С витаминозен коктейл спасяват белугата в Сена

Морският бозайник отказва да приеме храна
Обновена: 7 авг 2022 14:03 | 7 авг 2022 13:00, Камелия Цветанова
8
С витаминозен коктейл спасяват белугата в Сена
Снимка: БГНЕС, архив

Френските спасителни екипи се готвят да дадат витаминозен коктейл на белугата, която плува в река Сена, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Морският бозайник отказва да приеме храна, която се опитаха да му дадат участващите в акцията представители на властите и на организации за защита на животните.

Още по темата

Видимо отслабналата белуга за първи път беше забелязана преди дни във водите на Сена в района на департамента Йор, северната част на Франция.

"Доста е отслабнала и изглежда има проблеми с храненето“, каза на пресконференция Изабел Дорлиа-Пузе, високопоставен полицейски служител, начело на спасителната акция.

Тя разказа, че спасителите са се опитали да нахранят белугата със замразена херинга и след това с жива пъстърва, но тя изглежда не ги е приела. "Надяваме се, че инжектирането на витамини ще стимулира апетита й", каза Дорлиа-Пузе.

Властите обсъждат дали да задържат белугата във водите на Сена, за да може да си възвърне апетита, или да я насочат обратно към морето. Решение предстои да бъде взето.

По бледата й кожа са се появили малки петна, но специалистите все още не са установили дали това е естествено явление поради сладката вода или са признаци на здравословни проблеми.

Белугите обикновено се срещат само в студени арктически води и макар да мигрират на юг през есента в търсене на храна. Те обаче рядко се осмеляват да се отклонят толкова далеч.

Възрастен екземпляр може да достигне до четири метра на дължина.

За втори път белуга е забелязана във френска река от 1948 г., когато рибар в устието на река Лоара намери морски бозайник от този вид, заплетен мрежите си, отбелязва Франс прес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: белугаСена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разплаках са *** умиление
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин требе да е пратил белугата... да отвлече вниманието на франките. Нема кой друг да е...
5
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"отказва да приеме храна" ?...Ееее,значи не са успяли да го убедят във вредата от гладуването..Може би е требало да му поднесат галон Шампанско?..Обаче възниква и друг момент:..-Ами ако въпросната "белуга" е решила да тури край на живота си по подобие на..некои нейни братчеди-китове?.......Голем зор!...Трета серия на "Спасяването на редник Райън..пардон,на редник Белуг"..
4
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сена Белуга а на Слънчака бомби и ракетни двигатели изплуват.Прелест. И никой не казва че Черно море вече е Радиоактивно море.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азашто иф нащо макхала нямами такиви билуги даси порадвад детсата хубафо еда имами билуги няма пари няма джица баакър халюмин няма детсата гладен стои мислат само глупозти поне не ходат с торбички с ацтон амси играят с балони на ден по десит двайси балона изпукват много имса играи
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - витаминозен с объркана последна буква и спящо състояние на автор и редактор. неделя е, нормално е от вчера
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо витаминозеВ коктейл, да вземат да я хванат и да я пуснат в морето!