Мила Кунис: Гордея се, че съм украинка

Актрисата говори за бежанската криза пред списание People
74
Мила Кунис: Гордея се, че съм украинка
БГНЕС

През последните няколко години човечеството е поставено пред редица изпитания. Новото десетилетие започна с разпространението на смъртоносния коронавирус, за който все още няма окончателен лек, продължи с бума на маймунската шарка, а тази година станахме и свидетели на война в европейска държава в наши дни.

Украйна се озова под инвазията на Русия, като боевете там все още продължават, а милиони бяха принудени да напуснат дома си. Тези пък, които останаха в страната, са изложени на студ и тъмнина, след като основните източници на електричество бяха бомбардирани. И докато трудно можем да направим нещо за хората в самата Украйна, съвсем спокойно можем да подадем ръка на бежанците, които търсят подслон и подкрепа в тези тежки времена.
 
Мила Кунис направи точно това, демонстрирайки голямото си сърце заедно със съпруга си Аштън Къчър. Двамата решиха да дарят 37 милиона долара на бежанците, на които да се осигури по-добър живот поне в началото на тяхното пребиваване далеч от дома.
 
Що се отнася до имигрантските истории, тази на Мила е повече или по-малко типична американска приказка. Актрисата е родена през 1983 година в тогавашния съветски град Черновци, намиращ се в територията на днешна Украйна, където заедно с роднините ѝ, някои от които оцелели след холокоста, са видели други хора, изправени пред антисемитизъм, потисничество и липса на възможности. Именно затова решават да си съберат багажа и да се преместят. Това е бил ход, на който дядо ѝ категорично се съпротивлявал, докато не видял Дисниленд.
 
„Брат му се беше преместил в Ел Ей през 70-те. Когато дядо ми го посети, той го завел в Дисниленд и това е мястото, което му променило гледната точка за Запада. Върна се в Русия и каза, че тръгваме“, спомня си Кунис.
 
 
През февруари, когато руските сили нахлуха в Украйна, Мила – която се мести в Лос Анджелис на 7-годишна възраст през 1991 година, след като семейството ѝ получава визи като религиозни бежанци – не можела да си представи ужаса да бъде принудена да бяга. Но много добре е знаела за несигурността, която идва с напускането на дома, за който съществува вероятността да не бъде там, когато се завърнеш.
 
В отговор на всичко това, тя и съпругът ѝ Аштън Къчър стартират страница в GoFundMe, в която събираха средства в подкрепа на сайтовете flexport.org и airbnb.org. И двете организации предоставяха краткосрочни домове и продукти за милиони бежанци. До момента даренията достигат до 37 милиона долара, а мисията на актьорите продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
5
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 1 година
Еврейка омъжена за евреин!
54
0
 
5
 
! Отговори
Гаро преди 1 година
...и ти си украинка,колкото Айшето от Сливен е българка
53
0
 
0
 
! Отговори
хах преди 1 година
Русия: не толкова дълбоко аз съм ядрена сила ;д
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приемам те всяква ! Любов да има и мой хайвер да носиш в себе си....
51
1
 
6
 
! Отговори
joreto преди 1 година
Тая много насериозно се е взела
50
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя е еврейка а не украинка. Украйна е измислена като нация от САЩ както македонците за да откъснат парче от Русия.
49
1
 
3
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 година
А Нинова не само че не се гордее,а даже забрави откъде е!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврейка е
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С този правопис няма как да си намериш хубава работа дори и с връзки.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименха ха Да.. Нали! :)))) Не живиее там.То е като българското интелигентно младо и средно на години население което отива в други държави и се гордеят че са българи.. но не могат да работят за пари за които всички хора тук да си търсят работа да видят как без връзки ще си намерят хубава такава и да стоят там наготово освен че са лицемерни защото не обичат родината си.. търсещи материалното.Което води до страдания. Хората сами се водят да лошите неща в живота и КАРМА.
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неприятна жена и физиономия и актриса.
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък се гордея, че не съм.
43
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ПЪК АЗ СЕ РАДВАМ ЧЕ ПУТИН ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, те са чисти арийци, всички знаят това.
41
5
 
17
 
! Отговори
Яяя преди 1 година
Всички украйнци са злобни и мразят всичко различно от Украйна ,тия са ги побъркали горките хора ,сякаш са живели в психиатрия.
40
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плюя на украинските парцали!
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 46: Много си зле, човек. Просто коментарът ми се отнасяше за Мила Кунис и Украйна, Русия изобщо не съм я коментирал. Или искаш да кажеш, че всеки коментар трябва да влючва и Русия? И намали малко злобата, защото освен че очевидно ти пречи да мислиш рационално, ще ти докара нещо неприятно. Човек може силно да не одобрява нещо, без да мрази, от злоба никой никога не е спечелил.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврейка ли е тая?И е събрала 40 милки за благотворирелност? Извинете ама виждали сте някога еврейн да дава пари? Та това е най-милото им нещо най святото им нещо как може да си помислите дори за миг че тоя етнос някога ще похарчи дори стотинка (няма да кажа цент че това са много пари за тях) за да може някой друг да е добре? Това е ужасяващо дори само да се предположи че може да се случи?Най вероятно някоя фондация ще усвои паричките ще изплати дивиденти за нова година а за укрите ще има един г
37
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"дори Украйна да се отърве някак, е просто обречена" - А защото пък Русия не е обречена след такава междунарона изолация. Сякаш Русия не дава жертви. Само че не Украйна нахлу в Русия, а е обратното и затова не ми е жал за рашистите. Насадиха се на пачи яйца с тази "специална операция".
36
3
 
21
 
! Отговори
I’m преди 1 година
Айде и ти от 15 000км се сети да се гордееш и че си украинка пфффф