Документите на ЦРУ за НЛО са достъпни, вече всеки може да ги изтегли

След шест месеца се очаква и доклад на правителството
12 яну 2021 21:15, Нели Христова
67
Документите на ЦРУ за НЛО са достъпни, вече всеки може да ги изтегли
Снимка: Pixabay

В очакване на официалния доклад на правителството относно НЛО, който ще бъде публикуван след по-малко от месец, благодарение на законопроекта за омнибус, предизвикан от COVID-19, вече можете да изтеглите цялата публично достъпна документация на ЦРУ за НЛО.

Black Vault (Черният трезор)  пусна архив с документи за изтегляне, пълен с PDF файлове, съдържащи документите на ЦРУ за неидентифицирани въздушни феномени (UAP) - предпочитаният от правителството термин. Някои от докладите датират от 80-те години на миналия век и според основателя на сайта Джон Гринуолд шпионската агенция твърди, че това са всичките й документи за UAP.

Според Гринуолд за получаване на PDF файловете са били необходими около 10 000 доклада на Закона за свобода на информацията (FOIA), а процесът е бил мъчително дълъг. Наложило се е той да сканира документите на ръка.

"Преди около 20 години започнах да се боря, за да получа допълнителни записи за НЛО, публикувани от ЦРУ", казва Гринуолд пред VICE. "Беше като изваждане на зъби! Когато постигнах целта си получих голяма кутия от няколко хиляди страници и трябваше да ги сканирам една по една.

Според блог, който съобщава за публикуването на архива, ЦРУ създава CD-ROM стая, съдържаща вече публикувани записи. За да се гарантира, че Black Vault разполага с възможно най-пълната документация от ЦРУ, той закупува този CD-ROM в средата на 2020 г.

Блогът Black Vault отбелязва, че ЦРУ е потвърдило, че това са всичките им документи относно НЛО, но почти няма начин да се провери дали не крият други данни.

"Изследователите и любопитните умове предпочитат простотата и достъпността, когато разглеждат купища от данни като тези", казва Гринуолд. "ЦРУ затрудни невероятно много използването на техните записи по разумен начин. Те предлагат формат, който е много остарял и до голяма степен неизползваеми текстови формати. Според мен този остарял формат много затруднява хората да виждат документите и да ги използват за всякакви изследователски цели."

Според Гринуолд документите са били изтеглени хиляди пъти само през първите 24 часа от пускането им. От спор на босненски беглец с предполагаемо извънземно, до мистериозни среднощни експлозии в малък руски град, докладите определено водят читателите на дива разходка. Някои от документите са ясни, докато други са почти неразгадаеми.

Един от най-интересните документи, според Гринуолд, включва помощник-заместник-директор по науката и технологиите, който ръчно доставя някаква информация за НЛО през 70-те години.

Първата информация за НЛО, която ще бъде разсекретена съгласно законите на FOIA, се появи през 70-те и началото на 80-те години. След това Гринуолд обяснява, че е изключително трудно да се получи информация от правителството относно извънземни явления.

"Открито и просто, обществеността има право да знае!", категоричен е Гринуолд. "Когато започнах да изследвам НЛО преди близо 25 години, на 15-годишна възраст, знаех, че има нещо в тази тема. Не заради интернет измамите. Обещавам, че това беше умопомрачителна информация. С документите от ЦРУ чувствам, че постигам това, което съм си поставил за цел - лесен достъп до важни материали, за да могат хората сами да решат какво се случва."

ЦРУ не отговори на искане за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
А не така! преди 3 години
Сорос ще ги съди за публикуване на лични данни!:):)
52
0
 
1
 
! Отговори
кьорфишек преди 3 години
Добре че беше Тръмп - да разбуни духовете, че да почнат да пускат силно отвличаща вниманието инфорнация!
51
0
 
0
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Т-1000Целият коментар се основава на вяра и предположения, неподкрепени с факти. Както и религиозните люде ...Принципно всеки човек си избира в какво да вярва - дали е продукт на еволюирали маймнуни, дали е маймунски потомък или е Божие създание !!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ще ги теглите да са ги променили документите да бъдат интересни на читателите
49
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Всички хора сме извънземни, освен хората от град Земен :):):)
48
4
 
3
 
! Отговори
АнатемаНаКраварика преди 3 години
Краварите най-вероятно са се друсали до умопобъркване с "бели",а после са дри скали и брисали,докато напълнят сейретбите си сейфияе с глупотевини и простотии.Сега е настъпил момента и от това да правят пари .
47
8
 
9
 
! Отговори
111 преди 3 години
Разкритията на Уилям Рутлич /капитан на космическия кораб Аполо 20 в секретна мисия до Луната на 16.08.1976 г./ през 2006 г. ясно показаха с филмов материал град на Луната и извънземен космически кораб с извънземна жена-космонавт , което е най-достоверното доказателство за съществуването на извънземните. При това този кораб е дефектирал на Луната преди 1 милиард и 500 милиона години. В България, която е на 111 място по свобода на словото, такава информация е табу и затова хората са невежи.
46
1
 
14
 
! Отговори
Т-1000 преди 3 години
Не може да няма други цивилизации в този огромен космос, самите ние сме извънземни вероятно създадени чрез генно инженерство от някой друг. За съжаление повечето може вече да са изчезнали, но вероятно е въпрос на време да се покажат или да изтече истинска информация. Но пък като нищо нашите филмари, ъъъ господари, да инсценират извънземна атака и да си прокарат / наложат по-лесно 'сигурността' върху нас.
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни интересува!
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че ЦРУ няма интерес да даде всички документи . Те треа са луди ?Пък проверка няма кой да им направи и да иска ?Така че духайте и квото им е ненужно го дават .
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то извънземни е имало преди хората на тая планета . Има рисунки на мозъчни операции от времето на инките . А ние тепърва правим опити . Питам са хората дали не са облагородени маймуни от извънземните . Макар че като гледам политиците са си чисти маймуни от планетата на маймуните.
42
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не си играйте да сваляте и четете тоя спам. Първо извънземните ви са от друго измерение и второ четете как е започнал плана за тази измама. Първо шарлатанина и сатаниста Гай Балард създава фондацията Saint Germain за да прилъгва дърти аристократи които имат интерес към викане на духове. След като ги убеждава в съществуването им (а те наистина съществуват) се създава план да ги доведат на земята. Духовете дават знания и технологии с които трябва хората да ги вкарат в човешки тела....
41
7
 
2
 
! Отговори
The Clashers преди 3 години
Ако ви е харесал преписа на *** Христова, абонирайте се с каНбанката!А в нейния пЕйтриън, може да намерите цял куп други подобни платени статии, като абонамента е сиНволичен - само $2 на месец.На момичето с отвертката (Вели), пейтриъна е $5.Демек - не е скъпо. Абонирайте се (с каНбанка) и си купете от новия мърЧ, да не забравите.
40
1
 
3
 
! Отговори
Ехаааа преди 3 години
До Анонимен 41Ти си гений. Никой до сега не се беше замислял за това. Мерси, че ми отвори очите чуек.Да не се казваш случайно Боко Тиквата(Бойко Едно, строителя на България)??Може ли автограф, чуек?
39
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма извънземни, а демони. Има съзнания от различни измерения които искат се инкарнират тук, но стоят заключени в астрала. Това е цялата истина. И тя е достъпна за всеки, който се занимава с медитация или психеделици. Будисти и шамани говорят от хиляди години за това, а западът започна с хипитата през 60те и всички казват едно и също - масоните лъжат за извънземните, това са астрални паднали ангели, демони, егрегори и тн, които искат да бъдат инкарнирани тук. Това е фалшивото второ пришествие.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЛО -> неиндифициран летящ обект. това че лети нещо и не знаем какво е не значи извънземни... Ако знаехме какво е нямаше да е НЛО щеше да е извънзмени и т.н. имаме достатъчно много думи да се опише летящ космически кораб, чиния или каквото и да е.
37
3
 
4
 
! Отговори
Иначе не става нищо. преди 3 години
Здравейте четатели.аз сам момченци и сам от град Карвавица. Името ми е Извънзи Отело Метаболизъм.Занимавам се от извънземните с 20 години.Вече ставам на 24 и мислим дека е време да се пенсьонирвам.Рекал сам си сега...ами да! Ще ви поверя моят труд вархо извънземния раса.ЕТО ГО МОЯТ ДВАЙСЕ ГОДИШИН трудов ДоГуВоР:Извън земните се намират извън земятаАко ви е харесал анализа ми, не се колебайте да харесате клиБчето и да се аботиране за канала им с каНбанката!Ного е важно с каНбанка
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета,само ще си загубят времето хората да четат подобни неща и фантасмагории!Много по-полезно ще е ,ако просто прочетат нещо истинско за Космоса,от реалната наука.
35
3
 
5
 
! Отговори
Delva s Medec преди 3 години
Японски учени направиха разкопки в подземието на подлеза на тунела на ЕНДЕКА и откриха че там се подвизава извънземна раса съставена от човеци, дошли от бъдещето, които са там за да контрулирват чрез телепатия град СОФИЯ.Целия свят е в шок и ужас. Очаква се извънземни човеци от бъдещето да се подвизават в подвземанията на други по-малки градове като Ню Йорк и Мексико Сити.Тва не е измислица.!
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно защо тогава на Луната няма база.Нали оттам спокойно без атмосфера могат да се отправят към Марс.Все едно ще ме прощаваш да тръгнеш да заселваш Америка без да си заселил Британските острови.И пак питам,защо няма база на Луната?Беше обещана още от Буш до 2020.Нищо.Нещо се къса нишката.Ще ходим до Марс,а няма база на Луната.Все едно да заселим през 16век Америка без да пипнем Куба?Мислете вече!