Броколи, моркови... Какво да ядем за здравето на белите дробове?

Менюто ни по време на пандемия е много важно
29 ное 2020 12:11, Теодора Драгоева
10
Броколи, моркови... Какво да ядем за здравето на белите дробове?
Pixabay

Продължаващата пандемия на коронавирус е засегнала много животи по целия свят. Докато някои остават безсимптомни, други изпитват тежест, която често влошава живота и предизвиква белодробни проблеми като астма, белодробна фиброза, хронична обструктивна белодробна болест и др. Всъщност няколко доказателства до момента показват, че тази инфекция поразява най-вече дихателната система.

Изследване, представено на Международния конгрес на Европейското респираторно общество, заявява, че КОВИД-19 може да има негативен дългосрочен ефект върху белите дробове и сърцето на хората, заразени с коронавирус. 

Следователно, е разумно да предприемем някои допълнителни мерки за подобряване на здравето на белите ни дробове по всякакъв възможен начин. Въпреки че спортът и хранителните добавки са много важни според експертите за всякакви проблеми, свързани със здравето, то храната също играе важна роля за повишаване на имунитета на тялото ни.
 
Имайки това предвид, ние ви предлагаме някои опции за суперхрани, които могат да помогнат за насърчаване на цялостното здраве на белите дробове. Ето и 5 опции:
 
1. Броколи
 
Броколите са заредени с противовъзпалително съединение на име Сулфорафан. Според няколко проучвания, това съединение може да помогне за защита на белите дробове от токсични увреждания.
 
2. Моркови
 
Наред с насърчаването на здравето на белите дробове, морковите са известни с това, че противодействат на негативния ефект от тютюнопушенето - фактор, който увеличава риска от тежко прекарване на КОВИД-19. Според проучване, публикувано в списанието Nutrition Research and Practice, морковите са заредени с бета каротин, който осигурява известна защита на пушачите, които са изложени на повишен риск от множество ракови заболявания и други дегенеративни заболявания.
 
Още кои храни са полезни за белите дробове, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Др Хаус преди 3 години
Правилно! 70 % алкални храни и 30% киселинни! И ограничете млечните. Образуват слуз в организма, която е благоприятна среда за вируси и бактерии
3
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ряпата също помага..
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нито двете изброени неща от тук не яжте ако мислите за здравето си каквото ви е кеф това защото само това ще ви остане другото е лъжа
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За здравето на белите дробове трябва да се яде кромид лук. Действа отхрачващо веднага. Пречиства и кръвта, кръвоносните съдове, за който е с високо кръвно и склероза. Друго полезно растение, популярно по нашите земи, е черен бъз - и цветовете, и плодът. С плода трябва да се внимава, да не се взема повече от лъжичка на ден. Цветовете стават за чай, а и за безалкохолно.