Снимка: Istock
|
Блендерът е един от най-използваните уреди в домакинството в последно време. Той е истинско удобство, защото може за секунди да ви помогне да пасирате храни, супи, да си направите здравословно смути и или прекрасен сос за любимите ястия. В него обаче не трябва да се поставят някои храни. Вижте кои и защо.
Горещи течности и супи
Ако сте решили да пасирате супата си, трябва да знаете, че не е добре да поставяте горещи течности в блендера. Това може да го повреди, както и да направи супата ви по-кашеста, подобна по-скоро на пюре, отколкото на крем супа. Горещата пара от супата създава налягане в блендера, което може да доведе до експлозия и да ви докара куп неприятности.
Ориз от карфиол
Оризът от карфиол е прекрасна алтернатива за онези, които се хранят нискокалорично и нисковъглехидратно. Не правете грешката обаче да слагате сварения карфиол в блендера. В него винаги остава известно количество вода, а и самият той съдържа вода. Колкото и да сте го изцеждали, тя остава. Слагайки карфиола в блендера, рискувате да го превърнете в пихтия или каша, а не в ориз. Затова е най-добре да го стържете на ренде. По този начин ще получите прекрасен ориз от карфиол.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase