В какво ще вложи парите си Мелинда след развода с Бил Гейтс?

Тя ще се превърне в една от най-богатите жени в света
13 май 2021 21:52, Нели Христова
80
В какво ще вложи парите си Мелинда след развода с Бил Гейтс?
Снимка: БГНЕС

Заедно Бил и Мелинда Гейтс бяха една от най-богатите и филантропски двойки в света. След развода си те ще бъдат двама от най-богатите хора в света.

С десетилетия на филантропско участие под нейния пояс, Мелинда Гейтс се превърна в модел за подражание. А разводът й с Бил Гейтс отваря нова глава за предоставяне на възможности.

"Не се съмнявам в способността й да оказва влияние", казва Алексис де Раад Сейнт Джеймс, основател и управляващ партньор на Merian Ventures, пред CNN Business. "Може би тя ще е най-важното нещо, което трябва да следваме във филантропията, защото нейното въздействие е толкова мощно."

Мелинда Гейтс се е съсредоточила върху няколко области на благотворителност в миналото, които биха могли да посочат какво можем да очакваме от нея през следващите десетилетия.

Овластяване на жените и младите момичета

Овластяването и подкрепата на жените е от първостепенно значение за Мелинда Гейтс. През 2015 г. тя последва тази страст и създаде собствена компания за инвестиции - Pivotal Ventures.

"След като Бил и аз отворихме нашата фондация, започнах да прекарвам време с жени по целия свят и да придобивам много по-дълбоко разбиране за въздействието на структурното неравенство върху живота на жените и момичетата", написа Мелинда Гейтс в своето становище за CNN за Международният ден на жените през март 2020 г. "Данните са недвусмислени: Без значение къде по света сте родени, животът ви ще бъде по-труден, ако сте момиче."

Чрез филантропски вноски и инвестиции с рисков капитал, фирмата подкрепя няколко организации, насочени към жените. А екипът на Pivotal Ventures се фокусира специално върху това да привлече повече жени, работещи в ключови сектори, като технологиите, и да насърчи повече жени да се кандидатират за публични длъжности, от местно ниво и нагоре.

През юни 2020 г. чрез Pivotal Ventures Мелинда Гейтс си партнира с бившата съпруга на Джеф Безос Макензи Скот, за да стартира предизвикателството Equality Can't Wait Challenge. Програмата ще отпусне 30 милиона долара на организациите с най-добри идеи за подпомагане на разширяването на силата и влиянието на жените в САЩ до 2030 г. Избрани са десет финалисти и победителите ще бъдат обявени това лято.

"Мисля, че има много неща, които всеки човек може да научи от историята на Мелинда с филантропията", казва Тами Тибетс, съосновател и главен изпълнителен директор на She's the First и автор на "Impact". "Тя беше много последователна в подкрепата на проблемите на пола, жените и момичетата."

Душевно здраве

Чрез работата си в Pivotal Ventures Мелинда Гейтс ръководи няколко инициативи за психично здраве, фокусирани най-вече върху младите хора.

През април тя помогна за стартирането на Sound It Out, национална кампания за насърчаване на психичното здраве за средните ученици. Инициативата включва "албум и ресурси, които да помогнат на родителите и лицата, полагащи грижи, да водят значими разговори за емоционално благополучие", се казва в съобщение за пресата на Ad Council.

През октомври 2020 г. тя стартира The Upswing Fund за психично здраве на юношите, който предоставя ресурси на организации, които отговарят на нуждите на психичното здраве на младите хора - особено фокусирайки се върху младите цветнокожи хора и младата LGBTQ + общност в САЩ.

Ваксини и достъп до ваксини

През последните месеци Мелинда Гейтс даде широка гласност относно мнението си за ваксините и достъпа до тях.

"Всички се нуждаят от тази вакисна", каза тя пред Попи Харлоу от CNN през декември. "Ако стигнем само до страните с високи доходи, тази болест ще продължи. Ще видим двойно повече смъртни случаи. И възстановяването на нашите икономики ще бъде много по-бавно, отколкото ако всички получим ваксината."

Тя също така насърчи политиците да обмислят дългосрочно решение, което да гарантира, че жените отново не са изложени на риск, ако настъпи нова криза.

Като цяло Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" е ангажирала над 1,75 млрд. долара за подкрепа на глобалния отговор на COVID-19.

Бедността

Извеждането на хората от бедност отдавна е приоритет за фондация "Бил и Мелинда Гейтс".

Мелинда Гейтс пише за пресичането на технологиите и бедността в становище за CNN Business през октомври 2018 г., казвайки: "Първата стъпка е да се гарантира, че всички хора имат достъп до цифрови технологии, а в момента милиарди все още нямат". Тя добавя: "Цифровите технологии няма да помогнат в борбата с бедността, ако просто придобиването им тласка хората към бедност."

Освен това тя се фокусира върху това как конкретно бедността се отнася за жените. През 2019 г. тя нарече широкия достъп до контрацептиви "най-големият инструмент за борба с бедността, който имаме в света".

Платен отпуск

Чрез Pivotal Ventures Мелинда Гейтс подкрепя двупартийните усилия за напредване на цялостна федерална политика за платен отпуск от 2016 г., като инвестира над 65 милиона долара в защитници на проблема, включително Центъра за политическа партия и Националното партньорство за жените и семействата. Компанията също така работи с Платен отпуск за всички и PL + US (Платен отпуск за САЩ) - национални кампании, които работят на щатско и федерално ниво, за да настояват за национална политика чрез мобилизиране на избиратели, бизнес и други ключови акционери

През май 2019 г. Гейтс заяви пред CNN Harlow, че САЩ се нуждае от финансиран от правителството платен семеен отпуск, а Конгресът трябва да представи предложения за политики и да се поучи от държавните политики.

"Ние сме единствената индустриализирана нация, която го няма", каза Гейтс. "Това е огромна разлика."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краставите кучета се надушват. Ей я нашата Сталинка дебне.
25
2
 
12
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Вярно, че на заден план се вижда крисСталина.Сталинка стана криСталина, а дано и на вас ви станекриСталино ясно кой управлява света, доходите и съдбите ви....
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще даде някой милиард на Бойко и половин да си делнат шайката, хунтата от ГРОБ, да им напълни чекмеджетата, че да не ни крадат нас. Боко и Цоко - .......... хахахаха. Господ не забравя.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще ги изпере през фондациии ще си ги върне на истинските собственицифамилиитезнаете които управляват света
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До JoanТи не си наред, бе! Жената е на близо 60 години. Какъв е този живот, дето тепърва започва? От простащина и злоба вече не знаете какво говорите.
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така че има някаква вероятност, докато я хейтите, да сте живи и благодарение на техните пари.
20
9
 
5
 
! Отговори
Joan преди 2 години
Мелинда е с 9 години по-млада от Бил. За какво й е вече той? Има вече 3 деца, милиарди. Животът за нея тепърва започва.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше тя, Фондацията, която създадоха, за да му измият мръсните ръце, нямаше да я има, или поне нямаше да има добра репутация. През тази фондация действително много са помагали, вкл. на България по здравни програми, които нашето правителство не финансира, защото здравето на българските граждани не е приоритет.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много му се иска на всеки български бай Х., дето едва си плаща 7-дневната почивка в Китен, да е виновна Мелинда, ама Мелинда е тази, която е подала иск за развод, не Бил Гейтс. Освен това Гейтс изобщо не е милият човек, за който се представя в последните години. Тези, които са работили с него, го описват като скандалджия, който търси начин да си прецака партньорите. Мелинда му е родила и отгледала децата, докато той се прави на световна звезда.
17
3
 
7
 
! Отговори
Ахмед преди 2 години
Грозна, въобразена късметлийка.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите къдет не ги сееш там никнат е на на снимката Сталинка ..оправни хора
15
0
 
23
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Заедно Бил и Мелинда Гейтс бяха една от най-богатите и филантропски двойки в света...Тия ли са филантропи бре?Тия са най-големите мизантропи и им пожелавам да живеят още хиляда години на тая Земя и да се гърчат със златото си.Филантропи били....На черното да викаме бялоБоже докъде я докарахме!
14
1
 
7
 
! Отговори
Стар ерген преди 2 години
...някой знае ли и телефона? Вече е свободна, обичам я!
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубава жена... С ръце като на Хълк Хоган... С челюст като на Скалата... Мечта за всеки младеж с голям студентски дълг.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да стане една от най богатите жени в света, защото е кривоглед травестит.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек, принципно си прав, ама милиардера има друго мислене. Той ако е разсъждавал като обикновен човек, такъв щеше и да си остане. Като цяло не му знаем мисленето.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая снимка е от преди поне двайсе лазарника.
9
0
 
8
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
На първо време ще инвестира парите си в няколко млади мачовци...Никой не може да победи човешкото в себе си...
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази до нея не е ли жената с провинциална физиономия ,(така я наричаше покойният проф.Ю.Вучков)Кристалина Георгиева.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В какво ще вложи парите изкарани от Бил Гейтс? Ми питайте я.