Като на кино: Самолет кацна аварийно на шосе, блъсна кола

От 911 не повярвали, че инцидентът е истина
4 дек 2020 16:10, Нели Христова
28
Като на кино: Самолет кацна аварийно на шосе, блъсна кола
Снимка: YouTube

Едномоторен самолет се приземи на оживено шосе в американския щат Минесота и се удари във всъдеход, съобщава местния телевизионен канал CBS, цитиран от Automedia.

Машината Bellanca Viking е била пилотирана от професионален летец, който редовно участва в съсезания по авиофрийстайл. 52-годишният Крейг Гифърд разказва пред журналисти, че е до аварийно кацане се е стигнало, след като двигателят на самолета е отказал. На борда е имало и жена, като и двамата не са пострадали.

Зад волана на всъдехода е била Британи Юрик, която е пътувала сама. Тя също не е пострадала при инцидента, като признава, че е видяла самолета секунда преди сблъсъка. Жената се е обадила на 911 (службата за помощ), откъдето първоначално изобщо не са повярвали, че се е ударила със самолет.

Летецът Дик Кнапински от американската асоциация за експеримента авиация коментира, че познава Гифърд като висококвалифициран пилот. Той отбелязва, че пилотите са обучавани да се приземяват по посока на движение на шосе и аварийното кацане е извършено по идеален начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Ох ***,***!!Много разведряващо ми действат твоите неграмотни статии.Какви всъдеходи ти ходя из главата рано сутринта!?
24
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Обичам този сайт. Чета статиите написани тук с по- голямо удоволствие от вестник Стършел. Спомням си наскоро една статия за телепортацията, а днес - Всъдеход на магистрала. От сърце се смях. Прекрасно начало на новият ми ден.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който кара бавно така му се пада
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Американските пътища стават за излитане на всякакви летателни машини,включително и совалки.Ако този беше кацнал на ,,Тракия'' щяха да го събират на парчета."Тинтири минтири. Ти виждал ли си на бетонта летищна писта какви фуги има между бетонните плочи? Такъв самолет сигурно и на нива може да кацне, ти се шегуваш с Тракия.
21
1
 
0
 
! Отговори
ABTOP преди 3 години
Някой искал ли е да напише нещо, не се разбира.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американските пътища стават за излитане на всякакви летателни машини,включително и совалки.Ако този беше кацнал на ,,Тракия'' щяха да го събират на парчета.
19
0
 
9
 
! Отговори
Браво на пилота преди 3 години
Отлично приземяване
18
1
 
7
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
И кво прайм ся? Без гражданска и без винетка... Май ще пишем...
17
1
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
До Анонименштото той ходи на всякъде но не лети
16
0
 
8
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
За българските журналисти, не всички разбира се, всичко което не изглежда като москвич и лада е кросовър Но вече е и вседеход?!
15
0
 
3
 
! Отговори
стар пожарникар преди 3 години
До АнонимеНА САМОлетчето не лети ли само?
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипката на боко беше блъсната когато показваше усвояването на евросредства. Перката на джипката наряза тиквата на много готини филийки ;) Честито на гласоподавателите :)))
13
2
 
3
 
! Отговори
самолет преди 3 години
До АнонименДаже по-евтини са от 2те Q7-ци. Ддвуместни, до 750 кг, струват между 50 хил. до 100 хил. евро. Леките (4-6-8-местни, до 5700 кг) са между 80 и 150 хил. евро. А втора ръка са още по-евтини.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А всъдехода защо не е излетял, за да освободи място за кацане???
11
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА НЕ Е САМОЛЕТ А СОМОЛЕТЧЕ
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трето,а в Рушия обикновено кацат връз пързалката след препиване с препарат за вана и падане от 6-я етаж на панеля. Слава на Путин!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БРАВОПърво САЩ са супер разнородна федерация. В едни щати не можеш да си купиш лютив спрей в други можеш да си купиш автомат. Второ самолет можеш да си купиш и в България. Има не малко хора които имат лицензи за пилот-любител и имат малки частни самолети. Такъв самолет е съпоставим по цена с 1-2 луксозни автомобила. Вместо 2 кю 7-ци можеш да си купиш самолетче.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъдеход? Какъв всъдеход *** мисирко смoтaна???
7
16
 
18
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
В САЩ имат други представи за Живот - Всеки може да отиде до Кауфланд , Билла или Лидл и да си купи Зелки за Кисело Зеле и в количката да сложи 2 АК-47 - Автоматична Пушка , патроните ги продават на Промоция до Фастъците . Същото е и със Самолетите - купуваш си самолет , двуместен на Цената на Стар Мерцедес в БГ , и си Летиш .Затова САЩ се наричат - Страната с Неограничени Възможности .
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ловим ли бас дали шофьорката на джипа е ползвала огледалата за задно виждане? Хора, тези огледала не са за декор. Трябва да се гледа дали отзад ви идва 3-ка бмв с пернишка регистрация или самолет. ОСОБЕНО АКО СМЕНЯТЕ ЛЕНТИ! Катастрофите по магистралите стават основно заради хора, които не си гледат в огледалата и не дават мигач навреме.