Как да премахнете различни петна от белите дрехи?

Вижте няколко лесни трика
23 сеп 2022 19:00, Михаела Лазарова
5
Как да премахнете различни петна от белите дрехи?
Снимка: Istock

Белите дрехи са винаги на мода. Никога не излизат от тренда, но много хора ги избягват, защото се поддържат трудно. Бялото е уязвимо към петна и замърсявания, които са упорити и се премахват трудно. Белите дрехи изискват по-често пране, повече внимание към тъканите и специални похвати в прането, които да помогнат за отстраняване на упоритите петна.

Колкото и да пазите белите си дрехи, появата на петна по тях е почти неизбежна. Някои от най-трудните за третиране и премахване петна могат да направят любимите ви бели дрехи невъзможни за повторно обличане. Това обаче не е съвсем вярно. Стига да знаете как да третирате петната по белите дрехи, ще можете да ги носите с удоволствие и без страх, че по тях ще останат невъзможни за отстраняване упорити петна.

Ето някои чудесни трикове за премахване на петна от бели дрехи:

Кафе, чай, плодов сок

Смесете една супена лъжица ябълков или бял винен оцет с една чаена лъжица течен кастилски сапун. Разбъркайте и нанесете върху петното. Оставете да действа 30 минути. След това поръсете със сода за хляб или кислородна вода директно върху петното. Разтъркайте с памучна или микрофибърна кърпа. Изперете с хладка вода.

Червено вино или розе

Най-напред попийте петното с памучна кърпа, леко навлажнена с вода. Това ще помогне за абсорбиране на излишното количество вино от тъканта. След това направете спрей разтвор, като смесите ¼ чаша водороден пероксид, две супени лъжици течен кастилски сапун, няколко капки етерично масло от лимон. Разклатете добре сместа в бутилка със спрей накрайник.

Напръскайте петното със сместа. Оставете да подейства за 15-20 минути. Изплакнете със студена вода. Ако не успеете да премахнете петното от първия път, повторете процедурата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Петна от йод се махат с нишесте ! Проверено 100%
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вениш и лимонена киселина разтваряте с топла вода в леген. Накисвате дрехата с петно в легена и така да стои едно денонощие. След това изпирате.
3
0
 
1
 
! Отговори
Ала-бала преди 1 година
Перхидрол (окисилител) от боята за коса, да стои, докато изсъхне, ако е останало, пак намазваме и пак изсъхва на закачалката и готово.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости, вземете си българския са-пун, така го пиша да не изтрият думата, Антипетно се казва и струва 80 стотинки. Всичко премахва, съвсем сериозно. В левчетата се намира. Натъркване върху мократа тъкан, да постои малко и мятате в пералнята.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като боядисаме дрехите с цвета на петната

Спонсорирани публикации