Неща, които не трябва да правите преди джогинг

Грешки, които вредят на тренировката ви
Обновена: 21 юни 2021 16:35 | 21 юни 2021 12:40, Илияна Николова
0
Неща, които не трябва да правите преди джогинг
Снимка: istock

Нещата, които правите преди тренировка имат голямо значение. Ако не смятате тичането за тренировка, а го правите просто за да изгорите калории и да се раздвижите, грешите. Джогингът или бягането е тренировка и то съществена, и като такава преди и след нея има неща, които не е добре да правите.

Какво не е препоръчително да правите преди тичане, за да направите тренировката си максимално полезна?
 
Статично разтягане
 
Загряването преди тичане е много важно, а много хора го пропускат, защото го смятат за незначително. Статичното загряване или задържането на тялото и крайниците в определена поза за 30 секунди няма да ви навреди, но и няма да помогне по никакъв начин, смятат терапевти от Калифорния, цитирани от livestrong.com.
 
Теоретично разтягането е полезно и задължително преди тренировка, но преди тичане няма да окаже никакъв положителен ефект. То оставя мускулите студени и незагрети, което може дори да ви изложи на по-голям риск. Вместо това направете активна загрявка с въртене на ставите и с леки подскоци. Движете ставите във всички възможни посоки, които позволява съответната става, така че да я раздвижите максимално добре.
 
Ядете много фибри
 
Ако ядете прекалено много фибри преди тренировка, това може да повлияе зле на корема ви. Фибрите се срещат във всички растителни и зърнени храни. Тялото ни не може да усвоява фибри. Те само спомагат за храносмилането и подхранват полезните бактерии в тялото.

Грешки в разтягането преди тренировка, които вредят на здравето
 
Фибрите имат редица ползи за организма, но преди тичане и тренировка не са особено полезни, тъй като могат да повлияят зле на храносмилателния тракт. Това в съвкупност с усилието по време на тичане може да доведе до тежест, подуване, газове, болки.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари