Маникюр 2020 - какви тенденции следвахме за ноктите си?

Животинските принтове остават на мода
28 дек 2020 23:00, Иванка Гъркова
2
Маникюр 2020 - какви тенденции следвахме за ноктите си?
Pixabay

 2020 година определено бе непредсказуема. Докато се научим какво представлява обърнатият френски маникюр, който се появи в нейното начало, брокатът по ноктите и конфетите се завърнаха. Някои влогъри се вдъхновиха от 90-те и започнаха да лепят все повече скъпоценни камъни, лентички и миниатюрни бижута, а по-късно по-абстрактните форми в различни цветове, приличащи на съвременно изкуство, се превърнаха в истински хит.

Точки, кръгчета, квадрати, стрелки и всякакви геометрични линии станаха част от ноктите на много жени през изминалите месеци. От друга страна петната, наподобяващи животинските окраски, продължиха да се търсят.
 
Минималистичното изкуство замени прекалено претрупаните от декорации нокти. То започна да се развива още преди пандемията, но след оставането ни вкъщи, отбеляза връх. Така социалните мрежи се напълниха с идеи за маникюр с хаштага #quarantinenails или преведено на български „нокти под карантина“. След като салоните затвориха, жените се усъвършенстваха не само в боядисването и подстригването, а и започнаха да си поддържат и украсяват сами ноктите.
 
Ето най-популярните тенденции в маникюра през 2020 година:
 
1. Френски маникюр – цветен и обърнат 
 
Да, френският маникюр се завърна, но не този в бяло, а по-нестандартният – многоцветен или обърнат на различни страни.
 
Вместо в квадратна форма, той стана по-скоро в овална, като тъмните цветове започнаха да се използват по-често. Традиционните бели връхчета пък си „отидоха“, за да дойдат на тяхно място нюансите на дъгата.
 
Кайли Дженър, която бе една от първите с „дъга по ноктите“, показваше своя маникюр, при който на всяка плочка има отделен цвят.
 
2. Животински принт – змийска кожа
 
Както вече отбелязахме, животинските принтове продължиха да се харесват. Освен тигрово-леопардовите, които са най-често срещани, „отпечатването“ на змийската кожа по ноктите бе водеща тенденция през годината. 
 
Още за тенденциите в маникюр 2020 ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвременнта жена си боядисва косата, слага си фалшиви нокти и мигли, прави си корекции на фигурата, опъва си кожата на лицето, слага си силиконови гърди...И се оплаква, че в днешно време е трудно да се намери истински мъж.