Пролет/лято 2022 - погрижете се за слънцезащитата

Дори и да е мрачно, трябва да се намажете, за да не изгорите
15 май 2022 16:25, Дарена Найденова
0
Пролет/лято 2022 - погрижете се за слънцезащитата
IStockphoto

Слънцето грее, температурите се покачват и това може да означава само едно – най-безгрижното време от годината е на хоризонта. Пролетта и лятото винаги са били любимите сезони на повечето хора заради повечето свободно време, по-дългия ден и по-малкото дрехи, които трябва да носим. С една дума – рай на земята.

 
И докато вероятно правите място в календара си за социални вечери, барбекюта и морски ваканции, не забравяйте да коригирате и да изградите отново рутината си за грижа за кожата.
 
Точно така, точно когато сте намерили перфектния баланс между козметичните продукти през зимата, е време да направите няколко промени в режима си, за да имате най-красивата кожа през пролетта и лятото. За щастие, промените не са огромни и могат лесно да бъдат включени във вече съществуващия ви график.

Как да се грижим за кожата през пролетта и лятото:
 
1. Слънцезащита, слънцезащита и слънцезащита
 
Чували сте го и преди, но слънцезащитният крем не подлежи на обсъждане, независимо кое време от годината е. Дерматолозите предлагат това да е последната ви стъпка в сутрешната ви грижа за кожата. Разбира се, нанасянето веднъж няма да свърши огромна работа, затова трябва да имате слънцезащитен крем подръка, който да използвате на всеки два часа
 
Какъв продукт точно ще изберете, зависи изцяло от вас. Той може да бъде под формата на прах, спрей или стик. Която и формула да предпочетете, просто не забравяйте, че слънцезащитният крем е от съществено значение, дори и в облачните дни.
 
2. Нежно ексфолиране
 
Честно казано, ексфолирането на кожата ви е от съществено значение през цялата година, но дерматолозите смятат, че лятото е най-добрият момент за премахване на мъртвата кожа.
 
„Много хора избягват ексфолирането през зимните месеци, защото може да изсуши кожата, но когато времето се затопли и влажността се увеличи, ние сме по-способни да понасяме киселини и по-силни формули на други активни съставки“, казва дерматологът Хадли Кинг.
 
Още за вашата слънцезащита ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари