4 навика за подреден дом

Не хвърляйте дрехите на стола в спалнята
20 мар 2021 21:22, Михаела Лазарова
2
4 навика за подреден дом
Снимка: Istock

Дразни ли ви безпорядъкът вкъщи? Можете да поправите този проблем, като въведете някои правила, които всички у дома да спазват. Това ще ви помогне да поддържате дома си чист и подреден, без да се налага всеки ден да подреждате и да оправяте разхвърляните неща вкъщи. Подреденият дом е крепост, в която се прибирате и си почивате истински, а не се натоварвате с ежедневно чистене и подреждане. В него енергията тече по различен начин.

Кои са навиците, които ще ви помогнат да имате чист и подреден дом, без да се налага да чистите и подреждате непрекъснато?

Не хвърляйте пощата и листовките на плота в кухнята

Много хора хвърлят нещата, които внасят вкъщи директно на плота в кухнята. Използваме примера с пощата, но това важи за различни предмети – ключове, телефони, дрехи, шапки, шалове, чанти, документи, брошури и какво ли още не. Много често този безпорядък се натрупва. Въведете правило никой вкъщи да не хвърля предмети, дрехи и пособия на плота в кухнята. Поставете специален кош за това. Така ще ви е много по-лесно да поддържате подредено в кухнята, а и няма да замърсявате с предмети отвън в помещението, в което се храните.

Не хвърляйте всичко в килера

Ако разполагате с килер, подобно помещение или дрешник, в което складирате общо взето всичко, което не се използва, обикновено хвърляте нещата там без да ги подреждате. Признайте си го. И всеки път, когато отворите вратата, нещо пада върху вас. Повтаряте си, че този уикенд най-после ще подредите и изхвърлите ненужните неща. Повтаряте си го и следващия уикенд и така докато наистина не остане никакво място.

Въведете правило – не хвърляйте неща в килера просто така. Бъдете по-организирани. Отделете време през уикенда, в което наистина да изхвърлите всичко ненужно, а останалото подредете. След това следвайте правилото да поставяте новите неща в килера само според подредбата, която сте въвели. Ако спазвате това правило, няма да допускате нов безпорядък и ще откривате дома си по-подреден всеки ден, когато се приберете от работа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари