Как да почистим упорити замърсявания от връхните дрехи?

Четете инструкциите за пране на етикета
2
Как да почистим упорити замърсявания от връхните дрехи?
Снимка: Istock

Връхните дрехи определено са трудни за поддържане, тъй като някои могат да се перат в пералня, но пък за други се препоръчва само химическо чистене. Когато третирате вашите дрехи, винаги спазвайте указанията на етикета и не забравяйте никога да не се опитвате да перете сами палта от естествен косъм. За да избегнете излишни разходи, предлагаме ви няколко трика, с които можете да отстраните упоритите замърсявания от връхните дрехи. Ето ги и тях:

Винаги третирайте замърсяванията предварително

Изчетквайте с мека четка или стара четка за зъби засъхнала кал, петна от храна или други. Така ще подготвите палтото за ръчно пране. Обърнете го наопаки и закопчайте ципа от горе до долу.

Изберете точния цикъл и температура на пране

Ако материята на палтото ви позволява, можете да го изперете в пералнята. Но за целта изберете подходящ цикъл и температура. Ако е възможно, изберете най-лекия режим на центрофугата, за да избегнете допълнителното разтягане на материята.

Перете палтото в торбичка

Следвайте инструкциите за пране и поставете замърсеното палто в специална торбичка за пране. Ще намерите такива в магазините за домашни потреби. Това ще предпази материята от увреждане. Ако нямате такава торбичка, можете да използвате калъфка от възглавница, но не забравяйте да я закопчаете.

Сушете внимателно

След като вече сте изпрали замърсеното палто, най-добре е да го изсушите на въздух или пък с помощта на хавлиена кърпа. Разбира се, преди това го обърнете с лицевата част навън.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари