7 грешки, които допускаме при пърженето на яйца

Избягвайте да счупвате яйцата направо в тигана
29
7 грешки, които допускаме при пърженето на яйца
Снимка: Istock

Пържените яйца са прекрасен и лесен начин да си приготвите нещо вкусно, полезно, а и много бързо. Изглежда, че няма какво да се обърка, защото е толкова просто. Но всъщност съвсем не е така. При пърженето на яйца могат да се появят някои грешки, които да развалят вкуса и текстурата им, което пък прави преживяването от яденето им не толкова приятно.

Съществува ли такова нещо като неправилно пържене на яйца? Да, съществува. За да направите най-вкусните и топящи се в устата яйца, не трябва да допускате някои често срещани грешки. Ето ги и тях.

Използвате грешен тиган

Една от най-честите грешки при пържене на яйца е използването на погрешния тиган за тази цел. Не всеки тиган е подходящ за пържене на яйца. Той трябва да е с незалепваща повърхност, с дебело дъно и да не е изкривен.

Не използвате олио

Друга често срещана грешка е избягването на олиото или на използването на каквато и да е мазнина. Ако се опитвате да готвите здравословно, не избягвайте изцяло мазнината. Просто контролирайте количеството и вида ѝ, които използвате. Ако не пържите яйцата в мазнина, те ще станат сухи, няма да са пухкави и вероятността да загорят отдолу е много по-голяма. Освен това няма да се сготвят така добре и равномерно, както трябва.

Слагате яйцата в студен тиган

Много е важно да изчакате температурата на тигана да се повиши достатъчно преди да сложите яйцата в него. Ако ги пуснете в студен тиган, вкусът им ще се влоши, а и ще поемат цялата мазнина в тигана, като това ще направи консумацията им крайно неприятна. Вместо това винаги изчаквайте тиганът и мазнината да се загреят достатъчно, след което добавяте яйцата в него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А едно време баба ги хвърляше директно на вестника и върху печката на село. Ставаха невероятни,без мазнина, без да миеш после *** и т.н.
13
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всезнайковците в коментарите ще кажа само, че на изпит за топ готвач често се дава френски омлет. Убеден съм, че нито един *** в коментарите с жена цоцолана, киснеща и слугуваща пред печката не може да направи подобен омлет. А за японски техники за яйца да не говорим.
12
18
 
12
 
! Отговори
Ха, тогава не бяха преди 1 година
До АнонименПри 200 лв. заплата всичко си беше лукс. Забравихте гладните години и опашките за какво ли не. Искам да се върне онова "хубавото време" само за 1 месец, ама да не знаете, че е за толкова и да строите "светлото комунистическо бъдеще".
11
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
написах го и в "АЗ-"..,но ще повторя:-Напълно съм съгласен със статията..Личните ми наблюдения,като всекидневен консуматор на яйца,напълно съвпадат с написаното..Дано статията да е полезна на "прохождащите" кулинари !
10
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яйцата вече станаха Лукс. От 10 стотинки по бай Тошово време по времето на демоникрацията и свободата вече са 40 стинки. Евтиния.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страходно е всеки ден да лапкам бънан с яйца. Пръстите да си оближеш.
8
10
 
11
 
! Отговори
Убиват ни и в Европа преди 1 година
Терористите на Бойко Борисов и Гешев преследват и изтезават Българи из целият Европейски Съюз, Швейцария,Норвегия и Сърбия!Следят жертвите с GPS или Биометрични данни!Извращенията са нечовешки!Терористите са Двуметрови Пернишки мутри и ултраси от агитки- МВР и ДАНС им слугуват!
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ако не пържите яйцата в мазнина, те ще станат сухи...".........То освен с мазнина , с какво друго може да се пържи ?
6
6
 
26
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Мише, пиши си като едно време за ползите от аналния секс и не се занимавай с неща дето не са ти ясни ...
5
9
 
8
 
! Отговори
реджеб иведик преди 1 година
на такъв тип статии му се вика полиране на мозъка!!!и след това добХитъка престава да извърша мисловни дейности и мозъчето му става на пастет ако се усмихва само и изпълнява каквото му се заповяда е нормален и позитивен...реши ли да вложи мизловня дейност той веднага става ненормален и олигофХрените започват да му раздават хапчета..стадо заспало носете си маските до очите,усмихвайте се позитивно и да не влагайте мисловна дейност..добХитъка бил нормален но с мозък на пастет и без мисловна дейност
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас, колко ли грешки правя като правя чай? Направо не ми се мисли пък за филийка с масло и мед!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишето ги разбира тия работи - яйцата. Направо все едно пиеш от извора с пълни шепи.
2
4
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Абсолютни тъпизми за едни прости пържени яйца! Явно ДнесБг няма с какво да си запълнят празните полета!
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле-мале, при тая проста процедура - пържене на яйца, ти да видиш, цели 7 грешки прави човек. Представям си при по-сложните манджи какви ги вършим.