В какво ще вложи парите си Мелинда след развода с Бил Гейтс?

Тя ще се превърне в една от най-богатите жени в света
13 май 2021 21:52, Нели Христова
80
В какво ще вложи парите си Мелинда след развода с Бил Гейтс?
Снимка: БГНЕС

Заедно Бил и Мелинда Гейтс бяха една от най-богатите и филантропски двойки в света. След развода си те ще бъдат двама от най-богатите хора в света.

С десетилетия на филантропско участие под нейния пояс, Мелинда Гейтс се превърна в модел за подражание. А разводът й с Бил Гейтс отваря нова глава за предоставяне на възможности.

"Не се съмнявам в способността й да оказва влияние", казва Алексис де Раад Сейнт Джеймс, основател и управляващ партньор на Merian Ventures, пред CNN Business. "Може би тя ще е най-важното нещо, което трябва да следваме във филантропията, защото нейното въздействие е толкова мощно."

Мелинда Гейтс се е съсредоточила върху няколко области на благотворителност в миналото, които биха могли да посочат какво можем да очакваме от нея през следващите десетилетия.

Овластяване на жените и младите момичета

Овластяването и подкрепата на жените е от първостепенно значение за Мелинда Гейтс. През 2015 г. тя последва тази страст и създаде собствена компания за инвестиции - Pivotal Ventures.

"След като Бил и аз отворихме нашата фондация, започнах да прекарвам време с жени по целия свят и да придобивам много по-дълбоко разбиране за въздействието на структурното неравенство върху живота на жените и момичетата", написа Мелинда Гейтс в своето становище за CNN за Международният ден на жените през март 2020 г. "Данните са недвусмислени: Без значение къде по света сте родени, животът ви ще бъде по-труден, ако сте момиче."

Чрез филантропски вноски и инвестиции с рисков капитал, фирмата подкрепя няколко организации, насочени към жените. А екипът на Pivotal Ventures се фокусира специално върху това да привлече повече жени, работещи в ключови сектори, като технологиите, и да насърчи повече жени да се кандидатират за публични длъжности, от местно ниво и нагоре.

През юни 2020 г. чрез Pivotal Ventures Мелинда Гейтс си партнира с бившата съпруга на Джеф Безос Макензи Скот, за да стартира предизвикателството Equality Can't Wait Challenge. Програмата ще отпусне 30 милиона долара на организациите с най-добри идеи за подпомагане на разширяването на силата и влиянието на жените в САЩ до 2030 г. Избрани са десет финалисти и победителите ще бъдат обявени това лято.

"Мисля, че има много неща, които всеки човек може да научи от историята на Мелинда с филантропията", казва Тами Тибетс, съосновател и главен изпълнителен директор на She's the First и автор на "Impact". "Тя беше много последователна в подкрепата на проблемите на пола, жените и момичетата."

Душевно здраве

Чрез работата си в Pivotal Ventures Мелинда Гейтс ръководи няколко инициативи за психично здраве, фокусирани най-вече върху младите хора.

През април тя помогна за стартирането на Sound It Out, национална кампания за насърчаване на психичното здраве за средните ученици. Инициативата включва "албум и ресурси, които да помогнат на родителите и лицата, полагащи грижи, да водят значими разговори за емоционално благополучие", се казва в съобщение за пресата на Ad Council.

През октомври 2020 г. тя стартира The Upswing Fund за психично здраве на юношите, който предоставя ресурси на организации, които отговарят на нуждите на психичното здраве на младите хора - особено фокусирайки се върху младите цветнокожи хора и младата LGBTQ + общност в САЩ.

Ваксини и достъп до ваксини

През последните месеци Мелинда Гейтс даде широка гласност относно мнението си за ваксините и достъпа до тях.

"Всички се нуждаят от тази вакисна", каза тя пред Попи Харлоу от CNN през декември. "Ако стигнем само до страните с високи доходи, тази болест ще продължи. Ще видим двойно повече смъртни случаи. И възстановяването на нашите икономики ще бъде много по-бавно, отколкото ако всички получим ваксината."

Тя също така насърчи политиците да обмислят дългосрочно решение, което да гарантира, че жените отново не са изложени на риск, ако настъпи нова криза.

Като цяло Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" е ангажирала над 1,75 млрд. долара за подкрепа на глобалния отговор на COVID-19.

Бедността

Извеждането на хората от бедност отдавна е приоритет за фондация "Бил и Мелинда Гейтс".

Мелинда Гейтс пише за пресичането на технологиите и бедността в становище за CNN Business през октомври 2018 г., казвайки: "Първата стъпка е да се гарантира, че всички хора имат достъп до цифрови технологии, а в момента милиарди все още нямат". Тя добавя: "Цифровите технологии няма да помогнат в борбата с бедността, ако просто придобиването им тласка хората към бедност."

Освен това тя се фокусира върху това как конкретно бедността се отнася за жените. През 2019 г. тя нарече широкия достъп до контрацептиви "най-големият инструмент за борба с бедността, който имаме в света".

Платен отпуск

Чрез Pivotal Ventures Мелинда Гейтс подкрепя двупартийните усилия за напредване на цялостна федерална политика за платен отпуск от 2016 г., като инвестира над 65 милиона долара в защитници на проблема, включително Центъра за политическа партия и Националното партньорство за жените и семействата. Компанията също така работи с Платен отпуск за всички и PL + US (Платен отпуск за САЩ) - национални кампании, които работят на щатско и федерално ниво, за да настояват за национална политика чрез мобилизиране на избиратели, бизнес и други ключови акционери

През май 2019 г. Гейтс заяви пред CNN Harlow, че САЩ се нуждае от финансиран от правителството платен семеен отпуск, а Конгресът трябва да представи предложения за политики и да се поучи от държавните политики.

"Ние сме единствената индустриализирана нация, която го няма", каза Гейтс. "Това е огромна разлика."


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
0
 
! Отговори
Хубава жена преди 4 седмици
Мелинда е направила много в последните 20 години за жените по света. Подкрепям хората с много пари да не ги ползват само за собствена консумация, а да ги дават за добри дела по света. И да, подкрепям феминизма. А разводът се случва и благодарение на приятелството на Бил Гейтс с най-големия сводник на елита Епстайн. Тъпите мъже все още си мислят, че светът трябва да се върти около тях. Хаха!
49
0
 
3
 
! Отговори
Иво преди 4 седмици
Вибратори...
48
0
 
3
 
! Отговори
кескьосе преди 4 седмици
Мелинда и Кристалина ще обединят сили и ще ни оправят. Досега Мелинда нямаше време, но сега ще обърне внимание на положението в България.
47
3
 
2
 
! Отговори
до 65 преди 4 седмици
Дедо, от *** като теб в старото поколение следващото е така ебано. Масовите разводи са продукт на законовите промени дошли от феминизма в америка и директно приети 1:1 при нас в демокрацията. Тази дърта свиня сега налива милиони в такъв тип активизъм. Плюя на вас дъртите и безхаберни поколения. Всяко следващо трябва да ринем повече наследствени ***.
46
3
 
6
 
! Отговори
дедо ви преди 4 седмици
Ганчето много го вълнуват парите на тая леля. Хайде пий си кафенцето от автомата и влизай в завода че шефа няма кеф днеска....
45
2
 
2
 
! Отговори
Работник преди 4 седмици
И жената се радва на имане дето не е нейно.. какво ще прави... ами като не си го изкарал ще го пилееш за неща, които МИСЛИ, че са важни, но всъщност са само в главата
44
2
 
4
 
! Отговори
пфу преди 4 седмици
Тая грозна свиня, освен че не е заработила кинтите си, ще ги пръсне по други бездарни сливи за феминизъм и прочие упадъчни идеологии. Накрая резултата от парите на гейтс ще е само негативен. Жените искат мъже по-добри от тях, но сами налагат идеологии които спират или спъват развитието на такива мъже, после са още по-недоволни. Никога не бива да им се дава власт иначе всичко отива в канала.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Отвратителна жена ,ние искаме да я видим обезобразена и насечена на парчета в адски мъки !
42
2
 
4
 
! Отговори
Православен славянин преди 4 седмици
В краварника няма платен отпуск ! Ето ви я американската мечта ,да блъскате за някой милиардер и накрая ви хвърля в кофата за отпадъци !
41
0
 
5
 
! Отговори
неандерталец преди 4 седмици
Кристалина и Мелинда ше ни оправят, те са дялани камъни.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Може би тя ще е най-важното нещо, което трябва да следваме във филантропията, защото нейното въздействие е толкова мощно."Важи за такива с мозъчна кастрация!
39
1
 
7
 
! Отговори
Ангелоконя Сурат преди 4 седмици
Нмого е красива...сигурно е от герб
38
0
 
3
 
! Отговори
Жълтък преди 4 седмици
Овластяването на бабите е добра идея, така ще има повече разводи по-малко деца и мъжете по-трудно ще поемат този риск като види че дори милиардери не могат да задоволят бабата, противозачатъчни за бедните гениално ще реши проблема с бедността. Децата се раждат щото хората ги сърби и искат да живеят в илюзия за светло бъдеще, а не щото ще му направиш на някого добра услуга като го родиш и го накараш да умре.
37
1
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 4 седмици
... или за нов вирус?
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
45 милиарда ще отидат за феминизъма... пазете дъщерите си!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А,привидя ми се Менда,та сън не ме хващаше,ма то ..уфф.Айде, лека !
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-богатата секретарка. Ще се бори при жените да остава не половината, а цялото състояние от мъжа.
33
1
 
0
 
! Отговори
Да не спорим преди 4 седмици
На нейно място бих си купил акции на ""Майкрософт"".....поне няколко! ! !
32
1
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 4 седмици
Я, и нашта Сталика на снимката....от Сталика стана Кристалина и виж как й скочи кариерата:))))
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АхмедАми не само прекроените силиконови кукли имат късмет.