3000 души купонясваха в Ливърпул без маски и дистанция

Те е трябвало да предоставят само негативен PCR тест
1 май 2021 21:10, Нели Христова
21
3000 души купонясваха в Ливърпул без маски и дистанция
Снимка: БГНЕС

Около 3000 души изпълниха клуб в английския град Ливърпул като част от експеримент на властите за завръщане към масови събития в условията на коронавирусната пандемия, пише Би Би Си.

Посетителите на клубното събитие не трябваше да носят маска и да спазват социална дистанция, но трябваше да имат негативен резултат от тест коронавируса. Целта е да се провери дали масовите събития биха могли да бъдат рестартирани там където ваксинационната кампания е успешна и случаите на коронавирусна зараза намаляват.

Пред Би Би Си младежи, присъствали на клубната изява, казват, че са се чувствали невероятно щастливи да могат да танцуват и да се усмихват отново. Някои от посетителите споделят, че цяла седмица са избирали какво да облекат на събитието, провело се в бивше хале, обособено като зала, на дока Брамли Мур на река Мърси.

Второ подобно събитие ще има и днес. Участниците, които дадат положителен резултат на теста за коронавируса след пет дни, ще трябва да се самоизолират и ще бъдат проследени и техните контакти. Учени ще използват данните за движенията на множеството, както и за качеството на въздуха в клубното помещение, за да проверят дали събирането на много хора на масови събития на закрито увеличава риска от предаване на коронавирусната зараза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Да им пуснат инди преди 2 години
Индийският вирус заслужават да им го пуснат.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите из родо се опитват да спъснат ситуацията на спирачки, защото иначе ще бъдат тричани до умирачка.
16
2
 
20
 
! Отговори
aham преди 2 години
То щото преди ваксинирането младите супер тежко боледуваха от ковид. Супер безсмислен експеримент. На никой нищо няма да му стане, както и нямаше да им стане ако нямаше никакви мерки през последната една година.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия обяви ПИЦИАР теста за безсмислен и безполезен. Както каза и създателя му - това НЕ Е тест. Не трябва да се ползва за диагностициране на вирусна инфекция. Да видим, кога и останалата част от планетата е се усети.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно за да отидем на концер тще ни искат писиар тест.Все пак трябва този бизнес да върви.Производителите на маски ще се ориентират към писиар тестовете и така.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей, заглавието оформено, като че някой е извършил престъпление!Неспазването на постулатите на новата религия КОВИД, трябва да води до незабавно изгаряне на клада, след изпълнено публично поругаване!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващия път не само без маски, а с тояги в ръцете
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас. Хората се провалиха в първия сериозен тест. Нямат нито волята, нито акъла да се справят . Това означава, че при следващото биологично оръжие.... много от вас няма да ви има. А това време не е далеч .
10
3
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До 10Глбалистки елити!!? Тва нещо, на глобалното эатопляне са елити, нали!!?
9
2
 
7
 
! Отговори
Bili преди 2 години
Изводите и препоръките на "експеримента" са известни преди започването му...Онези които се имтересуват какво планират глобалистките елити фа погледнат Сайбър Полигон.
8
7
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Не можах да ги вкарам лесно в правия път, *** то човеците са по слабоумни и от червеите. Та дай им ceкc дpoгa и пари, и им гледай пpocтoтията после. От 33 години, наэад движат и нищо не може да ги спре
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"дали събирането на много хора на масови събития на закрито увеличава риска от предаване на коронавирусната зараза"------------------------------------Това верно ли чак след една година локдауни ще го проверяват? И ако се окаже, че няма връзка?????
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събрали 3000 човека с отрицателен тест и щр мерят след 5 дни колко ще са с положителен. Хм интересно, а през тези 5 дни тези хора ще си седят ли в къщи, защото ако на другия ден се срещнат с болен и той им кашля в лицето, вероятността да се заразят е малко по-голяма отколкото на концерт с 3000 здрави и с негативен тест.
5
10
 
23
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
14 месеца не спазвам мерки като гледам все по-добре съм!Намалих контактите с 'чипирани',намалих бирата,спрях захарта!Живеете в една голяма лъжа!
4
3
 
29
 
! Отговори
верно ли преди 2 години
А някога да си маскиран, означаваше, че си бандит!
3
6
 
20
 
! Отговори
вай вай ваййй преди 2 години
Олелееее, нямат маски........нЕма и дистанция!
2
3
 
11
 
! Отговори
. преди 2 години
бай Ельоменат не харесва това. Уфсете требе да седят в кошарата.
1
4
 
12
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Това страшно ли е?!