Нова норвежка реклама представя дядо Коледа като гей

Краткото филмче бе прието положително
Обновена: 26 ное 2021 11:20 | 26 ное 2021 11:15, Нели Христова
520
Нова норвежка реклама представя дядо Коледа като гей

Живеейки сам, Хари прекарва цялата година в очакване на завръщането на Дядо Коледа и започва да се подготвя внимателно на Бъдни вечер, пръскайки се с одеколон и обличайки елегантни дрехи.

Дядо Коледа също проявява интерес, гледайки портрет на Хари цяла година, преди да се отбие да си поговорят. Двамата развиват колеблива връзка, като се смеят на шеги, преди Дядо Коледа да изчезне в комина.

В крайна сметка Хари заявява любовта си в писмо, което изпраща до Северния полюс, казвайки: "Скъпи Дядо Коледа, всичко, което искам за Коледа, си ти".

Кратък филм, който представя как Дядо Коледа се влюбва в друг мъж през годините на разнасяне на подаръци за Коледа, е възхваляван като трогателна и приобщаваща история.

Posten, пощенската служба на Норвегия, създаде видеото, за да отбележи, че следващата година се навършва половин век, откакто страната е декриминализирала хомосексуалността.

В рекламата "Когато Хари срещна Дядо Коледа", мъж на средна възраст се влюбва в Дядо Коледа, след като го среща в дома си, докато оставя подаръци.

На следващата година служител на Posten доставя подаръците на Хари до вратата му, преди Дядо Коледа да се появи с думите: "Уредих малко помощ тази година. Така че мога да бъда с теб." След това двамата споделят продължителна целувка.

Видеото завършва с посланието: "През 2022 г. Норвегия отбелязва 50 години от възможността да обичаме, когото пожелаем."

Видеото бързо започна да се разпространява в интернет и предизвика вълна от положителни коментари в социалните мрежи.

Рандал Гарисън, канадски депутат, го нарече "силно и вълнуващо послание за приобщаване".

Матю Хъдсън, изпълнителен директор на NAM, британска благотворителна организация, която споделя информация за ХИВ и СПИН, каза, че "обича" рекламата, "не на последно място защото изобразява по-възрастните гей мъже, които са сексуални".

Някои потребители осъдиха филма като нехристиянски или неподходящ. Хъдсън отговори: "И за хейтърите: (Предупреждение за спойлер!) Дядо Коледа е измислен. Той може да бъдат какъвто искаме да бъде."

PinkNews го нарече "празничната реклама, която съдържа всичко".

Говорител на Posten каза пред LGBTQ Nation: "Това беше мрачна година за всички – глобална пандемия, червен код за нашата планета, бежанската криза и др. Може би това, от което се нуждаем тази година, е топла и сърдечна любовна история?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари