Японският Казанова: Арестуваха мъж в Осака, измамил 35 жени

На всяка казал различна дата за рождения си ден
29 апр 2021 20:20, Нели Христова
26
Японският Казанова: Арестуваха мъж в Осака, измамил 35 жени
Снимка: YouTube

Изневярата е нещо, което не е хубаво, но по принцип не е незаконно. Но схемата, която един японец използвал, за да заблуди 35 жени наведнъж, всъщност се оказа престъпна.

39-годишният Такаши Миягава наскоро бе арестуван в Осака за измама на поне 35 жени, като всички от тях били манипулирани да вярват, че всяка от тях е в сериозна, моногамна връзка с него.

Но какво е престъплението на този Казанова?

Той излъгал всяка жена, казвайки различна дата за рождения си ден. Така получавал подаръци през цялата година.

Според японския вестник MBS News работникът на непълно работно време е казал на една 47-годишна любовница, че рожденият му ден е на 22 февруари, а на друга 40-годишна жена, че рожденият му ден е през юли. Друга 35-годишна жена смята, че рожденият ден на Миягава е през април. Действителният му рожден ден е 13 ноември, се казва в същия доклад.

Не е ясно как точно се е разкрила измамата на Миягава, но през февруари жените се обединяват, за да създадат "асоциация на жертвата". След това те съобщават за Миягава в полицията. Обвинението им е, че ги е измамил с 100 000 японски йени (919 долара), общата сума, която уж са похарчили за подаръци за фалшивите му рождени дни.

Съобщава се, че Миягава се е срещал с тези жени, докато е продавал душове, пречистватели за вода и друго оборудване за многостепенна маркетингова компания.

В интервю за MBS News една от жертвите на Миягава каза, че той й е казал, че е сериозен в отношенията им и иска да бъде с нея завинаги.

Екип на MBS News открива Миягава още през януари, преди да бъде арестуван, което доведе до болезнено неудобно интервю от засада по улиците на Осака. "Ти си Миягава-сан, нали?", пита репортерът. "Не, това не е така", отвърна Миягава, докато се опитва да избяга. Видеото завършва с това как репортерът се опитва да се справи с Миягава, докато той бяга.

Странното престъпление кара хората да се изумяват и забавляват.

"Целите ли се за рекорд на Гинес???", пише един потребител на Twitter, а друг аплодира уменията на Миягава да се справя с много неща наведнъж: "Той е сръчен и усърден, какъв страхотен талант! Не е възможно да направите това, освен ако не можете да си спомните личностите, имената, длъжностите и предпочитанията на 35 души."

Мнозина просто се опитват да разберат как Миягава постига това.

"С 35 души... ако се срещаше с един човек на ден, това означава, че можеше да се среща с жените само веднъж на 35 дни. Ако се срещаше с две до три жени на ден, тогава може да ги вижда на всеки две седмици", пише един потребител в Twitter. "Отнасяше ли се към запознанствата като към жонглиране с различни  хора на непълно работно време?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
Малеее колко много неща е помнил, а аз се чудя как да не забравя рожденият ден на жената. А тая история за българската Саломе и т.н. Нищо не разбрах, я раздуй нещо интересно.
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какво пък толкова? Щатният изнасилвач на момичета за кефа на българската Саломе беше обезчестил повече от 100 момичета, но никоя и не посмя да се оплаче. Бяха крепки дружки от неговия харем. И всичките ме ненавиждаха :"Аз ли съм била най-умната , че не съм му се хванала?" Клевети, клевети. Едната стигна до там да дойде в дома ми и да пита мъжа ми, от кога съм си в къщи. Щото развратникът на всичките си стотинки казвал, че мен обича. Стотинки от една стотна. Всяка от тях беше едно стотна от
9
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Явно са го харесвали и обичали жените...
8
0
 
9
 
! Отговори
Човека преди 2 години
Обича жиничкити.
7
0
 
13
 
! Отговори
Джълтурска му работа преди 2 години
Не виждам причина защо да бъде арестуван! Но ако някоя от тези 35 жени има брат или братовчед например може да изяде пердах някъде!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е излъгал никой, казал им е това, което искат да чуят, те сами са се излъгали. Браво на човека.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излъгал ги е че само малко , а им го намъкнал с макарите.
4
1
 
9
 
! Отговори
Дърт преди 2 години
Каква му е диетата? Афродизиак вземал ли е и какъв?
3
5
 
14
 
! Отговори
Наивни българи преди 2 години
Поредната японска пpocтoтия, която показват за такива наивници в чужбина или за вътрешна консумация. Големият измамник, получил около $1000 подаръци за фалшивите си рожденни дни. В същото време японската мафия якудза е най-мощната и най-жестоката в света. Техните политици са по-корумпирани от нашите, а когато ги хванат почват да плачат и да се извиняват публично. Най-корумпираният президент на Перу е японец.Тяхната Фукушума трови океана и толкова години не можаха да решат този проблем.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжел, че има голямо суши...
1
3
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
С какво ги е...мамил тоя,като съм чувал,че на японците им са все...малки.