Руско гей семейство бе принудено да напусне страната след участие в реклама

Те получили многобройни заплахи за смърт
7 авг 2021 20:19, Нели Христова
218
Руско гей семейство бе принудено да напусне страната след участие в реклама
Снимка: VKUSVILL.RU

Семейство лесбийки, което участва в противоречива реклама за здравословна храна, казва, че се е наложило да напусне Русия, след като е станало жертва на онлайн заплахи за смърт.

Майката Юма пише в Instagram "в безопасност сме, почиваме".

Семейството бе залято от вълна от омраза, след като се появи в реклама за веригата хранителни стоки VkusVill. По-късно фирмата се извини и замени снимката с такава на хетеросексуално семейство.

Дъщерята на Юма - Мила, написа в онлайн публикация, че сега са в Барселона.

И Юма, и най-голямата й дъщеря Алина, са в еднополови връзки.

"Сега моето семейство и аз наистина трябва да се установим в Барселона, това не са лесни времена за нас и имаме нужда от приятели", пише Мила.

Публикацията на Юма е придружена със снимка на членовете на семейството й, изглеждащи щастливи в парк с палмови дървета и развяващи ЛГБТ флаг. Тя благодари на последователите си в социалните мрежи, които ги подкрепят, и казва, че бягството от руската кампания на омраза ги е разтърсило.

"Това беше тежко изпитание за всички нас, всички сме в крехко психологическо състояние", споделя тя.

По-късен пост ги показва на това, което изглежда е метростанция в Барселона, като текстът към публикацията обяснява, че те е трябвало да напуснат Русия, "за да може дъщеря ми да се ожени за приятелката си". Юма изразява собствената си болка, че е била отхвърлена от родителите си защото е лесбийка“.

"В Русия ни е отказано основното право да имаме семейство. Без значение кои сме, всички трябва да имаме това право!"

Миналия месец VkusVill се извини, след като първоначалната му реклама, показваща еднополовото семейство, предизвика бурна реакция в социалните мрежи.

"Рекламата нарани чувствата на много от нашите клиенти, персонал, партньори и доставчици", заявиха от веригата за органични здравословни храни. Закон от 2013 г. в Русия - широко осъждан на Запад - забранява всякакво популяризиране на гей ценности и начин на живот сред непълнолетни.

Хомофобията е широко разпространена в Русия, където много поддръжници на президента Владимир Путин и Руската православна църква идентифицират ЛГБТ+ активистите със западните либерални ценности, считани за противоречащи на руската традиция.

В интервю в YouTube, записано точно преди заминаването им, семейството описва кампанията на омразата, насочена срещу тях.  "Току-що бях прочетох коментари към внучката си, в които някои хора казват, че искат да я изнасилят, убият, да намушкат дете, което просто седи и се усмихва на снимката. Най -много се страхувам за внучката си".

Тя каза, че са преживели предишни хомофобски атаки, включително такива, насочени към международния филмов фестивал на LGBT Бок о Бок (рамо до рамо) в Русия.

"В Москва беше ад, имаше засада, химикали бяха хвърлени по нашите доброволци", казва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до131-И аз така ще ги гоня ако нападат децата ни още от детските градини с гей и транс ценностите си. Но ако децата ми пораснат и сами се определят за гейове, ще уважа избора им и пак ще си ги обичам.
106
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 126 Я по -добре питай хитлеристите от демократична Грузия, дали гейовете са им проблем ? И защо ги гонят с ножове ,сопи , нещо като оня от Браунау на Ин ? Те защо ,демократите ги гонят ?
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 126 Не че Путин ми е симпатичен, ама кога е гонил или тормозил гейовете?
104
1
 
30
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Аз бих се съгласил дори с това, да им се разреши да се женят помежду си. Но в никакъв случай няма да се съглася да им се разреши да осиновяват деца. Детето е човек, детето не е домашно животно! Нарушаваш му човешките права! То може да иска да има нормални родители!
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Абе то и Толупа от Банкя получава смъртни заплахи ,он лайн ,ама не напуска България .
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 122 , кой ти каза че се крият? Просто не го налагат на подрастващите.
101
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да питам Фюрера Путин гейовете ли са най-големия проблем на държавата или хер Путин ги използва като изкупителна жертва както неговия предшественик преди 70г. - хер Хитлер. Кой ни такова в гащите? Евреите, гейовете, малцинствата.
100
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братята руснаци съвсем изпушиха и с този Путин се фaшизираха. Ами кой друг преследваше гейовете? Точно така, Гитлер. Какво ви правят толкова, оставете ги намира. Срам сте за дедите си.
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо изненадващо. Всеки търси начин да влезе в светлината на прожекторите и ако някой филантроп да им налее едни пари чрез фондациите си - са готови на всичко. Дори в русия никой няма нищо против гейовете стига да не се бъркат във възпитанието на децата им с ценностите си. Много успешни и уважавани гейове има и в Русия/
98
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 121 Всичко е правилно-доста от така наречения елит в Русия са обратни(там ги наричат голубие).Само че те не го афишират и старателно прикриват,но си е обществена тайна."Народили" си деца от сурогатни майки,живеят съвместно,но иначе за пред публиката следват официалната антигей линия.
97
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че едни от най богатите хора в Москва са гей. Не се е чуло тях да ги гонят. Измислена статия.
96
8
 
14
 
! Отговори
Спри крана преди 2 години
Айде бе Путин.Кога ще прекосиш Дунава за ни освободиш от тая ***.Чорбаджии и изедници,милионери,милиардери,банкери и русофоби
95
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е колегата по-долу. Ако властите в Русия се отнесат толерантно към хомосексуализма бързо ще стане ясно, че половината и повече руснаци са обратни. Те затова се правят на такива мъжкари, крадеца вика дръжте крадеца. Знаем ги тия, който не понася хомосексуалистите има дълбоки съмнения за себе си. Факт!
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новичок в действие.Какво чакате братушки.
93
6
 
5
 
! Отговори
Круппе преди 2 години
Какво се чудите? Те са различни. Нещо с гените има и така се раждат. Е, след като са различни с гените, това хора ли са? Категорично не.
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите сега са във възторг. Коленичили, със сълзи на очи зоват: Путин, Путин, Путин. Мечтаят си Бълария да стане руска губерния щото знаят, че не могат да си позволят да се преселят в Русия. Какви драми, о боже.
91
4
 
13
 
! Отговори
Хомофоб преди 2 години
Ще се обадя на всичките ми приятели и познати в Русия да не купуват повече нищо от тази верига
90
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Нека да си езикоблудстват у тях си и да си кротуват. Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
89
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западната "цивилизация" - поредица от насилия и убийства. Първоначално това са били диви германски племена. Това което се нарича западна цивилизация, това са завоеванията на франкските рицари заедно с католическата църква - жестоко насилие, много кръв и убийства. Ценностите на запада това са насилие, национализъм, шовинизъм, империализъм, колкониализъм а в по ново време - нацизъм, фашизъм и днешните извратени джендърските ценности.
88
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има само две държави които са с уникален принос към културата на човечеството - това са Русия и Америка какъвто другите нямат. Но да не забравяме и Еропа, Европа даде на света фашизма, фашизма е изобретение на Европа, никъде другане няма такъв феномен.