Суха кожа през зимата - колко и кога да ексфолирате?

Ето как да я премахнете правилно
Обновена: 27 ное 2021 20:04 | 27 ное 2021 19:35, Дарена Найденова
5
Суха кожа през зимата - колко и кога да ексфолирате?
Снимка: Pixabay

Ексфолирането е съществена част от всяка рутина за грижа за кожата, без значение какъв е вашият тип кожа. Въпреки това, има тънка граница между вредното и полезното. Ако сте човек, който веднага мисли за ексфолиране при вида на пъпки или матова кожа, може да сте подложили кожата си на прекомерно изсушаване.

Прекомерното ексфолиране на кожата се случва и на най-добрите от нас. Поради повишената чувствителност и раздразнения, може да е доста неприятно да се справяте с този проблем. За щастие е възможно да върнете тена си в правилната посока с няколко промени в рутината. Експерти по грижа за кожата разкриват как да третираме прекаленото ексфолиране или да го предотвратим напълно.

Какви са признаците на прекомерното ексфолиране?
 
Един от най-честите ефекти от прекомерно ексфолирана кожа е раздразнителност и чувствителност. Според д-р Робърт Фини, веднага ще усетите как кожата ви гори или щипе при нанасянето на лосион или крем. Тейлър Уордън казва, че други признаци на прекомерното ексфолиране са сухота, зачервяване, парене, лющене, обрив и дори поява на пъпки.
 
Как да се погрижите за проблема?
 
Първата стъпка към грижата за прекалено ексфолираната кожа е да спрете да използвате потенциално дразнещи активни съставки като ретиноиди, витамин С и хидрокси киселини. Хубаво е да си починете и от ексфолирането като цяло. Д-р Фини съветва да спрете и с използването на микрозърнести продукти или такива, които съдържат алфа- и бета-хидрокси киселини.
 
Вместо това преминете към нежни, овлажняващи формули, които са със съставки като серамиди, ниацинамид, глицерин, хиалуронова киселина, масло от жожоба и алое вера.  
 
Още за ексфолирането през зимата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Дермолог преди 2 години
Бича cпepмa и плацента от кит овлажняват женската кожа на лицето най-добре. Ако бикът е черен и от африка с 30 см пръчка, става и за задоволяване на най-капризните лелки и каки. А те не са расистки и не им пречи цвета на пръчката, червен, черен, жълт, важното е да тъпче.
2
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Простете невежество ми, но ексфолирането нещо като изчегъртването ли е?
1
1
 
1
 
! Отговори
мири6е преди 2 години
ми на онова гиубре златка свинята дето пие6е и пада6е под масата ***