Октомври е тук - кои са най-важните астрологични събития?

Скоро ще има пълнолуние и слънчево затъмнение
7 окт 2022 22:00, Иванка Гъркова
4
Октомври е тук - кои са най-важните астрологични събития?
IStockphoto

Ретрограден Марс и слънчево затъмнение са едни от най-важните астрологични събития, които да очакваме през октомври. Но преди това идва време да се разделим с ретроградния Меркурий.

Въобще, целият месец ще бъде наситен с изненади от едно или друго естество, предвиждат астролозите. Първо Венера – планетата на красотата и романтиката, ще се движи заедно със Слънцето във Везни. Това ще стане през първите няколко седмици, рефлектирайки върху социалния живот на представителите на знака.
 
На 10 октомври планетата Меркурий влиза във Везни. Тя ще се изравни заедно със Слънцето и Венера. Както пълнолунието, така и новолунието през октомври ще бъдат силно повлияни от тази планета. Ето защо при много хора акцентът в отношенията ще са романтиката и партньорствата. Новият месец ще е идеалното време за флиртове и попадане в капана на любовта. Разбира се, не са изключени и драми.
 
Октомври – кои са най-важните астрологични събития?
 
Октомври ще завърши с края на ретроградната фаза на Меркурий, но в края му ще започне ретроградният Марс. Обратното завъртане се случва само на всеки две години. На 25-о число пък ще има слънчево затъмнение, което също носи известни промени във връзките.
 
Негативната енергия на Меркурий си отива
И дава възможност на повечето от нас да продължат напред и да имат по-голяма яснота за бъдещето си. Междувременно Плутон също приключва своята ретроградна фаза – на 8 октомври. Той е следван от ретроградния Сатурн, с който се разделяме на 23 октомври. Ето защо в края на месеца ще усетим повече свобода и инерция за нови начинания.
 
В сезона на Везните или през първите няколко седмици на октомври, е добре да помислим за създаването на партньорства и намиране на радостта от живота. Именно Венера ще помогне в тази насока – насърчавайки ни да излеем чувствата си, да бъдем по-креативни и оптимистично настроени.
 
Пълнолуние в Овен на 9 октомври
 
То ще е първото за есента – в знака Овен. Неговата енергия ще изкара на преден план лидерството в нас и ще ни накара да бъдем по-борбени и да отстояваме позициите си. Пълнолунието е свързано още с Венера, както и кометата Хирон. Те носят по-голяма чувствителност и проблеми във връзката или общността, в която членуваме. Но от друга страна насърчават да се освободим от товара, който носим – било то токсични връзки или приятелства.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог ми е капарирал една въшлясала невяста вече 1 години,не мога да се отърва от нея!!