Как да върнете eнергията си, ако сте прекарали Covid 19

Витамините не са достатъчни
28 юни 2021 18:00, Екип на Tialoto.bg
14
Как да върнете eнергията си, ако сте прекарали Covid 19
Снимка: iStock

COVID-19 не просто ограничи живота на милиони хора, но повлия и на здравето и физическата им форма. Докато все още успяват да му се изплъзнат,  други се борят активно с него, а трети са във възстановителната фаза, която не е никак за подценяване. Понякога възстановяването на силата след вируса се случва много бавно, но трябва да бъдете търпеливи и постоянни. Ето и какво трябва да направите, ако сте преминали корона вирус, за да си върнете силите и тонуса.

Физическата активност е задължителна

Докато COVID-19 причинява умора, вследствие на която се залежавате, той може да предизвика и ускори естествената загуба на мускулна сила и тонус. Освен това причинява промени в метаболизма, здравето на имунната система и функцията на вътрешните органи. Следователно физическата активност се превръща в един от най-важните аспекти в процеса на възстановяване.

Не се напрягайте, а се опитайте да се движите, доколкото можете, тъй като това ще помогне на тялото ви да се върне към нормалната си форма. Може да пробвате с малко стречинг в началото и разходки, преди да преминете към по-интензивни упражнения.

Включете ластици

Ако искате по-бързо да върнете релефа на мускулите си, можете да правите упражнения с ластици, които са извън групата на кардиото, но доста добре напрягат определени мускулни групи.

Фокусирайте се върху краката и седалището, тъй като това са мускулните групи, които губят най-много от формата си по време на болестта.

Добавете протеини към диетата си

Докато коронавирусът води до загуба на апетит, много жизненоважни хранителни вещества се губят в процеса. Протеините са от решаващо значение за изграждането на силни и здрави мускули. Те помагат за връщане на енергията в тялото ви, а също така за производството на антитела и клетки на имунната система. Хапването на протеини не само ще възстанови тонуса тялото ви, но и ще ви даде силата да изпълнявате ежедневните си функции.

Не забравяйте и витамините

Различните витамини, минерали играят важна роля за генерирането на мускулна сила. Освен това са ключови за имунната система. Според много здравни експерти, приемането на витамини не трябва да спира с излекуване от вируса, а да продължи и след това. Консултирайте се с лекаря си с кои витамини да продължите.

Още полезни съвети за здраве и красота четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има инфо за повторно боледувалите в белите държави. В бг няма, защото не се тества, защото статистиката куца, защото трябва секвениране на повторно боледувалия за да се докаже че е друга мутация, а не първото заболяване, а това означава да се пазят всички първи проби, а това не се прави . Работя в тази област и съм информиран. В цивилизованите държави това се прави. Опитах се да ти го обясня по- просто, като за нивото ти. Нз дали схвана.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Всъщност до 6 -- Абе ядяло ти се е пилешка супичка, което си е класика при грипчета и настинки, ама си игнорирал супата защото Мангъров препоръчваше супички, затова си решил, че ти се яде пържола. :)) Иначе протеините наистина товарят черния дроб и бъбреците. Дори за хора, които имат проблеми с тези органи се препоръчва нископротеинова диета.
12
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 2 години
Чудя се - защо още няма инфо за някой Повторно изкарал ковид?!? Да излезе и да каже - само да не е като Чалгаров - Чорбанов, който излъга ,че първият път е карал ковид.
11
3
 
2
 
! Отговори
Всъщност до 6 преди 2 години
Не си прав. След като започнах да се пооправям след ковид, единственото нещо, което ми се ядеше беше пилешка пържола, а по принцип почти не ям месо, не ме влече просто, не че съм вегета. И става въпрос за естествени протеини, не изкуствени. Статията е вярна.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров да се скрие в дън земя. Нито една прогноза не му се сбъдна. Получи своите три минути слава по телевизията , но направи големи злини на България.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доц. Мангъров разкрива: 300 лв. струва сертификат за ваксинация от черния пазар. По думите му преболедувалите Ковид-19 имат дълготраен имунитет и ако сме се срещали с коронавируса по естествен път не би трябва да се разболеем отново от индийския вариант, например. Според него страната ни почти е достигнала т.нар. колективен имунитет и прогнозите за нова вълна са странни.
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ваксини нямате друг шанс!
7
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постковид и Лонг ковид-автоимунен енцефалит. Не става с витамини. Комплицирано и инвалидизиращо състояние. 10% от децата и 30% от възрастните го получават. А вие продължавайте да отказвате ваксините!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мина ли вече модата на протеините бе? Това е поредният отпадъчен продукт, който са решили да продават на хората вместо да го изхвърлят! Освен това протеините товарят бъбреците и черния дроб, които и без това са натоварени след тежко боледуване и пиене на антибиотици. Така че направо могат да навредят в случая.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само големи количетва вит. Ц. Другото е излишно.
4
5
 
8
 
! Отговори
Не е сложно преди 2 години
Практикувайте редовен секс.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чесън, джинджър, кисело мляко и разходки и живота ви е пей сърце
2
4
 
13
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До Станислав Трифонов То щото българите сме все отбор юнаци събрани, от всичко разбиращи и акъл даващи, та затова сме цъфнали и вързали.
1
13
 
3
 
! Отговори
Станислав Трифонов преди 2 години
Аз пия БЪЛГАРСКО ЮНАШКО мляко!!!