Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече

Колко души се събраха на демонстрациите в Русия?
Обновена: 23 яну 2021 16:20 | 23 яну 2021 16:20, Веселина Йорданова
202
Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече
Снимка: БГНЕС

Над 1090 души са задържани в Москва и в други руски градове на неразрешени от властите протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, включително съпругата му Юлия, предаде Ройтерс, която се позова на независимия медиен проект ОВД-Инфо.

Още по темата
По данни на вътрешното министерство в центъра на Москва на демонстрация са се събрали около 4000 души.

Акциите в подкрепа на Навални започнаха в няколко града на руския Далечен изток.

Информацията за броя на задържаните тепърва ще се уточнява. В региона най-многоброен бе протестът във Владивосток, където се събраха около 3000 души.

По улиците на Южно-Сахалинск излязоха около 400 души, в Хабаровск – над 200, в Якутск – 50 при температура минус 50 градуса. Протести в подкрепа на Алексей Навални са планирани на територията на цялата страна. Демонстрацията в центъра на Москва започна в 14ч. местно време (13 часа българско).

Преди това властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред, предаде БНР.

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други - глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите й за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото Западът изобщо не те мачка?!Разбиха материално-производствена база, сринаха енергетиката, армията, науката, образованието и ви плащат 0.80 лв. от всеки лев, които си връщат, защото освен техни стоки, друго не се търгува.0.20лв. от всеки лев ви плащат за услугата да търгувате стоките им.
79
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Неграмотен "логико". Когато комунистите дойдат на власт първото което ще направят е да ти вземат ВСИЧКО, без абсолютно най-неизбежното. ВСИЧКО.Следващото което ще направят е да те включат към системата им за тотален контрол. В днешно време това се прави много по-ефективно отпреди. Социален кредит. Третото, което ще направят е да ЗАПОЧНЕШ ДА РАБОТИШ ЗА ТЯХ, но не каквото ти решиш, А КАКВОТО ТЕ РЕШАТ И КЪДЕТО ТЕ РЕШАТ. Това сме го имали в България и преди.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И едно майданче вече не могат да спретнат като хората.
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По данни на вътрешното министерство в центъра на Москва на демонстрация са се събрали около 4000 души".Горките американци!
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тук не стана въпреки бройката. То си требе сценарий, режисьор, плащания и.... неудобен главен герой. Например премиер дето действа за народа си. Тук имаме спонтанен неплатен протест и един Вазелин-премиер с който могат да се намазват по всяко време като ни го нахлузват групово. Аз вече не искам народен съд за изменниците, искам Божи съд.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бидона е развързал кисията, така изглежда.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното стадо платени протестърчета . Ще поседят , ще повикат и ще си отидат по домовете като им свърши работното време .....Или както казва господин Борисов . - Нека си протестират. Не пречат.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АбеДа я каниш?Ама ти си мислиш, че комунистите спазват някакви норми и чакат да ги канят? Аз знам, че сте неграмотни двойкаджии и на училище едвам сте ходили, но дори и вие сигурно сте чували как комунисти решават какво ще се прави: ТЕ НЯМА ДА ТЕ ПИТАТ. А Русия няма да те пази, ако Русия някога изтъргува да има контрол над теб ЩЕ ТЕ МАЧКА СВИРЕПО. ИЛЮЗИИТЕ СВЪРШИХА.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
около 3300 долара...----Ще ги плати от дневните за понички.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу горе като в Беларус
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като шорошките медии пишат 4000 знача са около 400.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Големият брат вижда всичко и без апп.Какъв е смисълът на живота за младите хедонисти?Ами удоволствието.Ама това, че сме длъжни да трупаме знания и умения чрез учене и практика , знания и умения от предишните поколения и да ги развиваме, тез млади хедонисти знаят ли го?Защото, ако за-тъ-пеят 2 поколения подред прекъсваме цивилизационната нишка.Ами те са хедонисти, още по-яко, че след тях цивилизацията свършва!Такава е причинно-следствената връзка т.е логиката на нещата.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисиз Фак Е Ю не е ли била там да раздава понички не демократично протестиращите?
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако можех да кажа на дядо ми, Бог да го прости, че един ден Русия ще се бори срещу световния марксизъм и болшевизъм и че ще дойде от Сащ и Европа, щеше да ме набие с пръчка и да ме закара лично до психиатрията. А то взе че стана факт
66
1
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Това майтап ли е няколко хиляди протестирали и то в цялата страна ,че ние тука лятото бяхме 100 пъти повече само в София бе !????Поредната изпушила западна хибридка
65
1
 
5
 
! Отговори
Но комент преди 3 години
Москва на демонстрация са се събрали около 4000 души...
64
1
 
0
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Русия ще я спре, за да ни го наложи. Преди да дойде у нас, Поднебесната трябва да мине през Русия или през Мала Азия. Освен това Поднебесната ни е другарче, но не ни е братче, като братушките, че да я каним в България.
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрат ,ли братята американци пипалата на октопода с газови разклонения край с империята на злото.
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали е с Путин като длъжност президент , и без Путин, това не променя православността на руснаците .Руснаците са си православни.Но длъжност президент е работа като всяка друга работа. Айде сега, какви са тези некипели , все едно че Путин бил опората и решавал всичко. Това е длъжност като всяка друга - и той има да отбелязва успехи и неуспехи. Ако не може да се замени тази длъжност със избори, значи е диктатура.
61
3
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
Фридъм гайс плийс Свобода за Навални.Да идват американците.Търпение, моля, свобода ще има за всички, но поред и без да се пререждате. Първо ще освободят халката на Навални, после на грантаджиите и най-накрая са платените протестъри и интернет тpоловете, като вас!