Тъмната страна на конкурсите за красота - историята на Айрийн Гарза

Вижте трагичната история на един модел
24 яну 2021 17:25, Екип на Tialoto.bg
21
Тъмната страна на конкурсите за красота - историята на Айрийн Гарза
Снимка: Pixabay

Чували сме хиляди пъти как зад бляскавия живот на кралици на красотата няма нищо бляскаво. И често това наистина е факт – зад лъскавата част се крият ужасни трагедии, борбата с обществен натиск и армия от преследвачи, психопати, от които е невъзможно да се скриеш.

Днешните реалности са по-различни, но някога участието в конкурс за красота е било мечта на много момичета, смятали са, че там ще грабнат билет за щастлив живот.
 
Вярно е, че животът на много красавици след получаването на желаната корона се превърна в ад: армии от преследвачи, обществен натиск, продължителни депресии и често ужасяващ край. Нека поговорим за десет от най-трагичните истории на кралиците на красотата, които ви карат да се чудите: струват ли си силните заглавия и блестящата корона такива жертви?
 
В няколко материала ще ви разкажем за тъмната страна на бляскавата корона. Струва ли си славата и кориците в списания?
 
Айрийн Гарза
 
През 1958 г. Айрийн Гарза участва в конкурс за красота, където се бори за титлата "Мис Южен Тексас". Тогава тя е на 24 години. Печели състезанието, но изненадващо решава да посвети живота си на преподаване.
 
На 16 април 1960 г. тя казва на родителите си, че ще се изповяда в църквата "Светото сърце". И това била последната им среща.
 
В началото близките ѝ смятат, че просто е закъсняла службата, но с настъпването на нощта сигнализират в полицията за изчезването на дъщеря им. След дълго търсене, в което се включват десетки жители на окръг Идалго, Тексас, тялото на Айрийн е намерено в напоителен канал. Там след известно време е намерен диаскоп – устройство за гледане на фотографски слайдове, който е на католическия свещеник Джон Фейт.
 
Полицията започва разследване, но то не води доникъде. След процеса било решено Джон Фейт да бъде преместен в друга енория.
 
Преди това той трябвало да се изповяда, но според църковните обичаи признанието му дълго време остава в тайна. Едва през 2002 г. делото е възобновено, когато свещеникът на абатството Дейл Тачени решава да наруши тайната на изповедта и да разкаже това, което Джон Фейт му е казал.
 
Според свещеника Фейт се е признал за виновен за убийството на Гарза и нападението срещу друга жена, което се случва малко преди убийството на Айрийн. В същото време един от полиграфистите признава, че официалните данни на "детектора на лъжата", по който е разпитан Фейт, са неточни, тъй като свещениците и градските власти оказали натиск върху разследването, за да не опетнят репутацията на църквата.
 
Джон Фейт е осъден едва през 2017 г., когато вече е на 85 години. Присъдата е 57 години затвор – броят години от убийството на Айрийн, които той прекарва на свобода.
 
Шокиращите факти от разследването
 
По време на убийството Айрийн Гарза е на 25 години, а Фейт на 28.
 
На 16 април 1960 г. Кралицата на красотата прави интимни признания пред свещеника, пише CBS News Crimesider. Неочаквано Джон Бърнард Фейт я напада, изнасилва и бие докато тя губи съзнание. След което я задушава с найлон и изхвърля тялото ѝ в канала.
 
Изчезването на популярното момиче в щата не остава незабелязано и започва издирване, което достига до тялото на жертвата. Свещеникът веднага попада под подозрение, още повече, че до тялото на жертвата е намерен неговия диаскоп.
 
Освен това един от колегите на проповедника казал на полицията, че е видял странни драскотини по него. Малко преди убийството свещеникът бил обвинен в нападение срещу друга млада жена в църква и признат за виновен и глобен с 500 долара. Тези доказателства обаче са пренебрегнати.
 
Какво се случва със свещеника след убийството на красавицата, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
ескимос преди 3 години
Това е тъмната страна на църквата, не на конкурсите. Момичето печели през 1958-*** и си остава в градчето да учителства, съвсем нормален живот на среден гражданин. И след 2г. е убита от свещеник.
10
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До РеалистСега остава да попиташ дали е законно да се крадат милиарди левове и да се кашират по шкафчета и чекмеджета.
9
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"В няколко материала ще ви разкажем за тъмната страна на бляскавата корона"===================================================Как така и защо "тъмната" страна? Заради цветът, авроматично ли означава, че нещо е лошо, негативно и нежелано?!? Вие давате ли си сметка, че това мислене ни тика в стереотипи на расизъм? Нима тъмнокожите хопра не са хора, като всички останали, или защото кожата им е "тъмна" са втора категория хора? Спрете да разпространявате расизъм!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята е за някакъв откачен перверзен свещеник. Иначе не вярвам все още да има наивници, които да не знаят какво се очаква от момичетата на конкурси за красота и много други подобни конкурси.
7
1
 
5
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До мхмПрочетено във Фацебока:-Чочко, какво правиш в този пopносайт?!?-Но, скъпа, това е профилът ти в Инстаграм!
6
1
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
И какво общо има конкурса за красота със свещеника - изнасилвач?
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ... Господ не наказва!!Бог е висш разум.Любовта е най чиста форма на енергия.Всеки плаща за действията си с душата си,а цената е енергията.Това е кармата и ако не се изчисти ,тя се прехвърля в следващ живот прераждане.Душата идва на земята да се учи изплаща грешки и трупа опит.И всичко което прави човек, се записва във Вселената.Не сте наясно с духовния свят /защото ви е изтрито от съзнанието/.
4
2
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Аз не чакам, аз се боря. Чакащите ще плачете цял живот. Бъди здрав и си промени мисленето, че няма да стигнеш никога далеч. И в Библията го пише.
3
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята на обществената НУЛА госпожица красота, не ме интересува. Интересуват ме жени, красавици (като моята), които взимат солидни заплати и имат солидна кариера, разчитащи на качества и не висящи пред печките да готвят на шкембака с жълтото такси.
2
12
 
15
 
! Отговори
мхм преди 3 години
всички са ***, само вижте българките в инстаграм
1
3
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Грехове не се изповядват пред свещеник, а пред Бога.