Руско гей семейство бе принудено да напусне страната след участие в реклама

Те получили многобройни заплахи за смърт
7 авг 2021 20:19, Нели Христова
218
Руско гей семейство бе принудено да напусне страната след участие в реклама
Снимка: VKUSVILL.RU

Семейство лесбийки, което участва в противоречива реклама за здравословна храна, казва, че се е наложило да напусне Русия, след като е станало жертва на онлайн заплахи за смърт.

Майката Юма пише в Instagram "в безопасност сме, почиваме".

Семейството бе залято от вълна от омраза, след като се появи в реклама за веригата хранителни стоки VkusVill. По-късно фирмата се извини и замени снимката с такава на хетеросексуално семейство.

Дъщерята на Юма - Мила, написа в онлайн публикация, че сега са в Барселона.

И Юма, и най-голямата й дъщеря Алина, са в еднополови връзки.

"Сега моето семейство и аз наистина трябва да се установим в Барселона, това не са лесни времена за нас и имаме нужда от приятели", пише Мила.

Публикацията на Юма е придружена със снимка на членовете на семейството й, изглеждащи щастливи в парк с палмови дървета и развяващи ЛГБТ флаг. Тя благодари на последователите си в социалните мрежи, които ги подкрепят, и казва, че бягството от руската кампания на омраза ги е разтърсило.

"Това беше тежко изпитание за всички нас, всички сме в крехко психологическо състояние", споделя тя.

По-късен пост ги показва на това, което изглежда е метростанция в Барселона, като текстът към публикацията обяснява, че те е трябвало да напуснат Русия, "за да може дъщеря ми да се ожени за приятелката си". Юма изразява собствената си болка, че е била отхвърлена от родителите си защото е лесбийка“.

"В Русия ни е отказано основното право да имаме семейство. Без значение кои сме, всички трябва да имаме това право!"

Миналия месец VkusVill се извини, след като първоначалната му реклама, показваща еднополовото семейство, предизвика бурна реакция в социалните мрежи.

"Рекламата нарани чувствата на много от нашите клиенти, персонал, партньори и доставчици", заявиха от веригата за органични здравословни храни. Закон от 2013 г. в Русия - широко осъждан на Запад - забранява всякакво популяризиране на гей ценности и начин на живот сред непълнолетни.

Хомофобията е широко разпространена в Русия, където много поддръжници на президента Владимир Путин и Руската православна църква идентифицират ЛГБТ+ активистите със западните либерални ценности, считани за противоречащи на руската традиция.

В интервю в YouTube, записано точно преди заминаването им, семейството описва кампанията на омразата, насочена срещу тях.  "Току-що бях прочетох коментари към внучката си, в които някои хора казват, че искат да я изнасилят, убият, да намушкат дете, което просто седи и се усмихва на снимката. Най -много се страхувам за внучката си".

Тя каза, че са преживели предишни хомофобски атаки, включително такива, насочени към международния филмов фестивал на LGBT Бок о Бок (рамо до рамо) в Русия.

"В Москва беше ад, имаше засада, химикали бяха хвърлени по нашите доброволци", казва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% от децата на обратно също стават обратни.. затова и искат да ги дават за осиновяване!
66
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лесният начин в момента да получаваш пари без да работиш е да се пишеш някъв такъв извра те няк и да провокираш местните общности. Съответно венага получаваш защите и пари от западно европейските фондации и почват да те разнасят из всички медии, колко си унижен и заплашен от смърт....
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не съм чул Русия да се занимва или да критикува извращенията свързание със сексуалната ориентация които са широко разпространени в Европа и неотменна част от европейските ценности.
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожа фон дер Лайен заяви, че законът в Унгария за забрана на хомосексуалната пропаганда сред деца е дискриминация по признак сексуална ориентация и е позор за Унгария. Законът противоречи на всички фундаментални ценности на Европейския съюз.
63
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щастието на обикновените хора е ценност в много държави. рассиа не е между тях.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво съвпадение- точно август месец се изнесоха ца Барселона, пък аз и до Каваците или Алепу не мога да издрапам.
61
6
 
3
 
! Отговори
врабец преди 2 години
Някой може ли да обясни защо следните думи на Анонимен 60 още са налини под тази статия? Има ли накакъв контрол в този сайт?"П3д3pacтите и ле3бийките трябва да се елиминират физически чрез всички възможни методи! Хомосексуалистите са ***, хорманално дисбалансирани парапитеци, циреи за обществото, зловредни тумори за човечеството! Трепи ЛГБТ oтpeпляци с нож, брадва, мачет, горелка, гази, блъскай, със сярна киселина ги пръскай!"
60
3
 
4
 
! Отговори
я другой такой стран преди 2 години
Невероятно изобретателни са рашаните,как да си бият камшика от рашания,а полезните *** от запада да платят сметката.Не се вързвайте.Всички си мечтаят света да се страхува от тях.
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С камъни по главите да се изгонят всички хомосексуални извратеняци в САЩ!
58
3
 
14
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Идеално --сега в Западна европа рускините ЛГБТ ще бъдат всекидневно изнасИИлвани от разни брадати талибани и ако се оплачат от тези техни действия, талибаните ще се оплачат от език на омразата - племенни/родови обичаи си спазват. Има милиони хомосексуалисти в Русия, само тия продажни *** хюмн3та "бягат"...поредна ЛГБТ гадна лъжлива пропаганда! Или те искат повече права щом някой го погледне накриво и в затвора---повече права от вески обикновен (нормален) бял мъж или жена?
57
3
 
21
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Руснаците са здрав народ, няма лесно да се предадат на ЛГБТ-та. Те имат за тях МТЛБ-та!!!
56
3
 
19
 
! Отговори
Антисоросоид преди 2 години
Във всеки един българин форум има поне един *** на Сорос заработващ сребърници, чудовището Сорос има армия от труженички като тая постнала в коментар 66. Истината е, че в САЩ са най много ЛГБТИзвратеняците и си ги отглеждат и са на почит, всичкото зло тръгва от САЩ и сектите ...
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стара руска поговорка - нет человек, нет проблема
54
16
 
2
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
Пич, долните трима изнесоха строго секретна информация! Единия беше помилван! В Русия просто защото си различен, могат да ти разкажат играта!
53
2
 
21
 
! Отговори
Да го кажем различно преди 2 години
... Руско гей семейство станало популярно след участие в реклама се премести да живее в Барселона . И тъй като "обратните" са си драматични по природа и отчаяно нуждаещи се от внимание и популярност ... а и за да получат задължително "съжаление и подкрепа" от местните беше създадена трогателната история за "омразата" която ги прокудила от родната Русия . ВСИЧКИ СА ЩАСТЛИВИ... Путин - щото има едни геюве по-малко в страната си а Гей семейството - Щото вече е в слънчева Барселона... Хепи ЕНД...
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В щатите не разбират, че дисидентите за тях за руската държава са чужди агенти? В САЩ как третират Асанж, Сноудън и Манинг?
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГАЗ ЗАРИН ЗА ЛГБТ!
50
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
е па така и трябва!...Според нашата Конституция,ОСНОВАНА на СВЕТОВНИТЕ схващания,"Семейството е равноправен СЪЮЗ между МЪЖ И ЖЕНА"!!!!!!...И това е ОТ КРАЙ ВРЕМЕ!!!!/може да има и малка дискусия относно термина "равноправен",но все пак основното е,че става въпрос за МЪЖ и ЖЕНА!/...Аз наистина не разбирам УЖАСНИЯ агресивен напън на...на кои?..да се опитат по всякакъв начин ДА ИЗЛЪКУТЯТ ОТВЕЧНИТЕ Божии Закони...
49
3
 
23
 
! Отговори
Антисоросоид преди 2 години
На Сорос мъсстиите, а защо не казват в продажните медии кой финансира ЛГБТИзвратенията. Напоследък за Сорос не смеят да пускат статиите, опорката се смени преди се опитваха да го хвалят да но го налагат, но ефекта е обратен българина започна да си излива гнева. Та какво избирате, референдум Путин или Сорос, защото България се управлява сега от соррсоиди.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!