Озадачаващо - глутници от сини и зелени кучета се появиха в Русия

Животните са били в контакт с химикали
23 фев 2021 23:10, Нели Христова
104

Снимка: Getty

Ветеринарите в Русия останаха озадачени, след като по-рано този месец бездомни кучета, покрити с яркосиня и зелена козина, се появиха в два руски града, отдалечени на стотици километри един от друг.

В първия случай глутница кучета с яркосиня козина бяха забелязани в Дзержинск - на 230 мили източно от Москва.

Четириногите живеели в близост до изоставена фабрика за стъкло и химическа фабрика за производство на циановодородна киселина и плексиглас в града.

Смята се, че те са влезли в контакт със синята боя, докато са се скитали близо до фабриката.

Други подозират, че това е меден сулфат, който е бил съхраняван в един от изоставените складове, преди индустриалното звено да бъде затворено.

Козината на кучетата се оказа положителна за пруски син пигмент и сега те са под наблюдение във ветеринарна клиника в съседния град Нижни Новгород.

Дмитрий Карелкин, ветеринар в болницата за животни в Зоозащита, каза, че вярва, че това е "някакъв химикал" и че екскрементите на кучетата също са станали сини.

Втората глутница, този път с козина, боядисани в ярко тюркоазено-зелено, била намерена да броди по улиците на Подолск, на 20 мили южно от руската столица.

Съобщава се, че група за хуманно отношение към животните обвинява суха боя, която може да се е разляла на земята, но заяви, че тя не е токсична и че кучетата са здрави. Московски регионален министър потвърждава тази версия. По думите му кучетата са били забелязани в близост до изоставен склад, където са били съхранявани чували с прахообразна зелена боя.

Но някои руснаци в социалните мрежи подозират, че кучетата от Подолск умишлено са били нарисувани като шега, тъй като яркосините кучета са впечатлили толкова много хора по-рано.

Фабриките от съветска епоха отдавна са обвинявани за замърсяването на околната среда.

През 2016 г. започна разследване от екологичните власти в Русия, след като река, течаща близо до Норилск, индустриален център в Сибир, стана червена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари