Студент донесе Squid Game в Северна Корея и бе осъден на смърт

Ученик, купил от него сериала, получи доживотна присъда
30 ное 2021 11:44, Нели Христова
103
Студент донесе Squid Game в Северна Корея и бе осъден на смърт
Снимка: БГНЕС

Южнокорейският сериал Squid Game на Netflix, който се превърна в мегахит, започва да си проправя път през демилитаризираната зона, която разделя Южна от Северна Корея. Във вторник Radio Free Asia, независимият новинарски оператор на правителството на САЩ, публикува материал за група севернокорейски студенти, които са се сдобили с флаш устройство, съдържащо сериала от един от вездесъщите и донякъде толерирани контрабандисти на чуждестранни медии. Той се сдобил с копие от сериала в Китай.

И тъй като все по-голям брой деца използват оборудване в класните си стаи в Северна Корея, за да гледат Squid Game, като по този начин се противопоставят на агресивния нов закон за "Елиминиране на реакционната мисъл и култура", слухът в крайна сметка стигнал до тайната полиция. Последвал взрив от арести, разпити и политически чистки.

Контрабандистът, който е студент, е осъден на смърт чрез разстрел. Ученик, който си е купил копие от сериала, получил доживотна присъда, а приятелите му - пет години тежък труд. Голяма част от персонала на училището бил изключен от Корейската работническа партия, което вероятно означава да прекарат остатъка от живота си в селскостопанско робство.

Междувременно местният квартал се претърсва за скрити флаш устройства и CD-ROM.

Иронията е, че разстрелът е един от страховитите методи за убиване на героите в сериала.

Северна Корея прие закон за "елиминиране на подражателна мисъл и култура", който забранява и строго наказва всякакъв внос на медийно съдържание от Запада и Южна Корея. Максималната присъда за гледане, притежание или разпространение на такъв материал е смърт.

Но сега, когато южните братовчеди на Северна Корея се превръщат в пълноправен и равнопоставен партньор в световната популярна култура, развитие, което успехът на Squid Game затвърди, предизвикателството за КНДР е още по-голямо. Едно е да живееш в икономическа система, която просто гладува и те малтретира. Но си представете, че живеете в комунистическа мизерия и страх, докато роднините ви, които говорят вашия език и споделят вашите народни традиции и музика, стават бляскави артисти, почитани от целия свят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕРИОЗНИ МЕРКИ СРЕЩУ НИСКОКАЧЕСТВЕН СОФТУЕР!!! БРАВО!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да ми каже, това е НЕновините, шега е и не е истина?
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На нищо идващо от продажните медии не вярвам!
50
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОКАЗАНА ФАЛШИВА НОВИНА отпреди 3 СЕДМИЦИ.Защо сте такива некадърници? защо?
49
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, значи почти като в Австрия!
48
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените гадове ще убият момчето за това, че е искало да гледа някакъв си сериал. Това е ужасно! Самите те заслужават куршум в тила! Но ще трябва много време докато това се осъзнае от здравите сили в това извратено общество!
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Словянин "но една корейка, избягала оттам преди 10 г твърди, че цензурата и извращенията във ФАЩ са по-гадни и от тези при Кимовците. ......." А, а защо .... " Девойката живее в Калифорния"?
46
3
 
9
 
! Отговори
kirasirrav преди 2 години
То затова там няма и Ковид - чисто и просто заразените ги ликвидират по някакъв начин. Някои съгласни да сътрудничат ги пращат в лагерите - да бачкат докато пукнат от глад болести и мизерия. Важното е масата овци да козируват и да се лендзят пред портрета на Ким...
45
3
 
3
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Не соросоидизма, а соросоидиотизма.
44
13
 
9
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
КНДР са *** държава, но една корейка, избягала оттам преди 10 г твърди, че цензурата и извращенията във ФАЩ са по-гадни и от тези при Кимовците. Девойката живее в Калифорния и е отвратена от джендъризма и манипулациите на соросоидизма.
43
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A в ЕС вкарват в затвора на който откаже да се отрови.. Северна Корея е по-демократична от ЕС!
42
6
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А на Тиквата студентката какво е донесла от ФАЩ нещо бело сигурно :)))
41
2
 
22
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Същото беше с рокендрола и тесните панталони у нас през 1950.само не те осъждат на смърт а те прещат без съд и присъда в концлагер1 където криминални роми те убиват за кутя цигари обещани им от милиционерите. След това тръпут ги дават на прасетата.
40
4
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Василка___Вие май сте герПерка и крадете от НАШИТЕ ПАРИ !!!___Та, аз не намесвам нашите работи, но друг ги нам,есва и аз му отговарям !__Ма то вие герПеритя акъл нямате, нали сте кoмyнягu като вожда ви тyлynа !!!
39
9
 
29
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
До ДДРОнег ... Мафиотска държава имахме когато рашкоФ беше Шеф на НСС и мутрите в лицето на Илия Павлов и Георги и Васил Илиеви си имаха държава, пазарувайки си такива като чашкоФ на гилограм...Мафия имаше по времето на финансови и енергийни министри като Румен Гечев и Румен Овч., които днес пак станаха актуални, по тяхно време фалираха банки, а пенсионерите ядяха гълъби за да оцелеят...цялата тази тъмночервена г.меч от времето на Прехода сега стои зад гърба на преЦедента, с бившите кадри от ДС
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя маскиран naляк на снимката и защо ни занимавате със слабоизвестни глупости?
37
10
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Сакралната тема за Грухчо събра за пореден път дежурните форумни пациенти ... Честта на слънцеогряният Вожд отново е опетнена от някакви новинарски оператори проводници на загниващия американски империализъм ... червените лозунги от времето на СОЦА и "Нерушимата бъгаросъвеЦка дружба" продължават да кънтят в манерките на носталгиците от времето на СеСеСерето и Всемирния комунизъм ... !!!
36
14
 
23
 
! Отговори
радеф е мафия преди 2 години
И в България е така, филми за 19-те имота на Рашкоф и обвързаността на Радеф с олигарсите ти носят ликвидация
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъв мегахит е, че никога не съм го чувал и до час ще съм забравил, че съм чел това.
34
1
 
4
 
! Отговори
Грую преди 2 години
До ГеоргиХич не ти и трябва... насилих се да го изгледам с доста превъртане напред. Пълна простотия