Грижа за кожата - какви масла да използвате?

Съобразете се с типа й
1
Грижа за кожата - какви масла да използвате?
IStockphoto

Ако думата масло ви притеснява, напълно ви разбираме. Може би е така, защото идеята за поставяне на допълнителна мазнина към лицето ви, което е склонно към акне, изглежда безумна. Или пък може би кожата ви е толкова чувствителна, че си мислите, че не може да използвате масло, или може би просто мислите, че цялата концепция за използването на масла за лице е твърде объркваща.

Всъщност, грешите за всичко, което изброихме по-горе. Маслото за лице е единственият продукт, който може да лекува проблемите с кожата, като същевременно ви дава яркото, блестящо и сияйно излъчване, към което всеки се стреми. Хубавото е, че всеки един тип кожа може да се възползва от ползите на маслата за лице, тъй като има различни видове, в зависимост от проблемите, с които се борите.
 
За да наклоним везните в полза на маслата за лице, ще ви споделим най-добрите продукти за мазна, чувствителна, суха, нормална и кожа, склонна към акне. Естетикът на знаменитостите Рене Руло говори пред Marie Claire и разкрива как точно да използваме всяко масло за максимално добри резултати.
 
Мазна кожа
 
Звучи странно, но мазната кожа също има нужда от правилното масло, което не само може да действа като стягащо средство, за да изчисти лицето ви от излишни мазнини, но също така ще спомогне за стабилизиране и регулиране производството на себум от кожата. Поради различните си молекулни тела, много масла се усещат по-скоро като серум или есенция, така че няма да останете с впечатлението, че кожата ви се омазнява още повече.
 
Рене Руло предлага да използвате маслото като последна стъпка от рутинната си грижа за кожата. То трябва да се нанася директно след овлажнителя, за да предотвратите загубата на вода.
 
Какво да използвате:

Масло от жожоба
 
Това масло не само е невероятно леко и дишащо, но в същото време разгражда и разтваря серума. Съставката също така ще ви помогне да контролирате блясъка на лицето.
 
Масло от гроздови семки
 
Ако кожата ви е много мазна, изберете масло от гроздови семки. Това е естествено и стягащо средство, но е малко по-изсушаващо от маслото от жожоба. Този продукт ще ви помогне да матирате кожата си и да я стегнете.
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости,за мазна кожа - малко лимонов сок в маската,той разтваря мазнините и съдържа вит.С , става и с алкохол в маската,но не се препоръчва,маската обикновено се приготвя от жълтък и растителна мазнина.За суха кожа - жълтък и някаква растителна мазнина,дори олио става,капкаи витамин АВ маските може да капнете и 2-3 капки Геритамин или витамин А вътре в маската и бъркате.Добре е дори да си намажете лицето и с вътрешната част от обелки от краставица,за хидратация!