Идва голямото коледно ядене! Как да поддържате форма?

Диетологът Майк Бол дава ценни съвети
Обновена: 4 дек 2022 17:46 | 4 дек 2022 17:25, Красимир Ангелов
16
Идва голямото коледно ядене! Как да поддържате форма?
Снимка: Pixabay

Зимните игрови спортове ще ви помогнат да не напълнеете по време на очакваните коледни и новогодишни празници, казва диетологът Майк Бол. В материала Eat This, Not That! той назова най-ефективните упражнения за поддържане на форма по време на празниците.

Според Бол отслабването по време на празниците не се различава от това през друго време на годината. Той отбеляза, че на първо място е важно да се формира правилното отношение към тези дни: да се придържате към установените навици, да не преяждате и да се движите много.

"Докато мозъкът ви разбира, че обстоятелствата се променят по време на празниците, тялото работи както обикновено. Важно е да поддържате форма през целия празничен сезон, за да можете да се върнете към обичайния си начин на живот след това, без да съжалявате, че сте загубили предишната си физическа форма по време на празниците", съветва диетологът.

Лекарят препоръча аеробни дейности като ходене, бягане и плуване, които са особено ефективни за изгарянето на калории. "През зимните месеци може да бъде по-трудно да излезете навън за дълго време. Като алтернатива можете да използвате кардио-тренажори, които увеличават сърдечната честота и помагат за мускулите на краката", обясни той.

Друг начин да прекарате празниците без вреда за фигурата е кръговата силова тренировка. Според диетолога такива упражнения ви позволяват да получите максимална полза за мускулите за кратък период от време. Най-важното е да не правите дълги паузи между упражненията.

Бол препоръчва различни упражнения за насочване към различни мускулни групи. Например, последователно правете набирания, лицеви опори и клякания. Той обърна внимание и на зимните спортове, където можете да комбинирате бизнеса с удоволствието.

"Планирайте ходене със снегоходки, кънки на лед и ски, за да изгорите впечатляващо количество калории. Дори няма да го почувствате като работа, просто ще се забавлявате!" – увери специалистът, цитиран от БГНЕС.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С тези цени на храните ,едва ли ще преядем......
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 11 Поне 98% от нашенците наистина се тъпчат като невидели на коледната и новогодишната трапеза, защото няма какво друго да правят, независимо дали са у дома си или някъде другаде. Яде, кикоти се, доспива му се, клюма до малките часове и се опитва да се разсъни, папайки.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз реших проблема и около Коледа подържам кръгла форма . Не е проблем колко се яде от Коледа до Нова година . Проблем е яденето от Нова година до Коледа .
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми то не е задължително да се тъпчем като невидели. Това да се натъпчеш, защото бил празник, е абсолютна глупост, между другото. Може да се яде с мярка и после няма да има нужда от диети.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Коледа нашите повтарят: "Не го яж-за Коледа е!", а след Коледа мрънкат: "Яж, че ще се развали!" :D
6
0
 
0
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
По - леко с яденето и най - вече с алкохола. Най - много калорийки има там.
5
0
 
0
 
! Отговори
Най-добрата рецепта преди 2 месеца
Да се правят кратки прекъсвания на "голямото плюскане" и тези интервали да се запълват с танци или креватна гимнастика. Но ако предпочетете второто, постарайте се да не сте преяли, защото вследствие на неволно силно притискане може да последва експлозия на физиологични газове, които да не успеете да сдържите и ще се изложите, освен ако партньорката или партньорът не е кьор-кютук от винцето и ракийката.
4
0
 
0
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Ежте колко ви се сака ,чи после глад иде !
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ядене, не се ли пости по прицнип, то и с тези цени здравословен глад до едно време после вече става нездравословен.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали знаете, не се напълнява от това което се яде между Коледа и Нова година, а от това, което се яде между Нова година и Коледа - ха-ха
1
0
 
0
 
! Отговори
Додо преди 2 месеца
"Според Бол отслабването по време на празниците не се различава от това през друго време на годината."Ама наистина този, Бол, бил гений! Браво, давай Бол, кажи ни още някоя велика мъдрост, просвети ни!