Косата през зимата - как да бъде по-плътна?

Не подценявайте грижата за скалпа
30 яну 2023 21:42, Дарена Найденова
1
Косата през зимата - как да бъде по-плътна?
IStockphoto

Радвате ли се на гъстата, подскачаща коса, която виждате в рекламите на шампоани, чудейки се защо вашата не изглежда така, след като използвате същия продукт? Не сте сами. Отпуснатите, изтощени кичури са често срещан проблем сред жените, като експертите казват, че приблизително 1/3 от дамите ще изпитат някакъв вид косопад през живота си.

И това не включва косопада, свързан с възрастта. Има много други фактори, свързани с начина на живот, които могат да причинят отслабване на кичурите, включително раждане, заболяване или други събития, причиняващи стрес и хормонален дисбаланс. Дори използването на грешни продукти или прекаленото оформяне на косата може да натовари космените фоликули, което да доведе до загуба на обем.
 
За щастие има решения за вашия проблем, без значение каква е причината.
 
Грижа за косата – ето няколко начина да бъде по-плътна
 
1. Внимавайте със здравето на скалпа
 
Първата стъпка към всеки страхотен и здравословен режим на грижа за косата е обръщането на внимание на скалпа. Уверете се, че косата не е прекалено покрита с продукти, тъй като поддържането на чист скалп ще осигури нужния обем, за да се насърчи по-плътен косъм. Направете всичко възможно, за да поддържате скалпа чист, което означава да замените тежките груби продукти с избистрящи, съдържащи чисти и естествени съставки.
 
Експертите препоръчват да опитате почистващ мицеларен шампоан, който ще ви помогне за почистването на скалпа, без да уврежда косата.
 
2. Използвайте сгъстяващ шампоан
 
На пазара има много шампоани, които помагат на косата да изглежда по-дебела. Уплътняващият шампоан съдържа съставки, които ексфолират скалпа и премахват натрупванията, които биха могли да сплескат фината или тънка коса, а също така укрепват кичурите, като им помагат да изглеждат по-дебели и обемни.

Прически за 2023 – популярни стилове, които да опитате

Масло от моной – решението за здрава и мека коса

3. Добавете още продукти за сгъстяване
 
Има цял набор от допълнителни продукти за коса, продавани като сгъстители, включително серуми, спрейове и други. Те ще ви осигурят повдигане на косата в корените, създавайки желания обем и дебелина. Ако намерите кофеин в някои от тези продукти, заложете на него, защото съставката ще ви помогне за естествената циркулация в скалпа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тая на снимката косата и е като метла. За да придобие що годе вид трябва да се накъдри на вълни и да бухне.