Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната

Той е на мнение, че Западът трябва да принуди страната да преговаря
26 май 2022 07:00, Нели Христова
279
Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната
Снимка: БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър е заявил на Форума в Давос, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, за да помогне за прекратяването на инвазията, което предполага позиция, срещу която огромното мнозинство украинци са против, съобщава The Washington Post, цитирайки The Daily Telegraph.

Кисинджър също така е призовал Съединените щати и Запада да не търсят срамно поражение за Русия в Украйна, предупреждавайки, че това може да влоши дългосрочната стабилност на Европа.

След като е посочил, че западните страни трябва да не забравят значението на Русия за Европа и да не бъдат "пометени" от моментните настроения, Кисинджър също е настоял Западът да принуди Украйна да приеме преговори със "status quo ante" или предишното състояние на отношенията.

"Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, преди това да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими. В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде връщане към предишното статукво", е заявил бившият американски държавен секретар.

По думите му продължаване на военните действия няма да означава свобода за Украйна, а нова война срещу самата Русия.

Украинският президент Владимир Зеленски подчерта, че част от условията му за влизане в мирни преговори с Русия ще включват възстановяване на границите преди нахлуването.

Коментарите на Кисинджър идват, когато световните лидери казват, че руската война в Украйна е поставила под въпрос "целия международен ред".

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза на световните лидери в Давос, че войната е не само "въпрос на оцеляването на Украйна" или "въпрос на европейската сигурност", но и "задача за цялата глобална общност".

Тя осъди "разрушителната ярост" на руския президент Владимир Путин, но каза, че Русия може един ден да си върне мястото в Европа, ако "намери пътя си обратно към демокрацията, върховенството на закона и зачитането на международния ред, основан на правила... Защото Русия е наш съсед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
7
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Бързате,драги западняци,а?Вие вече сте минало,прах по вятъра.
211
24
 
15
 
! Отговори
Дедо Киси не позна! преди 1 година
Украйна никога няма да отстъпи от територията си, а джуджето ще атакува Америка с ядрени ракети, за да изчезне примитивна Руся от картата на света. Писаното не може да се отмени...
210
5
 
12
 
! Отговори
Американ преди 1 година
До не може да бъде!: Повечето млади американци са *** които искат цоциализъм; като им се каже до какво води това и им се дадат безброй примери казват че те били умни и щели да го направят успешно. За тях парите идват от печатницата, а не от работеща икономика..
209
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До gogo: Дементирал си ти, а той говори точно за Донецк.
208
9
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
На времето Кисинджър и компания хвърлиха невероятно количество енергия, средства и ресурс за да катурнат СССР и да отдалечат Пекин от Москва, а днес един дементирал ку кундрел и една посредствена генеколожка направиха за броени месеци направиха невъзможното - станаха за смях на целият свят, върнаха СССР, но под друго име и Китай стана пръв другар на Русия. Ако можеше Кисинджър би ги удушил с голи ръце.
207
4
 
18
 
! Отговори
Американ преди 1 година
До Не е късно: Кисинджър е на 99 и умът му е бистрър така, както никога не е бил и няма да бъде на такива като тебе, нещастници които най-добре да си подледнат в гащите, а и в устите, когато отварят дума за л.a.й.н.a..
206
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е виновен бе Папурко, Байдън пенсията е абсолютно куко, на таквизе право път у морган.
205
13
 
6
 
! Отговори
Не е късно преди 1 година
Да се осе//реш и на старческа възраст. Той не е виновен, че е изкуфял, виновни са тези които му дават думата на този пос//ерко
204
7
 
13
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Украйна вече даде част от територията си, Крим, части от Луганска и Донецка области. Това не попречи войната да продължи. Защо Кисинджър смята че сега ако даде още територии, войната ще спре? Каква е обосновката му за такава сериозна стъпка? Дементирал ли е? Подкупен ли е?
203
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой бе кой, с американските мишки ли си ти, а не с цивилизованата славянска християнска общност, аре бегай, и Паисий ще те осъди, аре бегай ненормалнико с американските секти.
202
18
 
15
 
! Отговори
До "разбирача&q преди 1 година
Балансът, така както е формулиран след 1945г., вече не съществува. Ако Русия иска да създава сфери на влияние, да ги създава в Централна Азия, където е нейното място. Източна Европа е безвъзвратно загубена за Русия. По-добре световна война и апокалипсис, отколкото руски ботуш. България е достатъчно осакатена от "братушките". Царството ви приключи!
201
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кисинджър предаде Виетнам на Съветския съюз.
200
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците се изтеглят, за да може артилерията да унищожи оркките на Путин. По-добре да освободят място за артилерията и да унищожат врага без жертви.
199
4
 
13
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Трябв да се припомни на несведущите че Кисинджър продължава да е гласът на големия бизнес в САЩ-големите банки и фирми продължават да му плащат за консултантски услуги.Разбира се неговото време както и на всички американски политици на такава възраст изтича -изследванията показват че хора като Сорос,Кисинджър,Пелоси,Байдън,даже и Тръмп не са източник за вдъхновение на младите американци и затова на изборите през есента е възможно да видим как ДП катастрофира и в Конгреса влизат нови лица!
198
21
 
17
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Какви части? Какво ги бърбори тоя? Та,тая цялата територия си е руска. Оттук е тръгнала Голямата РУС . Какво има да се говори тук? Сега Русия си е връща, оттам, откъдето е тръгнала.
197
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хенри е получил изглежда доста пари за тия безумства които говори. Доста пари му е платила Москва за да каже това.
196
2
 
7
 
! Отговори
хенри преди 1 година
даването води до допълнително искане ..а защо не дадете на палестина още малко a странно съвпадение бащата на деназификацията да говори в един глас с путин :"През 1945 като командир на СИС подразделение е отговарял за денацификацията на район ХЕСЕ."википедия
195
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** Украинци Америка води воина чрез вас .Сега като видяха че ништо не могат да направят и долара им няма стойност и цяла Европа остана без газ и ште плаштат в рубли обарнаха темата не само в рубли ште плаштате но и ште се молите заштото икономиките ви почват да фалират ясно ви стана на дженджарите че няма вашата да стане.
194
9
 
20
 
! Отговори
Стиви преди 1 година
Хенри като дадохте част от Полша на Хитлер,войната не спря.Сега е същото,Путин ще нападне Прибалтика после Молдова и като се почуства силен ще нахлуе в Полша,Чехия,Словакия,Румъния.За България е ясно тук го чакат с рози Радев,Копейкин,Нинова и сие
193
5
 
11
 
! Отговори
Мда да да преди 1 година
От повечето коментари виждам, че не се схваща ситуацията. А тя е каквато е и с люти клетви и псувни нищо няма да се промени. Истерии от рода на "тоя бил нападнал" пък "ония си седяли мирно и никого не застрашавали" показват повърхностен моментен поглед въху действителността.Прочетете за Доктрината Кисинджър и какво е направила тя за САЩ и света! Там човекът си го е формулирал отдавна, както и кои червени линии не трябва да се преминават. Работеше си за САЩ, но лакомите за-д-ни-ци я прецакаха!