Ще го разберат ли? Милионер оставя децата си без нищо, обясни им защо

Искал да не ги обременява с богатството
55
Ще го разберат ли? Милионер оставя децата си без нищо, обясни им защо
Снимка: БГНЕС

Милионер от Обединеното кралство, който сам е постигнал всичко, отказа да завещае пари на децата си, за да не ги обременява с богатство. Той обясни решението си в статия за "Дейли стар".

51-годишният Дейв Фишуик е натрупал богатството си от продажба на миниванове. Той зарязал училището на 16 години и започнал работа, без да вземе висше образование. През 2008 г. той основава Dave's Bank и оттогава е дал над £27 милиона заеми на физически лица и фирми.

Фишуик има две деца - дъщеря, която работи в благотворителна организация за животни, и син, който работи в полицията. Въпреки добрите отношения с потомството, милионерът не планира да им остави пари като наследство. Вместо това той ще завещае всичко, което е спечелил, да помага на хората, които са в нужда.

Той обясни решението си с факта, че не иска да превърне децата си в безделници без желания и стремежи. „Трябва да имате цел, ставайки сутрин. Отначало имах три работи и никакво състояние. Важно е да имате трудова етика и мисля, че упоритата работа е пътят към успеха. Децата ми невинаги са съгласни с това, но те са добри деца“, каза Фишуик.

В заключение милионерът призова хората да правят обществено значими неща и да не си губят живота, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
ИБН ЕБН АЛ КАМИЛ преди 1 година
Този иска гласност.... ХАХАХА.... ХАХАХА...... Само вижте логика.... Няма да даде на децата си, за да не станат мерзавци.... А ЩЕ ДАДЕ НА МЕРЗАВЦИТЕ...?????? ЗАЩО НЕ ПОПИТА, ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ РАБОТА И ДРЕМАТ ПО ЦЯЛ ДЕН, ЗАЩО НЕ СЕ ХВАНАТ НА ТРИ РАБОТИ КАТО НЕГО??? ПО ТАЗИ ЛОГИКА СИНЪТ МУ ДА НАПУСНЕ ПОЛИЦИЯТА И ДА СЕ ЗАПИШЕ НУЖДАЕЩ СЕ, И ТОЗИ КАВАЛ ДА МУ ДАДЕ ПАРИ... ЩЕ СЕ БОРЯ ЦЯЛ ЖИВОТ, ЗА ДА МИНА НА ДРУГОТО НИВО, И НАКРАЯ ЩЕ ПАДНАЛА... ХАХАХА..... ХАХАХА....... ЗАРАДИ НЯКАКВИ ***
42
5
 
2
 
! Отговори
истината е,че се преди 1 година
побъркват тотално като остареят.защо да не даде парите на децата?или?няма само аз да страдам?мъчил се мъчил,но на децата трябва да се даде.ако те решат да ги раздават насам натам,тяхна си работа.същото е било и с американските милиардери едно време.работниците са третирани по-зле от най-лошото животно и с минимални надници по 12-16 часа на ден.и после като остарели,взели да строят библиотеки и разни глупости.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вързахме се.Никой няма да го разбере..
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епа не всеки иска да бачка като луд на 3 места и да мисли само за пари и крадци. Това милионера не го е отчел, че децата му може да искат да посветят живота си на интелектуална работа или духовно развитие. Той егоистично си мисли, че и децата му трябва да тръгнат по неговия път.
39
3
 
12
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
В България масово отглеждаме мамини и татини синчета. Тук ни е грешката и затова бъдещето на държавата е неясно.....
38
2
 
8
 
! Отговори
Митака преди 1 година
*** е този баща - може поне по 1-2 апартамента да им остави. Всичко се случва в живота, може да заболее някой и да не може да работи. И второ това, че е работил много и е забогатял е чудесно, но не означава, че и ако децата му работят много ще успеят. Животът е пълен с примери на хора, които работят по 16-18 часа на ден и нищо. Също и с такива, които започват много бизнеси и фалират.Освен упорития труд за успеха е нужно и много находчивост и известна доза шанс.
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, разходете се в който и да е град по света и у нас. Ще откриете училище, болница, църква, университет, чешма, парк, построени с дарението на заможни хора от онова време. Сега милиардерите продължават да трупат заради спорта. С какво помага на човечеството факта че тези от айфона имат 100 млрд суха пара в някоя офшорка
36
3
 
18
 
! Отговори
Не важи за България преди 1 година
Тук ако тръгнеш от нулата. Слизаш на - 300 ниво. Така е направена системата. Затова и затварят бизнеси, готови който работят, не от нулата. Да не говоря, че много от интернет услугите за онлайн бизнес са затворени за България. Затова се отварят фирми от българи в Англия а не в България.
35
1
 
1
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Тян шан е основата на името:))))
34
5
 
8
 
! Отговори
Паралиев преди 1 година
Който си има парички, обичат го всички.
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип във вселената има сила, която раздава справедливост. Да си пускат фиша редовно и може да ударят джакпота. Познавах един швед, който се беше отказал от наследство от биологичния си баща, защото единствено признавал бащата, който се оженил за майка му и го отгледал като свой. Като бил бебе, биологичният му баща ги зарязал, но преди да почине го намерил и един вид искал прошка като го включи в завещанието си. В последствие моят познат швед беше спечелил поне едни 500 000 евро от лотария
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 32 - сигурен ли си, че си нормален? Я си намери хапченцата, че днес не си ги пил май.
31
59
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
След 45 годишна възраст живееш на благосклонността на Господ. Изтъркани баби и дядовци сте и трябва да си благодарите, че още дишате след 45 години. Смърдите на пръст, пенсии такива.
30
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А *** се мъчи цял животец да остави панелка и 10дка земя на село...
29
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 51 г. никой не е тръгнал да мре, и да разпределя благата, този явно ги нахъсва да се учат да трупат. Всеки си има тактика.
28
25
 
5
 
! Отговори
Ивайло преди 1 година
Щом не изка да ги завещае , явно са придобити с престъпление
27
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя си има любовница
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла нощ ще ги сънуват тия пачки
25
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали са го разбрали?Да не му се случи случка преди да е написал завещанието си?
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От пусто в празно