Как да почистите основно дома си

Обърнете внимание на настилките
8
Как да почистите основно дома си
Снимка: Istock

Основното почистване на дома ви може да бъде трудоемка задача. Особено ако виждате, че ви очаква доста работа, има възможност да се обезсърчите още преди да сте започнали. Но не губете надежда! В следващите редове ще ви предложим някои малки хитринки, с които ще можете да почистите дома си основно. Ето ги и тях:

Поставете вещите по местата им

Преди да започнете да почиствате, приберете или хвърлете всички предмети и неща от стаята, които са излишни, или пък чието място не е там. За да не се лутате от стая в стая, вземете със себе си кош или торба. Така ще можете по-лесно да пренесете нещата по местата им. Погледнете зад вратата, под леглата, в ъглите и по рафтовете.

Започнете от горе надолу

Огледайте добре таваните за паяжини и ако има нужда ги почистете. След това преминете към осветлението. Обърнете специално внимание, ако полилеите ви са от плат или пък от стъкло. За да ги почистите можете да използвате микрофибърен моп или пък уред за почистване на прах с телескопична дръжка. Тези малки помощници ще ви помогнат да почистите зад дивана и под него. Ще можете да направите това, без да използвате специални препарати, а само чиста вода.

Повърхности, които са по-близо до пода като цяло задържат повече прах и мръсотия, ето затова за почистването им използвайте вода и съвсем малко обикновен почистващ препарат за съдове. Ако пък искате да предпазите банята от образуването на мухъл, добавете малко оцет към разтвора за почистване.

Почистете прозорците

За целта ще са ви необходими само препарат за почистване и микрофибърни кърпи. Запомнете да почиствате прозорците от вътрешната страна в една посока, а от външната страна в друга. Така ще се ориентирате по-лесно от коя страна е замърсяването.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива неща трябва да се учат в началното училище. Или вкъщи. А не на 15-20 години да не може да си направи сандвич, да си извади яденето от хладилника или да си измие чиния та.
5
0
 
3
 
! Отговори
Котка преди 1 година
Повикайте чистачка. След седмица повторете (в случай, че имате деца договорете абонамент).
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, с какви елементарни неща като основна хигиена се занимава тази "медия". Скоро ще започнат да ни учат на това каква е разликата между миенето на чаши и чинии и какво трябва да имаме предвид, когато го правим.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При почистването най-много пречат излишните вещи. Няма къде да ги складира човек, затова са по стаите и само ги местиш насам и натам.
2
2
 
2
 
! Отговори
Растата преди 1 година
Мишето пише само полезни и изключително важни статии за нас, невежите, но търсещи знание читатели. Любимата ми е една, в която се обясняваше кога е най-удобно и най-добре да си *** ноктите на краката.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Запомнете да почиствате прозорците от вътрешната страна в една посока, а от външната страна в друга"?? Боже, боже, кой е писал тройка по български език на Миша...