Битката на Джош Суейн: Как една шега събра хиляди хора в Небраска

Победител бе четиригодишно момче
28 апр 2021 19:00, Нели Христова
26
Битката на Джош Суейн: Как една шега събра хиляди хора в Небраска
Снимка: Twitter

Те се срещнаха по обяд в поле в Небраска - стотици хора с името Джош, отговорили на шегата на един друг скучаещ Джош по време на локдауна, който организира битка между всички, които носеха неговото име. Резултатът от тази битка е да се намери "единственият истински Джош".

Идеята започва като шега. 22-годишният Джошуа Суейн, студент по инженерство от Аризона, винаги е забелязвал колко много хора споделят името му. Те се появявали всеки път, когато се опитвал да създаде акаунт в някоя социална мрежа.

В края на април миналата година, когато големи части от САЩ бяха под строг локдаун, той създаде група във Facebook, пълна с хора на име Джош Суейнс. "Сигурно се чудите защо ви събрах всички тук днес", пише той.

"Защото всички споделяме едно и също име?" - попита някой на име Джош Суейн. - "Точно" - отговаря Джош Суейн от Аризона и ги предизвиква смело: След година, по обяд, те трябва да се срещнат „на тези координати: (40.8223286, 96.79820002). "Ние ще се борим, който спечели, ще запази името си, всички останали трябва да си сменят името, имате година за подготовка, успех", пише Джош.

Разбира се, той говорил на шега. Но екранна снимка на диалога му с останалите Джош Суейнс била споделена десетки хиляди пъти и предизвика лавина от мемове.

"Интернет продължи да го разпространява достатъчно, за да го помните ГОДИНА по-късно", написа той в съобщение в Reddit. "Това не се случва много често, така че се страхувам, че трябва да отвърна на интереса в интернет и да пътувам до съседния щат, за да защитя името си."

Оказа се, че координатите са в средата на нечия ферма, затова той предлага нови, които се центрират върху правоъгълник на публична земя в Линкълн, Небраска. Там всеки на име Джош Суейн щял да се бори с него на камък, ножица, хартия, а в края на битката Джош Суейн щял да "короняса законния Джош Суейн".

Тогава щеше да има по-голяма битка, в която всеки на име Джош, въоръжен с "макарон за басейн" (използван като помощно средство за плуване), би могъл да води битка за правото да бъде primus inter pares. Всеки Джош беше насърчен да донесе дарения за местна банка за храна и да дари на местна детска болница.

Пристигайки в Линкълн вечерта преди голямото събитие, Суейн си ляга пълен с безпокойство, че никой няма да се появи. На следващия ден обаче на бойното поле се събрали поне хиляда души, много в костюми на супергерои.

Джош Суейн триумфира в състезанието "камък, ножица, хартия" с Джош Суейн от Омаха. Тогава всички на име Джош се наредили за борба с макароните за плуване. Никога досега в областта на човешките конфликти и със сигурност не на полето в Небраска толкова много хора на име Джош не са водили битки с толкова много други хора на име Джош. Победителят, излязъл от битката като Хенри Тюдор в Босуърт, беше Джош Винсън-младши, четиригодишно момче от Линкълн, известен като Малкия Джош, който бе коронясан и приветстван като "Великият Джош".

Събитието събра близо 10 000 долара за болницата, където Малкият Джош е лекуван от припадъци, когато е едва на две години.

Връщайки се в хотела си след събитието, Джош Суейн от Аризона каза пред Lincoln Star Journal, че все още се наслаждава на "изживяване извън тялото".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно колко човека ще се обърнат, ако някой им извика:- Хей Джош?
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5Няма ковид другари, това е измама.И умрелите от ковид и те ли са измама?
12
1
 
3
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Нали има корона ? Да се прибират бързо.
11
12
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Да направят и руснаците възстановка на битката при Сталинград-как бягаха с посрани *** и пожълтели езици руските питекантропи пред гордите немски еталони,и само поражението на жалките немски съюзници италианци и румънци ги спаси да не им сцепят ввоннящите руски гъzове фрицовете.Ама няма и нужда,то и сега русията е пред провал,а рускините са най-оборотни на пазарите на бели роббинни ,и здраво им цепят пъъррдялниците.......
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие се сетихте, това беше преди няколко дена и е най-великото нещо което се е случило тази година.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И к'во ме интерсува какво не са набрали в Небраска?Тия изобщо не съществуват за мен!
8
0
 
9
 
! Отговори
шшшшт преди 2 години
Са и нашите зомбирани младежи да потърсят истинските Иван Георгиев и Георги Иванов.Все по силно съм впечатлен от социалните мрежи и възможността за контрол над простолюдието която предоставят.https://en.wikipedia.org/wiki/The_Crowd:_A_Study_of_the_Popular_Mind
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия била като Нигерия. Пълни глупости. Явно не е посещавал Русия.
6
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е като Нигерия само че със сняг.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ковид другари, това е измама
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А моя коментар изчезна, та да попитам пак - хиляди събрали се на едни място, ами ковида?
3
0
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Е само за Ковид и парламенти ли да списва.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид има за другите за САЩ няма Ковид и вечерен час.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната доза новинарски глупости.