Озадачаващо - глутници от сини и зелени кучета се появиха в Русия

Животните са били в контакт с химикали
23 фев 2021 23:10, Нели Христова
104

Снимка: Getty

Ветеринарите в Русия останаха озадачени, след като по-рано този месец бездомни кучета, покрити с яркосиня и зелена козина, се появиха в два руски града, отдалечени на стотици километри един от друг.

В първия случай глутница кучета с яркосиня козина бяха забелязани в Дзержинск - на 230 мили източно от Москва.

Четириногите живеели в близост до изоставена фабрика за стъкло и химическа фабрика за производство на циановодородна киселина и плексиглас в града.

Смята се, че те са влезли в контакт със синята боя, докато са се скитали близо до фабриката.

Други подозират, че това е меден сулфат, който е бил съхраняван в един от изоставените складове, преди индустриалното звено да бъде затворено.

Козината на кучетата се оказа положителна за пруски син пигмент и сега те са под наблюдение във ветеринарна клиника в съседния град Нижни Новгород.

Дмитрий Карелкин, ветеринар в болницата за животни в Зоозащита, каза, че вярва, че това е "някакъв химикал" и че екскрементите на кучетата също са станали сини.

Втората глутница, този път с козина, боядисани в ярко тюркоазено-зелено, била намерена да броди по улиците на Подолск, на 20 мили южно от руската столица.

Съобщава се, че група за хуманно отношение към животните обвинява суха боя, която може да се е разляла на земята, но заяви, че тя не е токсична и че кучетата са здрави. Московски регионален министър потвърждава тази версия. По думите му кучетата са били забелязани в близост до изоставен склад, където са били съхранявани чували с прахообразна зелена боя.

Но някои руснаци в социалните мрежи подозират, че кучетата от Подолск умишлено са били нарисувани като шега, тъй като яркосините кучета са впечатлили толкова много хора по-рано.

Фабриките от съветска епоха отдавна са обвинявани за замърсяването на околната среда.

През 2016 г. започна разследване от екологичните власти в Русия, след като река, течаща близо до Норилск, индустриален център в Сибир, стана червена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Тато из ПравецОще малко и пак ще ядете бахура за 4 години управление на ГЕРБ. Жалко, че си дърт пенсионер и няма да доживееш да видиш любимото си БСП отново на власт :)))
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И животните са предпочели синия цвят. От червения се напатиха.
35
5
 
4
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
До 52-Па ти си била много чувствителна ,*** Бойке! Забрави ли че ти си първият 18-годишен младеж приет за член на БКП!? Член на БКП ,а сега Генерален секретар на Политбюро и ЦК на ГЕРБ???!!! Всички мижитурки станахте ,,демократи !
34
4
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Активист на БСПАхахахахахаха, браво бе, дрогарю пенсионер. Напсува България, за да защитиш една чужда, диктаторска държава. Хора, добре погледнете какво *** са комунистите и си помислете дали такива "активисти" искате да ви управляват след изборите. Тип Фигуранта, същият безродник или седесарката на Костов
33
5
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
До 50- Като тези в процъфтяваща ГЕРБЕРСКА България !
32
0
 
10
 
! Отговори
Изненадан преди 3 години
Какви са тези глутници бездомни *** в процъфтяваща Русия?
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските кучета трябва да се боядисват в червено това е политкоректния цвят.
30
2
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Гражданятааа,ставайте бря ! 4,25 сабайле е! Стига сте спали под юрганя! От сън спомени няма дъ знайти,и от пари в спестовна книжка.Тряаа съ работи! Сметки тряаа съ плащат,вноски по кредити,кадя дават тъй само спане? У наше селу сяко *** си има стопанин.Само у градо има бездомни.Тука има вълци у горътъ.Ставайти а работите! Някой са пръва смена на раута.
29
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Едната глутница се заплеснала по филма "Аватар", а другите кучета - по филма "Хълк"...
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според каква методология? Някакви индикации и доказателства, че имат свръхразвит разум, тоест интелект? Спрямо какво? Някакви учени решиха, че октоподите били много умни и вие понеже сте също толкова умни колкото октоподи, даже не знаете защо. Имали способност да решават проблеми. И мишките имат, и котките имат. Ама способността да решаваш проблеми, не е доказателство за интелигентност. Можеш да си решиш проблема, независимо дали си октопод или човек, ако убиеш друг вид. Делфините не го правят.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновено явление в обикновения рушки делник. А едни котки на две пресечки по-надоле светят в жълто и примигват. Облъчиха и животинките с радиация тц тц тц.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животинките са намерили някой кашон от ваксината и вижте какво става.
25
5
 
11
 
! Отговори
GG преди 3 години
Нормално нещо из руските степи. Те там са 2 века назад от нормалния свят
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се интересува от цвета на кучетата в Рушия да вдигне ръка. Видяхте ли? На никой не му пука. ***, утре сутринта ви искам с оставките в джоба.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добри същества за разлика от хората.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Русия това е нито озадачаващо, нито дори странно.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ерата на Водоля не подминава дори и кучетата и котките.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в изостанали държави като България, Русия и подобни бродят бездомни кучета. Направо е отвратително това. И за хората, и за кучетата, и за средата изобщо.
19
2
 
7
 
! Отговори
Петроханко Брат преди 3 години
Дали това не е резултат от клиничните изследвания за Спутник V
18
3
 
9
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
Тъжно ми става за такива животинки.Вижда се на снимка номер едно, как кученцето гледа с надежда. Все едно казва: "Ей пич, тука някакъв балък ми осрa живота с неговата фабрика, ама може ли да бъдем малко добри и да ми помогнеш от тази криза? Ще ти бъда благодарен до гроб!"А като кучето даде дума - това е последна дума. Няма отмятане. Кучето е най-уникалния вид.Може би само октоподите и делфините са по-впечатляващи с интелект.