Кафе - идеалната добавка към грижата за красотата

Ето как да го използвате
12 юни 2021 05:00, Иванка Гъркова
17
Кафе - идеалната добавка към грижата за красотата
IStockphoto

Кой не обича ароматно кафе рано сутрин? Напитката е основното средство за събуждане и повишаване на енергията за мнозина, но каквото и да си говорим, не бива да се прекалява с нея. Има безброй проучвания, които доказват колко е вреден кофеинът за организма, но според дерматолог, той може да донесе някои ползи за косата.

След водата, кафето е най-консумираната напитка в света, като според някои проучвания, една чаша на ден носи изненадващо действие върху състоянието на косъма. Същото важи и за маските, които го имат в състава си.

Защо кафето е полезно за косата?
 
Според д-р Лиса Фингселър, кафето може не само да се приема през устата, а и да се прилага върху косата и скалпа. Това подобрява здравината на косъма и намалява косопада.
 
„Проучванията показват, че кофеинът преминава през кожната бариера много бързо и лесно, което го прави идеален за локално приложение. След нанасянето му, кафето действа до 24 часа“, казва тя, цитирана от Eatthis.
 
Как да си направите домашна маска за кос с кафе, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две стати днес - едната колко боло добро кафето, другата колко вредно.Цирк. Поне не ги слагайте в един ден или то всичко е тръгнало през просото, даваййй юруш бабите да четат а вие с кухи статии да вземете 5лв
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В друга статия от днес обяснявахте как здравето ни ще се подобри, ако спрем кафето. Сега било полезно и за косата. *** разбери.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По 4 пия, изобще не мога да спра. Л'бимата ми напитка