеон 2 Сакскобурготски. През следващите 20 години тези врагове са преследвани, животът им е бил пълен кошмар и се правело всичко възможно те да не са успешни и преуспели и финансово стабилни. Часовникът тиктака Джак ...