Лимфен масаж - любим на дамите и господата в Холивуд

Как да поддържаме хубава кожа през цялата година
24 юли 2022 16:55, Дарена Найденова
4
Лимфен масаж - любим на дамите и господата в Холивуд
Снимка: iStock

Ако искате да направите скулите си изпъкнали или линията на челюстта по-дефинирана, лимфният дренаж може да ви помогне. Независимо дали избирате няколко йога масажа за лице, охладен ролер или гуа ша, има редица процедури за лице, които използват техниката, за да направят чертите ви да изглеждат по-повдигнати и добре дефинирани.

Сега сме тук, за да ви кажем, че същият метод може да се приложи и към останалата част от тялото.

Лимфните масажи са търсени от най-известните дами и господа в Холивуд заради впечатляващите си здравословни и естетични резултати, които осигуряват. Звезди като Дженифър Анистън, Хейли Бийбър, Ребел Уилсън и Ким Кардашян са едни от многото, които прибягват до лимфен масаж преди големи събития и фотосесии, и има защо.

Какво е лимфен дренаж?
Преди да разберем как работят тези масажи, е важно да разберем основите и как работят нашите лимфи.

Лимфната система е затворена система, която е част от нашата имунна система и работи заедно с нашата кръвонасна система. Състои се от ширка мрежа от лимфни съдове, лимфни възли, лимфни или лимфоидни органи и лимфоидни тъкани. Съдовете пренасят бистра течност, наречена лимфа - вода, клетъчни отпадъци/токсини, хормони, липиди и т.н. - обратно към сърцето за рециркулация и елиминиране чрез урината.

Лимфодренажният масаж е терапевтично лечение, което е насочено към области от тялото ви, за да помогне на лимфните течности да протичат лесно и да намалят токсините в тялото.

Как работи масажът?
Както при всеки вид масаж, пациентът ще легне на масата. Оттам нататък масажистът ще използва ръцете си върху области като корема, краката и ръцете. Чрез извършване на поредица от ритмични, компресиращи удари по протежение на лимфните съдове, те могат да изчистят задръстените лимфни възли в различни части от тялото.

За да го илюстрира по-добре, специалистът по лимфен дренаж Ребека Фариа го сравнява с мивка. "Ако сте мивка, каналът са вашите лимфни възли, а тръбата е лимфната ви система. Ако каналът се запуши, мивката се пълни с вода и боклук и нищо няма да потече в тръбата. Когато правим лимфодренажен масаж, ние изчистваме тези канали и освобождаваме токсините, които са заседнали в тялото, като по този начин се премахва възпалението и водното тегло", казва тя пред InStyle.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: масаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви удари??? Тези пак се изгубиха в превода!!!
2
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
а!..Аз пък бех останал с впечатление,че любимият им масаж и този със "щастлив край"..
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ли му викат вече на тава коги ти мачкат мъдата ?