Йога за лице - кои са предимствата й?

Някои упражнения могат да намалят бръчките
19 апр 2021 18:56, Иванка Гъркова
20
Йога за лице - кои са предимствата й?
Снимка: IStockphoto

Много от нас се оплакват от липса на движение по време на пандемията. Заради изолацията вкъщи, доста хора натрупаха излишни килограми. Но и развалиха зрението си. Заради постоянното взиране в електронните устройства и сухия въздух в помещенията, страдат очите. Ето защо, наред с тренировките за по-голяма физическа активност, не е зле да правите и някои за лицето. Например специална йога, предназначена за раздвижване на тази част от тялото.

Чувайки „лицева йога“, сигурно се чудите каква ли мимика трябва да направите, за да изпълните обичайните пози на шавасана. Всъщност терминът се използва, за да обедини упражненията, с които поддържате лицето си по-тонизирано и младо. С тях може да предотвратите увисване и образуването на бръчки, както и да подобрите зрението си.
 
"Те влияят на кръвообращението, което придава блясък на кожата, намалява стреса и напрежението в лицето“, обяснява пред Everydayhealth д-р Елса Джънгмен от Сан Франциско, учен и поддръжник на йогата за лице. Тя посочва, че независимо дали са стояли твърде много пред компютъра, много хора са твърде напрегнати и имат нужда от освобождаване – нещо, което някои упражнения могат да им донесат.
 
Кои са предимствата на лицевата йога?
 
- освобождава напрежението, предотвратява бръчки;
- укрепва и тонизира лицевите мускули;
- увеличава циркулацията и притока на кръв към кожата;
- изглажда фините линии;
- намалява появата на пъпки.
 
„Основната цел на йогата за лице е да повиши кислорода в кожата, което подобрява работата на клетките“, казва дерматологът Дебора Лонгуил. Според нея това е предпоставка за по-млада и свежа кожа.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тея глупости бе.. от 10 години с йога се занимавам ходих къде ли не по индия гурута и кво ли не. Такова нещо не бях виждал и чувал. Вие направо измисляте нови работи...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересува ме йогата под кръста, не ме занимавайте с лицето, там съм убав.